Išsiaiškinkite: mylite save ar esate egoistas

Lrytas.tv laidoje „Kelionė į save“ asmeninių pokyčių gidė Leonora BeYou įsitikinusi, kad meilė sau ir egoizmas itin skiriasi kiekvienam žmogui suteikdamas prieštaringas savybes. Ji išskiria du paprastus būdus, kaip sužinoti – esate egoistas ar mylite save. Išsiaiškinus, kuriuo keliu einate galėsite tobulėti toliau.

 Leonora BeYou
 Leonora BeYou
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-04 10:25, atnaujinta 2018-07-04 10:36

1 būdas

Meilė sau - kai žmogus visada rūpinasi savimi, bet jaučia atsakomybę rūpintis ir kitais. Įsivaizduokite, kad turite didžiulį dėžę deguonies kaukių, už kurias esate atsakingas tik jūs. Tai ypatingos kaukės, kurios žmonėms gali suteikti laisvės, pasitikėjimo, meilės, leidžia jaustis žmogumi ir gyventi šiame gyvenime. Jeigu jūs neužsidėsite tokios kaukės, vieną dieną pritrūks deguonies ir nebeturėsite jėgų jų dalinti kitiems. Kaip tu, kuris neturi pasitikėjimo, nemyli savęs, gali padėti kitam? Todėl meilė sau – meilė dėl kitų, jaučiant atsakomybę, kad pasikrovus energijos, meilės, šilumos ir tikėjimo gyvenimu galėsite tai suteikti kitam.

Kai žmogus egocentriškas – jis visada dirba tik dėl savęs. Jis sustiprintai ir perdėtai deda viską į save, taip atitolindamas save nuo kitų žmonių, išaukštindamas save ir žiūrėdamas iš viršaus, lygindamas ir manydamas, kad kiti prastesni, nei jis. Toks žmogus išlaiko atstumą, kituose įžiūri konkurentus ar laiko menkesniais. Egocentriškumas mus atitolina nuo kitų. Meilė sau priartina ir įkvepia mus dalintis.

2 būdas

Kai žmogus myli save, bando įsiklausyti kitą. Nesvarbu ar tai bus konfliktas, ar diskusija, jis visad bandys įlipti į kito žmogaus „batus" ir suprasti kito skausmą, taip suvokdamas ir išlaisvindamas save nuo skausmo, turėdamas sąmoningumo ras būdą susitarti.

Kai žmogus egocentriškas pirmiausia jis teisina save, apgina save ir apkaltina visą aplinką dėl nelaimės ir būsenos. Jis visad aklai tikės, kad jo teisybė vienintelė ir teisinga.

Nesupraskite klaidingai, kad meilė sau yra savęs kaltinimas. Jokiais būdais. Meilė sau – supratimas kito ir savęs, radimas pusiaukelės iš abiejų pusių. Egocentriškumas – tik kaltinimas, matymas kito kaltę. Meilė sau yra nuostabus kelias į laisvę, suvokimą kitomis spalvomis, kai galime nelaikyti pykčio, o rasti kompromisą išsikalbėdami. Apie tai ir mokomės visuose „Kelionės į save“ kursuose, kurie vyksta ir nuotoliniu būdu.

Priminkite, kad visos sąmoningumo kelionės prasideda nuo meilės sau, nes mūsų atsakomybė šiame pasaulyje gyventi laimingiau.

Norite auginti pasitikėjimą savimi? Ieškote savirealizacijos bei bendraminčių rato sąmoningam ir laimingam gyvenimui kiekvieną dieną? Prisijunkite prie praktinių mokymų moterims kartu su Leonora Be You gyvai ar internetu. Daugiau informacijos www.kelioneisave.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.