Sveikiname projekto „Nebijok kalbėti“ konkurso laimėtoją

Kelios pastarosios savaitės portale lrytas.lt buvo skirtos labai jautriai ir aktualiai temai, apie kurią vis dar vengiama atvirai kalbėti – ar iš gėdos, ar iš baimės, ar iš nepasitikėjimo. Tai – smurto šeimoje tema.

Iš visų skaitytojų rašinių ypač išsiskiria vienas, kurį rašė moteris, tačiau ne smurto auka, o, kaip pati save apibūdino, „potenciali smurtautoja“.<br>123rf nuotr.
Iš visų skaitytojų rašinių ypač išsiskiria vienas, kurį rašė moteris, tačiau ne smurto auka, o, kaip pati save apibūdino, „potenciali smurtautoja“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 2:57 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:19 AM

Buvo paskelbtas straipsnių ciklas su įvairių sričių specialistų komentarais smurto artimoje aplinkoje tema. Taip pat portale vyko konkursas – skaitytojai atvirai dalijosi savo patirtais išgyvenimais.

Iš visų skaitytojų rašinių ypač išsiskiria vienas, kurį rašė moteris, tačiau ne smurto auka, o, kaip pati save apibūdino, „potenciali smurtautoja“: „Moters išpažintis: talžė vyrą taip, kad net pačiai skaudėjo„.

Gilus ir nuoširdus pasakojimas leidžia išgirsti ir „antrąją pusę“ bei aiškiau suprasti smurto priežastis: dažnai tas, kuris smurtauja, ir pats jaučiasi visiškai bejėgis ir įvarytas į kampą, ne tik jo auka. Todėl šeimos, kurioje yra smurtas, problemą reikėtų spręsti kompleksiškai, pagalbą suteikiant abiem pusėms.

Džiugu, kad skaitytojai pavyko pačiai susivokti savyje ir atrasti sprendimą, kaip nutraukti smurto grandinę.

Už itin atvirai papasakotą istoriją autorei įteiksime projekto „Nebijok kalbėti“ iniciatorės Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įsteigtus prizus. Dėl prizų atsiėmimo kreipkitės el. paštu gyvbudas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.