7 priežastys, kodėl moterys būna neištikimos

Neištikimybė – bjaurus žodis, tačiau dauguma porų tai patiria.

Kad ir kokia neištikimybės priežastis bebūtų, negalima pasakyti, jog toks elgesys priimtinas.<br>123rf nuotr.
Kad ir kokia neištikimybės priežastis bebūtų, negalima pasakyti, jog toks elgesys priimtinas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 3:57 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:49 PM

Ši skaudi patirtis kai kam gali būti traumuojanti. Žmogus dažniausiai tampa neištikimas, kai jis pats nėra patenkintas savo santykiais su partneriu, arba tuomet, kai jaučiama, jog kažko tuose santykiuose trūksta.

Kad ir kokia neištikimybės priežastis bebūtų, negalima pasakyti, jog toks elgesys priimtinas. Žurnalistė Caria Watt pati savo kailiu patyrė, ką tai reiškia. Ji apklausė šimtą moterų, norėdama sužinoti, kodėl jos taip elgiasi, ir sudarė svarbiausių neištikimybės priežasčių sąrašą. Šalia priežasčių – ir patarimai vyrams, kad išlaikytų savo moteris šalia.

1. Emocinis ryšys

Dauguma neištikimų moterų skundžiasi, jog jų emocinis ryšys su partneriais yra labai menkas arba jo išvis nėra. Taip gali nutikti, jei partneris iš darbo grįžta pavargęs arba jo galvoje sukasi įvairios pašalinės mintys. Galbūt dienos metu jis tiek daug bendravo, jog vakare jam norisi tik tylėti.

Sprendimas: vakaro pasimatymas

Kartą per savaitę nueikite į pasimatymą. Tai gali būti jauki vakarienė žvakių šviesoje arba romantiško filmo peržiūra. Kai žiūrit vienas kitam į akis, kalbėti nėra būtina. Kino teatre apkabink ją arba laikyk jos ranką. Švelnumo ar romantikos akimirkos gali turėti didelę įtaką jūsų santykiams. Jei švelnumas jai nepatinka, praleiskite laiką kartu darydami tai, kas jai patinka.

2. Įvertinimo jausmas

Kai visą naktį praleidi darbe arba su draugais šėlsti vakarėliuose, gali nutikti taip, kad ji tiesiog pavargs tavęs laukti, kad kartu praleistumėte bent kelias akimirkas. Palikdamas ją vieną tu sudarai galimybes, o galbūt ir priežastis, jai būti neištikimai.

Sprendimas: būk šalia

Rask jai laiko, net jei tai ir dešimties minučių pokalbis telefonu aptariant rytojaus planus. Kai leidi jai suprasti, jog ji tau rūpi, emocinis ryšys tampa stipresnis.

3. Ji – paaukštinta pareigose

Moterys mėgsta turėti tikslus ir atlikti įvairius projektus. Kai pasiekiamos karjeros aukštumos, gali ateiti noras savęs paklausti „O kas toliau?“. Dažniausiai pirmas žvilgsnis krypsta link santykių su mylimu žmogumi. Būtent šioje vietoje dauguma vaikinų daro klaidą neįvertindami savo partnerės pasiekimų.

Sprendimas: didžiuokis jos pasiekimais

Kai ji mato tave besididžiuojant ja, ji jaučiasi įvertinta. Tai reiškia, jog ji nesidairys niekur kitur, kad surastų kitą, kuris taip darytų.

4. Ji apsigyvena pas tave

Galbūt ši mintis į galvą šovė jai, tačiau tai dar nereiškia, jog visą laiką praleidžiant kartu nebereikia vystyti pokalbio. Didžioji dalis moterų tavo tylėjimą gali interpretuoti kaip ženklą, jog ji tau atrodo nuobodi. Tai gali atverti duris kito paieškai, kuris ją matys kaip intriguojančią ir patrauklią moterį. Taip pat ji gali pateikti smulkias užuominas apie sužadėtuves arba vestuves, nes moterims yra įprasta mąstyti apie ateitį su vyru, su kuriuo ji praleidžia daugiausia laiko.

Sprendimas: kalbėkite apie ateitį kartu

Kalbėkite apie bendrą gyvenimą, duok jai suprasti, jog matai ją kaip savo žmoną. Būk atviras apie tai, kokie įvykiai jūsų laukia kartu.

5. Ji mano, kad tu buvai neištikimas

Neištikimybė iš keršto yra dažnai pasitaikantis reiškinys. Moterys taip elgiasi norėdamos atkurti pasitikėjimą savimi ir jaustis vėl trokštamomis. Galbūt mintis apie neištikimybę ją purto, bet faktas, jog tu taip jau darei gali sumenkinti jos savikontrolę.

Sprendimas: Jei esi ar buvai neištikimas – prisipažink

Būk vyras ir prisiimk kaltę. Peggy Vaughan, knygos „The Monogamy Myth“ autorės, atlikta apklausa parodė, kad 86 proc. porų, kurios kalbėjo apie vieno iš partnerių išdavystę, vis dar gyvena susituokusios, lyginant su 59 proc. porų, kurios niekad apie tai net neužsiminė.

Jei esi ištikimas – tavo partnerės maža savigarba

Jei būtent taip ir yra – kuo dažniau ir nuoširdžiau sakyk jai komplimentus. Kai jos pasitikėjimas savimi išaugs, ji nustos būti lengvai pažeidžiama ir įtari. Atmink, kad kai kurioms moterims sunku pasitikėti kitais, nes jų tėvams teko išgyventi išdavystę.

6. Nepakanka intymių akimirkų

Hormonas oksitocinas daro didelę įtaką mūsų potraukiui suartėti. Prieš patiriant orgazmą, jo mūsų organizme padidėja nuo trijų iki keturių kartų. Šio hormono moterys turi daugiau nei vyrai, tad sekso metu moterų ryšys su jumis tampa stipresnis.

Jei mylitės nebe taip dažnai kaip tai darydavote santykių pradžioje, jos manymu, jūs jos nebemylite arba ji jums tapo nebepatraukli. Visa tai taip pat gali paskatinti susikurti santykius su kitu žmogumi ir taip vėl tapti seksualiai aktyvia.

Sprendimas: daugiau sekso

Jei ji yra ta vienintelė, kuri nenori mylėtis – paklausk, kodėl? Dirbkite kartu, kad rastumėte išeitį, o po to išsikelk sau tikslą su ja labiau suartėti. Kartais netgi grįžimas į pradinę santykių būseną, tokią, kaip susitikinėjimas ir pasimatymai, gali padėti.

Kiekvieną kartą, kai tik tyrimo autorės seneliai patirdavo sunkumus, senelis pakviesdavo močiutę į pasimatymą. Jis palikdavo ją vieną ruoštis namuose, o po valandos pasibelsdavo į duris rankose laikydamas didelę puokštę gėlių. Močiutė senelį pavadindavo kvaileliu, tačiau visi slapta žinojo, jog jai visa tai labai patikdavo. Tada jų laukdavo skani vakarienė ir pasivaikščiojimas, kurio metu senelis visuomet stengdavosi pralinksminti močiutę. Galutinis rezultatas yra toks, kad jų vedybinis gyvenimas buvo ilgas, sveikas ir laimingas.

7. Ji pasiruošusi bėgti

Dar viena priežastis, kodėl moteris ryžtasi išdavystei – ji ruošiasi tave palikti. Neištikimybė gali būti tyčinė, o ypač tada, kai santykiai yra blogi ir norisi juos kuo greičiau užbaigti.

Sprendimas: leisk jai

Šiuo atveju yra geriau visa tai pamiršti ir judėti į priekį. Iš pradžių gali būti sunku, tačiau reikia suprasti ir ją. Būk vyras ir susigrąžink savo vertę neleisdamas jai tavęs smukdyti. Sudaryk sąrašą savybių, kurias norėtum matyti moteryje, o tada jau ieškok jas atitinkančios tos vienintelės.

„Kažkada minėjau, jog mano patėvis mus paliko. Ką pamiršau pasakyti yra tai, kad jis buvo neištikimas. Mama suprato, jog privalo jį palikti. Tačiau patirti išsiskyrimą turint du mažus vaikus ir gyvenant svetimoje šalyje be jokio artimųjų palaikymo būtų sunku, todėl ji susikrovė lagaminus ir mes išvykome į Australiją pas mamos seserį“, – pasakojo C.Watt.

Nesvarbu dėl kokių priežasčių jūsų partnerė tapo neištikima. Jei kyla klausimas, ar šis žmogus tas vienintelis ir ar jūsų vertybės sutampa, tai tikriausiai nieko iš to nesigaus. Vieną dieną jūs savęs paklausit: „Koks buvo mano vaidmuo šiuose santykiuose?“ Intymumas ir emocinis ryšys ne visada susijęs su seksu. Svarbiausi dalykai yra nefizinis ryšys ir abipusė emocinė parama. Ir jei jau sužinojai, jog ji tave išdavė – ar tikrai nori ją susigrąžinti? Norint atkurti santykius turėsi suprasti ir būti pasiruošęs išanalizuoti, kodėl ji būtent taip pasielgė. Paklausk savęs ar tai tebuvo klaida, o gal emocinės paramos trūkumas? Kartais dalis problemos slepiasi giliai mumyse, ir reikia daug stiprybės ir kantrybės, norint pamatyti tai, ką užstoja pradinė išdavystė.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.