7 požymiai, kad vyras ruošiasi jus išduoti su kita

Neištikimybė visada yra lūžis santykiams. Kaip ir kiekvienas lūžis, ji nenutinka staiga. Visada esama požymių, kad viskas tuoj ims griūti – tiesiog mes juos ignoruojame ar net apskritai negalvojame, kad tai kažkas įtartino. Vis dėlto reikia atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus – jie gali pranešti, kad už kito posūkio jūsų romanas gali žlugti.

Apsikabindami, laikydamiesi už rankų, liesdamiesi vienas prie kito pavydinčios visuomenės akyse mes ne tiesiog išreiškiame švelnumą.<br>123rf nuotr.
Apsikabindami, laikydamiesi už rankų, liesdamiesi vienas prie kito pavydinčios visuomenės akyse mes ne tiesiog išreiškiame švelnumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 12:52 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:49 PM

1. Jis jau buvo neištikimas

Tegul ir ne jums. Bet praeitis veikia ateitį kur kas stipriau, nei mes galvojame: jeigu žmogus kartą peržengė ribą, vadinasi, jis tai sau leido, ir iš principo niekas netrukdo jam tai pakartoti.

2. Jis viešai nedemonstruoja prieraišumo

Apsikabindami, laikydamiesi už rankų, liesdamiesi vienas prie kito pavydinčios visuomenės akyse mes ne tiesiog išreiškiame švelnumą. Mes žymime teritoriją („Mano, nesigviešk!“) ir tuo pačiu demonstruojame pasauliui, kad ir patys jau esame užimti. Žmogus, kuris galvoja apie neištikimybę, to nedarys – ypač matant tam, su kuo jis nusiteikęs jus išduoti. Atvirkščiai, jis signalizuos savo susidomėjimo objektui, kad jūs jau seniai svetimi žmonės, net jeigu tai netiesa. Pastebėjus, kieno draugijoje jis pavirsta ledkalniu, galima net išskaičiuoti, kas ta potenciali „kekšė“.

3. Jo draugas neištikimybę laiko norma

Blogas pavyzdys užkrečiamas – beje, kaip ir geras. Būdami bandos gyvūnai, mes nuolat kopijuojame aplinkinių elgesį ir nusistatome skalę „galima-negalima“, remdamiesi artimųjų veiksmais. Ir jeigu bičiulis reguliariai neištikimas savo žmonai, arba neištikimybė buvo vienkartinė, bet labai įkvepianti, arba jis išgyveno skyrybas ir leidosi į visus įmanomus nuotykius – jo draugas atsiduria rizikos grupėje. Neištikimasis draugas neištikimybę ištraukė iš uždraustos zonos – ir nieko jam nenutiko, gyvena ir džiaugiasi. Vadinasi, čia nieko baisaus.

4. Jis pradėjo kabinėtis

Ir jo pretenzijos visiškai netikusios ir neteisingos, tarsi jis ieškotų pretekstų būti nepatenkintam. Jis kritikuoja tai, kas anksčiau jam patiko ar iš viso nedomino. Jūsų kepsnio skonis kaip padangos, nuo jūsų juoko vysta net kaktusai, jūs tyčia jį erzinate, vilkdamasi šitą sijoną – jis juk negali jo pakęsti. Provokuodamas skandalus ir smogdamas tokius nesportiškus smūgius, jis bando teisinti save: jei jau jūs tokia siaubinga tetulė, jis tiesiog neturi kitos išeitis, tik į kairę. Juk jūs pati jį privertėte, o jis nekaltas.

5. Jis pradėjo dovanoti brangias dovanas

Taip gali nutikti, net jeigu jis visą gyvenimą buvo šykštus, ir jūs nesate gavusi prabangesnės dovanos už skrudintuvę. Bet nusiteikimas būti neištikimam kelia nepakeliamą kaltės jausmą. O mums gyvybiškai svarbu jaustis geriems. Nežinodamas, kaip išeiti iš šios moralinės kančios, jis pradeda išsipirkti nuo sąžinės priekaištų.

6. Jis staiga tapo labai pozityvus

Buvo normalus žmogus, ir staiga tapo laimės ir džiaugsmo fontanu. Jis aštriai juokauja ir pokštauja, jam jūra iki kelių – žodžiu, tapo iliustracija temai „Vaikai, jūsų manai vėl 17“. Tokia jau ta įsimylėjimo jėga – net ramus žmogus tokiomis aplinkybėmis gali pulti į euforiją. Jam atrodo, kad jis drąsus, šaunus ir nesužeidžiamas, o pasaulis apgyvendintas vienaragių ir drugelių.

7. Jis turėjo šešias dideles meiles

Sveikiname, jūs susidėjote su serijiniu monogamišku Romeo. Šie žmonės ištikimi savo partneriams ir jų neišduoda – tol, kol romanas nesibaigia, o baigiasi palyginti greitai, daugiausiai – per dvejus-trejus metus. Todėl, kad tokie subjektai yra priklausomi – per pirmuosius įsimylėjimo mėnesius jie įjunko į hormonų kokteilį, jiems reikia drebulio ir naujumo. Nes jie iš tiesų jokių kitokių santykių nepatyrė. Tad, kai tik įsimylėjimas baigsis, jie pasijus apgauti ir patrauks ieškoti kažko, kas taps nauja didžiąja meile.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.