7 būdai užtikrinti, kad jūsų sutuoktinis neitų į kairę

Pagundoms galima atsispirti. Mes dažnai girdime moterų apgailestavimus, kad vyrai nesutverti visą gyvenimą būti ištikimi. Atsižvelgiant į tai, kad tik 3–5 proc. žinduolių susiranda partnerius visam gyvenimui, būtų naivu tikėtis, kad bet kurios lyties žmonės visada bus monogamiški.

Vyrai dažnai eina į kairę tuomet, kai jų santuokinio guolio nebedegina aistra ir jie jaučiasi apleisti.<br>123rf nuotr.
Vyrai dažnai eina į kairę tuomet, kai jų santuokinio guolio nebedegina aistra ir jie jaučiasi apleisti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-16 11:48, atnaujinta 2017-04-12 03:06

Daugelis santuokos terapeutų ir socialinių psichologų dabar siūlo manyti, kad mes nebuvome sukurti būti monogamiški ar poligamiški – pasirenkame būti vienokie ar kitokie, įvertinę ištikimybės ir poravimosi svarbą savo gyvenimuose.

Dėl pačių įvairiausių socialinių, politinių ar ekonominių priežasčių monogamija šių laikų visuomenėje jau yra kultūrinė norma, o kiekvienų santykių puoselėtojai tikisi, kad jų meilę lydės sprendimas būti ištikimiems. Dėl to nekenksmingas flirtavimas ar nekalta vakarienė su priešingos lyties draugais yra priimami su įtarimu ir potencialiu pavojumi santuokai. Būtent dėl to daugelis moterų nuolat klausia savęs, draugų ir savo terapeutų: „Ar visi vyrai neištikimi?“

Mes visi žinome, kad norint puoselėti santuoką, abu sutuoktiniai turi siekti ilgalaikės laimės, kurioje telpa ir pasitikėjimas, įsipareigojimai, ištikimybė. Abiejų.

Pateikiame 7 būdus, kurie padės išvengti sutuoktinio (ir vyro, ir žmonos) neištikimybės, kurie paremti sėkmingų santuokų puoselėtojų patirtimi.

1. Bendraukite atvirai ir aiškiai.

Prieš tai, kai vedate ar ištekate, labai aiškiai apibrėžkite ribas, kokios bus neištikimybės pasekmės jūsų santuokoje. Tai privers kiekvieną jūsų pagalvoti dukart, prieš puolant į pagundas. Kiekvieni geri santykiai yra paremti atvirumu ir nuoširdumu, todėl toks jūsų pokalbis prieš santuoką tik sustiprins jūsų sąjungą.

Jei jau susisaistėte santuokos saitais, o jūsų partneris mano, kad kažkas yra ne taip, atvirai pasikalbėkite. Paslaptys yra pasitikėjimo priešas. Jei bendravimas visada yra atviras, jūs sugebėsite pasikalbėti apie savo problemas su derama pagarba vienas kitam ir tinkamais jums abiems sprendimais. Grubus atšovimas ar nesikalbėjimas tema, kuri neramina jūsų sutuoktinį, tik dar labiau sustiprins jo nepasitikėjimą ir svarstymus, ką slepiate.

2. Flirtuokite ir likite aistringi.

Vyrai dažnai eina į kairę tuomet, kai jų santuokinio guolio nebedegina aistra ir jie jaučiasi apleisti. Žaismingas flirtas prideda smagumo visiems santykiams. Palikite mažus intriguojančius raštelius savo antrajai pusei, laidykite užuominas kur ir kada, darykite staigmenas – tai jūsų kasdienybę tikrai prablaškys. Jei nuo jūsų komplimentų ir flirto sutuoktiniui rausta skruostai, būkite tikri – jis jaučiasi geidžiamas, o jūsų santykiams netrūksta prieskonių.

Kai vyras yra pamaloninamas dėmesiu moters, kurią jis myli, jis jaučiasi pripažintas ir to pripažinimo nebeieškos kitų moterų glėbiuose. Tą patį galima pasakyti ir apie moterį.

3. Būkite kūrybiški ir spontaniški.

Daugeliui žmonių patinka įvairovė jų seksualiniame gyvenime. Kai to nebelieka, ateina nusivylimas, seksas retėja. Vyrai, beje, fiziniais veiksmais meilę išreiškia kur kas dažniau nei žodžiais ar jausmais. Kai partneris inicijuoja sekso žaidimus, jie jaučiais geidžiami ir mylimi.

Ilgai trunkanti santuoka, ypač ta, kur auga vaikai, gali tapti įpročiu. Tokiu, kai net seksualinis gyvenimas atrodo kasdienis ir neįdomus. Nevenkite naujovių, būkite spontaniški – įneškite jaudulio į savo kasdienybę. Keliaukite kartu, planuokite nuotykių pilnas išvykas, mėgaukitės santuokiniu seksu kur nors, tik ne miegamojo lovoje.

4. Išlaisvinkite savo seksualines fantazijas ir troškimus kartu.

Svarbu, kad jūsų sutuoktinis žinotų, jog net tamsiausios jo fantazijos nėra smerktinos, jomis galima pasidalinti su antrąja puse ir nesulaukti teisiančio žvilgsnio.

Tai, kad išbandydami naujus dalykus lovoje, iš pradžių jausitės kiek nesmagiai, normalu. Tačiau ilgainiui, kai žinosite partnerio fantazijas, jas išpildyti jums taps iššūkis ir begalinis malonumas. Ir tų savo fantazijų sutuoktinis nebemėgins išpildyti kitur.

5. Būkite emociškai intymūs.

Matyti ir žinoti vienam kito emocinę būseną yra be galo svarbu. Užuot savo antrajai pusei nuolat demonstravę tik pyktį, nepasitenkinimą, nusivylimą ar liūdesį, parodykite jiems, kai jaučiatės laimingi, džiugūs ar didžiuojatės savo mylimaisiais.

Kai vyras mano, kad jis – savo moters liūdesio ir nepasitenkimo priežastis, jis pats pradeda jaustis taip pat. Vyrai mėgsta būti superheojais, kurie išgelbėja dieną, o kai jie nesijaučia galintys suteikti jums laimės, susiranda kitą, kuri tą laimę demonstruoja.

6. Kartu kokybiškai leiskite laiką.

Jei didžiąją dalį savo dėmesio skiriate vaikams, darbui, socialiniam gyvenimui ar draugams, jūsų partneris gali pasijusti atstumtas ir apleistas. Ne vienas vyras ir žmona jaučiasi savo antrai pusei rūpintys kone mažiausiai, tarsi paskutinėje vietoje. Tai gali būti puiki dingstis susirasti meilužę ar meilužį.

Jei norite tvirtos santuokos, gyvybiškai svarbu, kad jūsų sutuoktinis visada ir visur jaustųsi pirmas.

7. Pasitikėkite savimi.

Jei iš jūsų sklinda pasitikėjimas savimi ir savo seksualumu, jūs žinote – naujoves išmėginti su mylimu žmogumi yra kur kas maloniau. Skirkite laiko savo interesams ir aistroms.

Atrodykite sveiki ir seksualūs ne tik sau, bet ir savo partneriui. Tai gali pasirodyti nesvarbu, tačiau, patikėkite, – pajusite didžiulį skirtumą.

Nepamirškite, kad neištikimybės priežastis dažniausiai nebūna tik seksas. Dažniausiai priežasčių reikia ieškoti pirminiuose santykiuose – jūsų santuokoje. Todėl visada verta stengtis ir puoselėti santuoką, abiems investuoti į santykius ir taip išvengti sutuoktinio minčių apie ėjimą į kairę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.