3 žmonių tipai, labiausiai linkę į neištikimybę

Neištikimybė – dažniausia priežastis, dėl kurios subyra santuoka. Santykių specialistas Matthew Hussey neištikimybę apibrėžia kaip „tai, kas išeina anapus partnerių apibrėžto leistino elgesio ribų“.

 Santykių specialistas M.Hussey neištikimybę apibrėžia kaip „tai, kas išeina anapus partnerių apibrėžto leistino elgesio ribų“.<br> 123rf nuotr.
 Santykių specialistas M.Hussey neištikimybę apibrėžia kaip „tai, kas išeina anapus partnerių apibrėžto leistino elgesio ribų“.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2017, 12:47 PM

Pasak jo, žodžiui „neištikimybė“ negali būti vieno apibrėžimo. Pavyzdžiui, jeigu partneriai gyvena laisvuose santykiuose, jiems neištikimybė gali būti fakto, kad vienas iš partnerių permiegojo su kitu žmogumi, nuslėpimas Visi turi savo normas.

M.Hussey padarė išvadą, kad egzistuoja trys tipai žmonių, kuriems sunkiausia susilaikyti nuo neištikimybės.

1. Narcizai

Šiam žmonių tipui nepakanka vieno žmogaus meilės. Jiems reikia, kad kaip įmanoma daugiau žmonių jais žavėtųsi. Jie jaučiasi reikšmingi tik tada, kai kiti žmonės, o ne nusibodęs partneris, su jais flirtuoja.

Narcizai yra amžinose idealaus partnerio paieškose. Jie nuoširdžiai mano, kad eiliniams jų santykiams šiek tiek trūksta iki idealo. Retas narcizas suvokia, kad šito priežastis slypi jame, o ne aplinkiniuose žmonėse.

2. Savimi nepasitikintys žmonės

M.Hussey turi omenyje ne tą nepasitikėjimą, kurį nedideliais kiekiais turi kiekvienas žmogus. Kalbėdamas apie nepasitikinčius žmonės neištikimybės kontekste, jis atkreipia mūsų dėmesį į tuos, kuriems reikalingas nuolatinis partnerio dėmesys. Tokie žmonės nemoka gyventi savo gyvenimo. Radę žmogų, kuris jiems simpatiškas, jie puola prie jo kaip išprotėję ir laukia, kad dabar jų gyvenimas kardinaliai pasikeis.

Pradžioje partneris vaidina gelbėtojo ir įkvėpėjo vaidmenį, bet greitai jam tai nusibosta. Taip, ir, galų gale, jis taip pat turi gyvenimą. Nepasitikintis žmogus, savo ruožtu, bet kokį mažiausią nutolimą suvokia kaip meilės pabaigą ir iš karto ima galvoti apie neištikimybę. Jos tikslas vienas – pakelti savo vertę savo paties akyse.

3. Užkietėję egoistai

Tai pats pavojingiausias neištikimųjų tipas. Šie žmonės sau netaiko jokių moralės taisyklių. Jeigu aplinkinius jie gali pasmerkti už neištikimybę, tai save visiškai pateisina. Jie puikiai žino, kad neištikimybė traumuoja jų partnerį, bet egoistams rūpi tik jų pačių tikslai ir norai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.