Nusileiskite į rūsį: testas, atveriantis pasąmonės gelmes

Šį testą sudaro keletas psichologinių klausimų, kurie atskleidžia slaptus jūsų asmenybės aspektus. Tai – žaidimas su pasąmone, kuris padės jums sužinoti apie save daug įdomaus.

 Skaičiuokite laiptų pakopas.<br> 123rf nuotr.
 Skaičiuokite laiptų pakopas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 1:31 PM, atnaujinta Jun 25, 2018, 1:35 PM

Atminkite, kad čia nėra teisingų ar neteisingų atsakymų. Atsakinėkite tai, kas pirmiausia šaus į galvą.

Testas

1. Įsivaizduokite, kad esate sename, apleistame pastate, kur daug metų nebuvo įžengusi žmogaus koja, ir aptikote laiptus, vedančius žemyn į požemį. Jūs lėtai leidžiatės žemyn, skaičiuodami laiptų pakopas. Kiek pakopų turi laiptai?

2. Požeminė patalpa labai tamsi. Staiga tamsoje išgirstate kito žmogaus balsą. Ar tas žmogus tyliai kūkčioja, ar dejuoja be žodžių? Ar balsas kalba su jumis?

3. Kaip jūs reaguojate į kito žmogaus balsą? Bandote rasti garso šaltinį? Ar norite neatsigręždami parbėgti laiptais į viršų? Ar jus paralyžiuoja baimė, ir jūs stovite vietoje kaip įkasti?

4. Girdite, kaip žmogus pašaukia jus vardu, ir matote figūrą, pasirodančią šviesoje laiptų viršuje. Kas tas žmogus, besileidžiantis laiptais?

Pasąmonės žaidimas

Apleisti pastatai ir požeminiai kambariai simbolizuoja užmirštus prisiminimus ir senas psichologines traumas.

Visi turi patirčių, kurių nenori prisiminti, ar širdies žaizdų, kurias pamiršo.

Bet prisiminimus ne taip lengva ištrinti, jie gali išlikti ilgiau, nei mes galvojame. Jūsų reakcija į šią situaciją gali papasakoti apie skausmingus prisiminimus iš jūsų praeities.

1. Laiptelių skaičius nusako psichologinės traumos, kurią savyje nešiojate, poveikio laipsnį.

Žmonės, kurie pamatė keletą laiptelių, neypatingai stipriai kenčia nuo neigiamos praeities patirties.

Jeigu jūs įsivaizdavote daug laiptelių, kurie veda žemyn, tai jūsų viduje yra likusios gilios dvasinės žaizdos.

2. Garsai, kuriuos išgirdote tamsoje, rodo tai, kaip jūs praeityje išgyvenote blogą patirtį. Jeigu išgirdote kūkčiojimą, tai reiškia, kad sunkiu laikotarpiu sulaukėta palaikymo ir paguodos ir sugebėjote išgyventi traumuojančią patirtį.

Žmonės, kurie pasirūpino jumis, padėjo jums tapti tais, kuo esate dabar. Jūsų ašaros nenuėjo veltui.

Jeigu išgirdote aimanas, praeityje jūs išgyvenote sunkius laikus vieni. Aimanos, kurias išgirdote tamsoje, yra jūsų slaptas skausmas. Atėjo metas atverti duris ir paleisti praeitį.

Jeigu išgirdote, kaip balsas su jumis kalba, tai reiškia, kad su pasididžiavimu nešate savo traumas, atsisakydami jas tokiomis pripažinti. Juk yra sakoma – kas mūsų nenužudo, padaro mus stipresnius. Jūs laikotės šio principo. Būkite atsargūs, kad netaptumėte nejautrūs kitų jausmams.

3. Jūsų reakcija į garsus tamsoje rodo tai, kaip jūsų tvarkotės su skausmingais savo praeities aspektais.

Jeigu pradėjote ieškoti garso šaltinio, vadinasi, į problemas žiūrite atsakingai ir imate iniciatyvą į savo rankas. Susidūrę su problemomis akis į akį jūs sugebėsite rasti sprendimą.

Jeigu nubėgote į viršų, esate linkę ignoruoti problemas tikėdamiesi, kad jos pačios išsispręs. Toks požiūris kartais veikia, bet nenustebkite, jeigu problemos liks ilgiau, nei jūs tikėjotės. Kartais reikia pažvelgti sunkumams į akis.

Jeigu sustingote vietoje iš baimės, jūs praeityje turite neišspręstų konfliktų, kurie toliau jus persekioja ir trukdo judėti pirmyn.

4. Žmogus, kuris pasirodė viršuje ir pašaukė jus vardu – tai tas, kuriuo, kaip jūs manote, jūs galite pasitikėti sunkiomis akimirkomis. Šis žmogus galės jus nuraminti ir išgydyti jūsų dvasines žaizdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.