Naujas feisbuko iššūkis: viešai dėkokime vieni kitiems

Birželio pirmąją dieną socialiniuose tinkluose pasklido žinutė apie iššūkį, kurį paskelbė dvi pozityvios, nuolat gera nuotaika ir energija besidalinančios moterys: šokių ir jogos mokytoja, Milana Yoga įkūrėja Milana Jašinskytė bei „Dėkingumo dienoraščio“, tinklaraščio #365laimesdienos autorė Eglė Luotytė.

 M.Jašinskytė kviečia iššūkiui.<br> A.Steponavičiaus nuotr.
 M.Jašinskytė kviečia iššūkiui.<br> A.Steponavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-01 10:28, atnaujinta 2017-06-01 10:32

Moterys pasidalino žinute apie tai, kad skelbia dėkingumo iššūkį. Visų pirma – sau, kurio tikslas – išsiugdyti dėkingumo įprotį, išmokti sąmoningai vertinti tai, ką turi ir džiaugtis mažais dalykais.

„Psichologiškai patvirtinta, kad dėkingumas – tai greičiausias kelias į pozityvų mąstymą. Dėkodami mes išmokstame būti čia ir dabar, įvertiname, kokie esame turtingi – nebūtinai materialiąja prasme, išmokstame džiaugtis čia ir dabar, o ne laukti „geresnių laikų“. Todėl kartu su Milana nusprendėme paskelbti iššūkį, kurio metu pačios skatinsime dėkoti. Taip tikimės įkvėpti ir visus Lietuvos gyventojus. 

Norėčiau, kad žmonės išmoktų dalintis pozityviomis mintimis bei patirtimis, ir imtų mažiau skųstis ar reikšti nepasitenkinimą viešai. Tai skamba gan paprastai, tačiau išsiugdyti tokį įprotį man prireikė laiko“, – apie iššūkio idėją pasakojo „Dėkingumo dienoraščio“ sumanytoja Eglė.

Iššūkio tikslas – surinkti 1000 video įrašų, kuriuose žmonės dalintųsi, už ką jaučiasi dėkingi. Prie iššūkio gali prisijungti visi norintys. Tereikia savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje įkelti trumpą video su raktiniu žodžiu #1000aciu. Taip moterys tikisi paskatinti žmones viešai dėkoti vieni kitiems.

„Šis projektas man bus iššūkis iš dalies todėl, kad dėkingumo video su Egle kursime kasdien, visą vasarą. Taip noriu pati suformuoti įprotį įvertinti tai, kas mano gyvenime jau egzistuoja. Manau, jog tiek aš, tiek visi dalyvaujantys, nustebsime, kiek daug jau turime, esame pasiekę, kiek daug egzistuoja dalykų, už kuriuos esame dėkingi, tik tai pamirštame. Neabejotinai tai yra didžiulis žingsnis tikrosios laimės link. Norime, kad šypsenos plistų ir visi taptume geresni, laimingesni. Juk ne tiek daug iki pilnos laimės reikia – bent akimirkai sustoti, nusišypsoti ir padėkoti už tai, ką jau turime“, – mintimis dalijosi Milana Jašinkskytė.

Rugpjūčio 30 dieną moterys paskelbs iššūkio rezultatus ir tikisi, kad rudenį pasitiksime kur kas pozityvesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.