Santykių stadijos: kaip žinoti, ar jūsų meilė turi ateitį

Ar jūsų santykiai klostosi tinkama linkme? Sekso ekspertas pateikia reikšmingus momentus santykiuose, kurie turi įtakos poros darniam buvimui kartu ir kviečia pasitikrinti, kokie jūsų santykiai su antrąja puse.

Santykių pradžioje žodis „meilė“ retai vartojamas, o bendravimas apibūdinamas labiau kaip aistra ir pradėjimas įsimylėti.<br>123rf nuotr.
Santykių pradžioje žodis „meilė“ retai vartojamas, o bendravimas apibūdinamas labiau kaip aistra ir pradėjimas įsimylėti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-31 17:43, atnaujinta 2017-04-06 19:31

Rašytojas Williamas Shaksepeare‘as buvo teisus, sakydamas, kad tikra meilė niekada nebūna be negandų. Net ir tada, kai kiekvieni santykiai yra savaip unikalūs, jų stadijos visada panašios, rašo „Daily Mail.

Kaip žinoti, kad esate teisingame kelyje ir jūsų santykiai turi ateitį?

1 stadija: geismas ir aistra (iki 3 mėnesių)

Į pirmą pasimatymą pora turėtų nueiti per mažiausiai tris mėnesius nuo susipažinimo ar susirašymo internete. Jei tris mėnesius nors vieno kurio nedomina gyvas susitikimas, nepuoselėkite vilčių.

Santykių pradžioje žodis „meilė“ retai vartojamas, o bendravimas apibūdinamas labiau kaip aistra ir pradėjimas įsimylėti.

Euforija, kad sutikote kažką, ką galite pamilti ir kas gali pamilti jus, yra tarsi priklausomybė, šis jausmas atsiranda dėl pakilusio hormonų į smegenis lygio, kai jaučiame kone ekstazę.

Jei galėtume, turbūt visi visą gyvenimą norėtume likti šioje stadijoje, kai dėvime rožinius akinius, nematome partnerio trūkumų ir viskas, kas mus sieja yra gėris bei grožis.

Jums nerūpi niekas daugiau, kaip tik kiekvieną sekundę būti su mylimuoju ir jausti jį šalia. Jūsų seksas dar niekada nebuvo toks puikus, niekada (išskyrus tuos atvejus, kai ir anksčiau būdavote šioje santykių stadijoje). Niekada nesijautėte taip puikiai (jei nebuvote šioje stadijoje).

Deja, turime pranešti, kad jūsų mintis dabar valdo ne tikrovė, vykstanti prieš jūsų akis, o hormonai. Tai praeis.

Ženklai, rodantys, kad esate 1-oje stadijoje:

Artimiausi: nuolat norite liesti vienas kitą.

Po 2 savaičių: daug meilės ir, greičiausiai, seksas.

Po mėnesio: socialiniuose tinkluose atsiranda užuominų, kad jūs susitikinėjate. Daug išradingo sekso. Iš miegamojo jau išeinate norėdami susipažinti su artimiausiais antrosios pusės draugais. Jaučiatės pakankamai patogiau apsirengdami ar nusirengdami prie partnerio dienos šviesoje.

Po 2 mėnesių: vis dar daug svaiginančių pasimatymų. Pradedate dalintis sąskaitą, ypač jei jūsų pajamos vienodos, ir nė vienas tam neprieštarauja.

Po 3 mėnesių: abu vis dar stengiatės elgti taip, kaip norėtų partneris, tačiau tarp jūsų jau įvyko pirmas ginčas ar barnis, kurį išsprendėte labai greitai. Į socialinius tinklus keliate daug laimingų ir meilės kupinų nuotraukų.

2 stadija: pasakiškos fantazijos (nuo 3 iki 9 mėnesių)

Šioje stadijoje partnerio idealizavimas vis dar labai aktualus. Jūs jau pakankamai daug žinote vienas apie kitą, tačiau dar nebuvote kartu tiek ilgai, kad pastebėtumėte partnerio trūkumus.

Net jei draugas jums tiesiai pasakys, kad kažkas tarp jūsų negerai (pavyzdžiui, vienas nori turėti 10 vaikų, o kitas jų iš viso nenori), turėsite atsakymą: „Baikite, juk tikra meilė nugali visas kliūtis, aš tuo tikiu“.

Jūs meluojate vienas kitam. Verčiatės valgyti nekenčiamą karį, jei jūsų antroji pusė dievina indų virtuvę. Žiūrite filmus, kurių nemėgstate, ir pasimetate, kad jie jums įdomūs.

Ženklai, rodantys, kad esate šioje stadijoje:

Nuo 3 iki 4 mėnesių: iš tokių dalykų kaip Valentino diena padarote didžiulį įvykį. Abu kartais pajuntate pavydą ir to neslepiate: keliate dramas. Jei partneris turi vaikų iš ankstesnių santykių, su jai susipažįstate. Moteris vyrui vis dažniau pasirodo be makiažo, ne visada dažosi ir eidama su juo iš namų.

Po 4 mėnesių: vienas kitą laisvai vadinate vaikinu ir mergina, nebejaučiate nepatogumo tarti šiuos žodžius.

Po 5 mėnesių: abu drąsiai tariate prisipažinimą meilėje. Neprieštaraujate, kad partneris jus matytų net tada, kai rimtai sergate.

Po 6 mėnesių: socialiniuose tinkluose abu pasikeičiate savo santykių statusą į „įsipareigojęs“. Jo vonioje pilna jos kosmetikos ir higienos priemonių. Jos vonioje rasime jo skustuvą ir dantų šepetėlį. Oficialiai susipažįstate su partnerio tėvais. Ji mėgsta jį vestis pasipirkti ir pasiūlo jam drabužiuos, kuriuos norėtų matyti jį dėvintį.

Po 7 mėnesių: leidžiate partneriui matyti save ne tik iš gerosios pusės, patikite jam anksčiau saugotas paslaptis. Išvykstate vienas be kito „trumpai pertraukai“. Skaičiuojate kartu praleistus mėnesius ir laukiate, kol pasieksite metų ribą.

Po 8 mėnesių: socialiniuose tinkluose vis dažniau rodote savo „tobulo“ gyvenimo kartu akimirkas.

3 stadija: komfortas ir glaustymasis (nuo 9 iki 18 mėnesių)

Jūsų seksualinis gyvenimas gerokai sulėtėja, to rezultatas – esate kur kas ramesni, vis daugiau laiko leidžiate dviese ar su draugais namuose. Meilė jums atrodo kur kas svarbiau, nei aistringas seksas bičiulio gimtadienio vakarėlyje.

Kai kurie žmonės mano, kad begalinio žavėjimosi nebuvimas ir sekso sumažėjimas perspėja, kad tai – ne meilė, ir santykiai griūna būtent šioje stadijoje. Kiti gi kaip tik pradeda suvokti, kad čia prasideda tikri pilnaverčiai santykiai.

Ženklai, rodantys, kad esate šioje stadijoje:

Jūs kartu planuojate ateitį, kartu vykstate atostogų, nebenorite varžytis, todėl dažnai nusileidžiate.

Abu šlapinatės neužsidarę durų.

Vienas kito namus laikote savais ir juose yra didesnė netvarka, nei anksčiau.

Kalėdas ir kitas svarbias šventes praleidžiate vienas su kitu ir su šeimomis.

Pradedate rimtai kalbėtis apie bendrą ateitį.

Tyla jums patinka, tai netrikdo.

Mažiau aikštijatės, kai partneriui paskambina kas nors, ko jūs nepažįstate.

Nustojote šniukštinėti partnerio socialiniuose tinkluose ar jo telefone.

Mieliau vakarieniaujate namuose prie televizoriaus, nei einate į restoraną.

Pradėjote domėtis gaminimu ir vis dažniau tai darote.

Namuose dėvite plačius ir patogius drabužius.

Jaučiate vienas kito seksualinius poreikius, seksas tapo aiškus ir patikimas.

4 stadija: perspėjamieji signalai išjungti (nuo 18 mėn. iki 2 metų)

Pradedate kartu mąstyti toli į priekį.

Pradedate matyti partnerį kitų žmonių akimis. Pastebite, kad išvydusi savo mamos pakeltą antakį dėl partnerio naujo automobilio, pradedate galvoti, kad jis uždirba mažiau nei jūs.

Jo geriausias draugas sako: „ji šauni, bet niekada nemaniau, kad tau patinka tokio tipo moterys“, ir jis supranta, kad jūs – blondinė, nors visos anksčiau sutiktos merginos buvo tamsiaplaukės.

Socialiniuose tinkluose puikuojatės ne pagražintomis nuotraukomis, o tomis, kokie esate paprastame gyvenime.

Jei išgyvensite šią stadiją, jūsų tikėjimas santykiais didės: šią stadiją įveikusios poros dažnai jaučiasi tvirtesnės nei tos, kurios tiesiog plaukė pasroviui.

Ženklai, rodantys, kad esate šioje stadijoje:

Persikeliate gyventi kartu.

Pagaunate vienas kitą meluojantį: jo vaikystės namai nėra tvirtovė, kaip kad jis juos apibūdino, jos buvusysis yra beveik modelis, nors ji sakė, kad nieko ypatinga.

Ginčijatės daug, stengiatės parodyti savo galią ir kontroliuoti santykius.

Metate šalin visas pretenzijas: jei norite būti kartu, dėl to neprivalote visą gyvenimą valgyti savo nekenčiamų sušių.

Po to, kai kartu išgyvenote kelis rimtus barnius, nustojote nerimauti, kad išsiskirsite, kaskart, kai tik susiginčijate.

Pradedate iš tiesų tikėti, kad partneris jus myli.

Apie seksą galite kalbėtis paprastai ir atvirai, pasakote, kas jums iš tiesų patinka ir kas − ne.

5 stadija: pertvarkymas (nuo 2 iki 3 metų)

Šioje stadijoje abu tiksliai žinote, kokie jūsų lūkesčiai dėl santykių. Matote vienas kito privalumus ir trūkumus, pradedate ieškoti kompromisų.

Kai žmonės sako, kad turite „dirbti su savo santykiais“, šioje stadijoje tai ir stengiatės daryti.

Kadangi jums atrodo, kad šie santykiai bus ilgalaikiai, abu į juos žiūrite atsakingai ir ne karštakošiškai, nes mąstote, ar tai tas žmogus, su kuriuo būsite amžinai. Jei atsakymas yra „taip“, matote prasmę stengtis.

Suprantate, kad turite galvoti „už du“, rasti abiem pusėms naudingus sprendimus, kad abu būtumėte laimingi, klausytis tinkamai ir išsakyti savo lūkesčius.

Ženklai, rodantys, kad esate šioje stadijoje:

Jaučiatės saugūs.

Nustojate visada jaustis teisūs.

Galite kelias dienas praleisti atskirai ir nesijaučiate nerimaujantys.

Susižadate (dažniausiai po 2,5 metų).

Įsipareigojate ir tuos įsipareigojimus priimate, o tai reiškia, kad norite būti kartu ilgai (įsigyjate augintinį, kartu perkate nekilnojamąjį turtą, baldus).

6 stadija: tikri įsipareigojimai (nuo 3 iki 5 metų arba amžinai)

Nesvarbu, ar tuokiatės, ar ne, šioje stadijoje visiems aišku, kad jūs esate kartu ir taip bus visada. Jei viskas klosis gerai, jūs turėsite vaikų, išleisite juos į gyvenimą, kartu išeisite į pensiją ir pasensite.

Švęsdami maždaug 70-ąjį savo gimtadienį kartu pajusite beveik tokias pat emocijas, kokias jutote savo santykių pradžioje, nes šiame amžiuje žmones užplūsta emocijos ir prisiminimai.

Ženklai, rodantys, kad esate šioje stadijoje:

Nusiperkate namus (dažniausiai po 3 metų kartu), ir įsikuriate juose taip, kad abu jaustumėtės jaukiai.

Susituokiate (maždaug po 3,5 metų).

Susilaukiate vaikų (maždaug po 4,5 metų).

Jaučiate tvirtą pamatą po kojomis, esate saugus, laimingas su savo partneriu, tačiau ir būdamas vienas jaučiatės puikiai.

Mokate skaityti vienas kito kūno kalbą.

Nekritikuojate, nebent tai labai svarbu.

Renkatės būti laimingas, o ne teisus.

Žinote savo partnerio silpnybes ir jo neerzinate.

Vienas kitam esate malonūs ir suprantantys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.