Testas: kokią vaikystės traumą tebesinešiojate su savimi

Traumas daugelis įsivaizduoja kaip didelius ir baisius gyvenimo įvykius, kurie visiškai pakeitė mūsų gyvenimą. Tačiau yra ir subtilesnių traumų, kurios pasireiškia ankstyvoje vaikystėje ir gali veikti mūsų asmenybę visą gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2018, 4:40 PM, atnaujinta May 6, 2018, 5:43 PM

Tai gali būti nedideli epizodai, susiję su tėvų elgesiu, santykiais mokykloje ir pan. Šie nedideli, bet svarbūs įvykiai gali būti labai giliai užslėpti mūsų smegenyse ir toliau veikti mūsų gyvenimą. Todėl labai svarbu juos atpažinti.

Šis testas padės jums rasti neišspręstą traumą iš jūsų praeities. Vadovaukitės intuicija ir pasirinkite tą dėmę, kuri jums kelia blogiausias emocijas.

1

Jeigu pasirinkite šį variantą, gali būti, kad jus neigiamai paveikė tapatinimasis su žmonėmis, kurie nėra jūsų tėvai. Tai yra, jūs pasijutote atstumtas tų, kurie jums buvo patys svarbiausi.

Jeigu tai tiesa, greičiausiai esate žmogus su žema saviverte. Jums sunku bendrauti su kitais, jūs vis bijote, kad jūsų nepriims ir jums atsakys. Štai kodėl, kai jums sakoma kas nors blogo, jūs tai priimate labai asmeniškai ir patvirtinate savo mintį, kad nesate pakankamai geri.

Jūsų didžiausia užduotis – suprasti, kad jūsų gyvenimas priklauso nuo jūsų. Pasitikėjimas savo sugebėjimais taip pat padės sukurti sveikus ryšius su kitais.

2

Tėvai dažnai išduoda savo vaikų pasitikėjimą, to nesuvokdami. Jie pažada kažką, ko negali išpildyti ar padaryti (kai kalbame apie vaikus, „nekaltas pokštas“ vaikams gali tapti rimta trauma).

Jeigu pasirinkote šį variantą, gali būti, kad kažkuriuo momentu jūsų tėvai ar artimieji išdavė jūsų pasitikėjimą, ir tai jumyse paliko gilų atspaudą. Tad jūs esate žmogus, kuris jaučia, kad niekuo negalima pasitikėti.

Esate gana šaltas žmogus, kuris, nors ir būdamas labai ekstravertiškas ir bendraujantis, niekada iki galo neatveria savo širdies.

3

Jeigu pasirinkote šį variantą, gali būti, kad patyrėte traumą, susijusią su pažeminimu. Galbūt labai ankstyvame amžiuje, kai tik pradėjote save tapatinti su savo bendraamžiais ir svarbiais jūsų aplinkos žmonėmis, jie jus atstūmė. Galbūt tai buvo frazės, kad esate nevėkšla ar storas.

Šiandien jūs šiek tiek priklausomas žmogus, kuriam visada reikalingas kitų pritarimas. Jūs taip nerimaujate, kad visada stengiatės iš visų jėgų: bet ne dėl savęs, o dėl kitų.

Labai gerai, kad kiekvieną dieną stengiatės būti geresne savo paties versija. Bet atminkite, kad ta geresnė versija priklauso nuo jūsų pačių interesų ir jūsų savasties.

Būkite laisvi ir neleiskite sau kreipti dėmesio, ką kalba kiti, kitaip jūs niekada nesijausite pakankamai gerai.

4

Galbūt vaikystėje jums trūko tėvų arba būdami maži patyrėte didelių netekčių. Tiesa ta, kad jeigu pasirinkote šį variantą, jūs turite rimtų problemų su baime, kad jums atsakys.

Esate labai komunikabilus žmogus, kurį visada supa draugai ir artimieji. Bet bėda ta, kad jūs labai bijote, kad neliktumėte vieni.

Galite turėti polinkį į depresiją, todėl turite stengtis tapti stiprūs. Tiesa ta, kad žmonės ateina į mūsų gyvenimą ir išeina, bet jeigu mes būsime nuoširdūs, rūpestingi ir geri, niekada neliksime vieni. Praradimai gali būti sunkūs, bes jūs galite išlaukti ir eiti į priekį nežiūrint nieko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.