Ką pamatėte pirmą? Sužinokite stipriausią savo asmenybės pusę

Pati asmenybės koncepcija yra gana įdomi, nes čia susipina aukščiausi psichologijos dėsniai ir kiekvieno žmogaus specifinės savybės.

 Žirgas.
 Žirgas.
 Balandis.
 Balandis.
 Drugelis.
 Drugelis.
 Erelis.
 Erelis.
 Krabas.
 Krabas.
 Maldininkas.
 Maldininkas.
 Šuo.
 Šuo.
 Vilkas.
 Vilkas.
 Višta.
 Višta.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2018-10-16 13:46

Mūsų asmenybės ir asmeninės savybės yra kartu pastovios ir pakeičiamos, bendros ir specifinės, paprastos ir sudėtingos, ir t.t.

Žmonių asmeninėmis savybėms nustatyti, apibūdinti ir paaiškinti yra sukurta daugybė testų, skirtų tiek laisvalaikio praleidimui, tiek profesiniams, akademiniams ir gydymo tikslams.

2015-aisiais atlikti tyrimai atskleidė, kad tam tikri socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Instagram“, paliekami įrašai, šiuo atveju nuotraukos, padeda sužinoti apie žmogaus asmenybę. Psichologai teigia, jog kiekvienas žmogus turi tam tikrus pasikartojančius santykinius šablonus, atspindinčius asmenines istorijas, konfliktus ir tai, kaip mes jaučiamės šiame pasaulyje.

Paprastai kalbant, mums pasąmoningai ir nuolatos įtaką daro mus supančios asmenybės ir daiktai. Be to, lygiai taip pat mes veikiame ir kitus. Taip besielgdami, mes susikuriame savo šablonus, kurie kartais pakeičia ir mūsų asmenybes.

Visų gerai žinomas Rorschacho rašalo dėmių testas, kurio metu parodomas prasmės neturintis paveikslėlis, o tiriamas asmuo tai rašalo dėmei suteikia prasmę, padeda beveik tiksliai nustatyti žmogaus asmenybės tipą ir jo savybes. Šis testas – kažkuo panašus.

Paveikslėlis, kurį matote vos tik pažvelgę į pateiktą nuotrauką, atskleidžia tai, kas jus daro jumis. Iš pradžių užmeskite akį į pateiktą nuotrauką. Vos tik jūsų akys atpažins bent vieną gyvūną, prisiminkite jį ir ieškokite, ką šis gyvūnas sako apie jus.

Žirgas

Arkliai ir žirgai simbolizuoja gyvenimą, vediną aistros siekti savo svajonės. Jie taip pat atspindi tuos, kurie sugeba rasti balansą tarp savo instinktų varomo būdo ir socialiai priimtinų manierų.

Be to, tie, kurie paveikslėlyje įžvelgė žirgą, spinduliuoja stiprią seksualinę energiją ir mėgsta jaudulį.

Višta

Esate tas, kuriam patinka dalintis savo entuziazmu ir išnaudoti jį kaip galima tinkamiau. Tai, jog pamatėte vištą, nereiškia, jog esate nevykėlis, tačiau jau seniai žinoma, kad vištos simbolizuoja 5 vertybes – atsakomybę, ištikimybę, drąsą, gerumą ir pasitikėjimą savimi.

Nors jums ir patinka gėrėtis bei girtis savo turtu, sugebate pasiūlyti daug daugiau.

Krabas

Šį gyvūną paveikslėlyje pastebėję asmenys savo tikslų ne visuomet siekia ryžtingai, tačiau yra linkę pasitraukti į šoną ir į viską pažvelgti iš kito kampo. Jums reikia skirti bent truputį laiko savęs supratimui, privalote žinoti, kada žengti lemtingą žingsnį, o kada geriau nerizikuoti ir pasitraukti iš žaidimo.

Jei prieš savo akis išvydote krabą, esate kuklus ir šiek tiek jautrus žmogus, bet jums patinka tyrinėti ir savo laiką išnaudoti protingai, padedant sau ir kitiems.

Vabzdys maldininkas

Jums visuomet trūksta taikos, ramybės ir tylos. Yra žmonių, kuriuos taip paveikė išorinis chaosas ir triukšmas, kad jie privalėjo išmokti nuo visko atsiriboti ir atrasti vidinę ramybę.

Esate tas, kuris turi stiprybės ir motyvacijos išmokti gyventi taip, kaip reikia jums, ir, nors nesate linkęs svarbių gyvenimo sprendimų priimti prieš tai nepagalvojęs, esate protingas ir dėmesingas, o prireikus gebate greitai galvoti.

Vilkas

Vilkai pasirodo tuomet, kai reikia prisiminti, jog, nors ir esate civilizuoti padarai, visiems kartais reikia tai pamiršti ir pagerbti laukinę savo prigimtį. Esate itin organizuotas individas, suprantantis harmonijos ir disciplinos balanso esmę.

Jūsų sugebėjimas pasikliauti savo instinktais padeda greitai sukurti stiprų ryšį tarp savęs ir kitų. Esate protingas, ištikimas draugams ir šeimai, tačiau jūsų blogosios savybės yra noras įrodyti savo galią ir nubrėžti ribas bei didelis konkurencingumas.

Šuo

Jei ryškiausiai matėte šuns atvaizdą, tikriausiai reikia prisiminti, kad sau privalote būti geras, ištikimas ir teisingas. Galbūt neseniai apleidote save ir pamiršote apie garbę. Esate didelės dvasios žmogus, mylinti asmenybė, dėl ko kartais būna sunku atitrūkti nuo tikrojo savęs.

Jums patinka padėti kitiems, o iš visko, ką sakote ir darote, spinduliuoja meilė, švelnumas ir apsauga.

Erelis

Jį pamačiusiems žmonėms reikia suprasti, jog pats metas sugrįžti į savo dvasios kelią. Kad atvertumėte visas jums užtrenktas duris, verta paklausyti širdies. Tik taip galėsite išpildyti savo tikrąjį pašaukimą.

Susitapatinęs su pačiu ereliu, visose gyvenimo sferose pasiekėte balansą. Esate laisvas kaip vėjas, stovite ant tvirtos žemės ir, norėdamas būti visapusiškai pamaitintas, visuomet esate arti vandens. Esate vienas tų, kuris sugeba ištverti užklupusius sunkumus, kelyje atsiradusius norint sustiprinti savo vidų, tačiau tuo pat metu puikiai susitvarkote su kasdieniai rūpesčiais.

Drugelis

Jūs sugebate grakščiai priimti pokyčius ir suprantate, kad viskas vyksta tik dėl gero, be to, per daug nesureikšminate jūsų kelyje atsiradusių kliūčių.

Taip pat turite jautrią pusę, net ir nedideli gyvenimo pokyčiai jus gali lengvai nuliūdinti. Tačiau jūsų spinduliuojamas grožis nušviečia kiekvieną niūrią akimirką, o visiems, kas jus supa, atnešate džiaugsmą ir sėkmę.

Balandis

Balandis – taikos simbolis. Jei jūsų dėmesio centre atsidūrė būtent šis paukštis, esate iš tų, kurie supranta, jog geriausias būdas ko nors pasiekti – iškleisti sparnus ir atsiduoti vėjui, kuris jus neš namų link tol, kol jumyse nedings drąsa.

Šie žmonės yra patys švelniausi ir rūpestingiausi pasaulyje. Daugelis susižavi jūsų nekaltumu, tačiau būkite atsargūs ir neleiskite, kad jūsų dosnumu būtų pasinaudojama negeriems dalykams.

Parengė Edita Maračinskaitė.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų spalio 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.