10 kūno kalbos ženklų, rodančių, kad partneris jums neištikimas

Jeigu nė iš šio, nė iš to imate galvoti apie tai, ar jūsų partneris jums ištikimas, paprastai tai būna ne be reikalo. Greičiausiai kažkas jo elgesyje, gestuose jums sukėlė įtarimų, nors jūs sau negalite to paaiškinti. Ta patvirtina ir garsi amerikiečių psichologė, kūno kalbos ekspertė Patti Wood.

 Jūs galite jausti nepaaiškinamą slogumą, įtampą ar stresą. Neignoruokite šių simptomų.<br> 123rf nuotr.
 Jūs galite jausti nepaaiškinamą slogumą, įtampą ar stresą. Neignoruokite šių simptomų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2019, 10:42 AM

Kūno kalba – tai pozų ir įvairių kūno judesių elementai, per kuriuos sąmoningai ar nesąmoningai perduodamos mintys, jausmai ir emocijos.

P.Wood pabrėžia, kad nevalia nuvertinti šių signalų, nes jie gali perspėti apie artėjantį pavojų.

„Pradžioje galite net nesugebėti įvardyti, kas jums kelia nerimą ir kas ne taip, bet iš tiesų jūs tiesiog sugaunate tūkstančius neverbalinių signalų, kurie liudija, kad su jūsų partneriu kažkas vyksta. Be to, jūsų smegenys „atsako“ į šiuos signalus savotiškai – fiziniame lygmenyje. Jūs galite jausti nepaaiškinamą slogumą, įtampą ar stresą. Neignoruokite šių simptomų. Nes iš tiesų kažkas vyksta“, – sako psichologė.

Tačiau kaip jūs galite nustatyti, kad partneris jums neištikimas? Pats patikimiausias būdas – atkreipti dėmesį į savo partnerio kūno kalbą. Juk to, ką jis jaučia, nepaslėpsi, ir jis būtinai išsiduos neįprastu elgesiu, mimika ar gestais.

Pasak P.Wood, neištikimi partneriai taip elgiasi, nes jaučia nuolatinę įtampą, kad juos išaiškins, arba jaučiasi kalti, jus apgaudinėdami.

Štai 10 kūno kalbos ženklų, kurie gali būti liudininkai, kad partneris jus išduoda.

1. Jis vengia artumo ir bendravimo

Jeigu jis visada atvirai reiškė savo jausmus, jus apkabindavo, o staiga liovėsi, tarsi „atitolo“ nuo jūsų, vadinasi, kažkas vyksta.

Jeigu jūs su partneriu mylite vienas kitą, ir staiga jis ima jus atstumti, kai bandote jį apkabinti ar kaip kitaip parodyti savo meilę, tai gali būti įspėjimo signalas.

„jūs pastebite, kad partneris elgiasi ne taip, kaip įprasta, – aiškina P.Wood. – Pavyzdžiui, jis visą laiką jus bučiuodavo ir staiga liovėsi ta daryti. Neignoruokite tokių signalų“.

2. Netikėtai pradeda elgtis drąsiau ir net skraido iš laimės

Tai gali būti lyg savotiško pasigyrimo neverbalinis signalas. Jūsų partneris staiga nė iš šio, nė iš to pradėjo tiesiog švytėti iš laimės? Jeigu jūs pastebėjote, koks jis drąsus ir vos ne skraido virš žemės, nors pats to ir nepastebi, tai jums gali būti signalas, kad kažkas ne taip.

„Tai iš tiesų iškalbingas ženklas, – sako P.Wood. – Tai jų neverbalinis būdas pasigirti savo „pergale“.

3. Jis šypsosi arba juokiasi, kai jūs norite pakalbėti rimtai

Tai gali reikšti, kad jis jaučiasi nejaukiai ir nori išsisukti nuo santykių aiškinimosi. O jeigu žmogus vengia rimto pokalbio, tai liudija vieną – jam nepatogu. Tačiau tai gali būti ir dar grėsmingesnis simptomas – jam malonu, kaip jūs kankinatės.

„Jeigu jūs sakote savo partneriui apie tai, kad jaučiate kažką ne taip jo elgesyje, o jis atsakydamas šypsosi, tai nenormali mylinčio žmogaus reakcija – sako P.Wood. – O jeigu matydamas jūsų kančias jis dar ir džiaugiasi, mes turime reikalą su patologija.

Intuityviai jūs paprastai galite atskirti šiuos du tipus: kai partneris šypsosi, kad išvengtų pokalbio, ir kada jis tą daro su piktdžiuga – patirdamas malonumą, kai mato kito kančią. Antrasis – labai grėsmingas požymis“.

Žinoma, vengti pokalbio partneris gali ir kitais būdais, ne tik šypsodamas ir juokaudamas vistoj atsakymų. Pavyzdžiui, apsimesdamas, kad susikaupęs kažką daro. Pavyzdžiui, žaidžia telefonu ar skaito straipsnį moksliniame žurnale. Bet esmė nesikeičia. Jeigu jis vengia rimto pokalbio – kažkas ne taip.

4. Pastebite kitas nerimą keliančias užuominas

Pati savaime vienas iš šių užuominų gali nieko nereikšti, bet visos kartu – jau yra rimtas signalas. Pavyzdžiui, viena iš tokių – kai jūs bandote prieiti arčiau ar apkabinti savo partnerį, jis instinktyviai atsitraukia. Arba nusuka akis, sukryžiuoja rankas. Tai užuominos jums. Žinoma, vienas toks signalas nieko nesako, bet kai pastebite jų gerą dešimtį, metas skambinti pavojaus varpais. Partneris akivaizdžiai jūsų vengia, ir ne šiaip sau.

5. Keičiasi partnerio elgesys su telefonu

Jeigu staiga jis pradeda vos ne „su špaga“ ginti savo telefoną, tai gali reikšti, kad bando kažką nuo jūsų nuslėpti.

Viena yra telefone turėti slaptažodį, kad jis būtų apsaugotas pametimo ar vagystės atveju, ir visai kas kita – niekam jo nesakyti. Jeigu susitikinėjate ne su saugumo agentu, taip saugoti savo telefoną žmogui, kuris neturi ko nuo jūsų slėpti, nėra jokio reikalo. Nebent jis turi ką slėpti.

Jeigu pastebėjote, kad jūsų partneris staiga telefone nustatė krūvą slaptažodžių ar sulig kiekvienu skambučiu bėga, lyg pametęs galvą, kad tik jūs nepamatytumėte, kas skambina, tai jau nerimą keliantis signalas.

6. Jis lovoje tampa reiklesnis

Jis tarsi bando kažką „įrodyti“ seksualiniuose santykiuose su jumis. Tai dar vienas būdas, kaip jūsų partneris pasąmoningai nori pasigirti prieš jus savo „pergale“. Jis tą daro visiškai nesąmoningai.

„Paprastai apgautas partneris to nepastebi, bet netikėtas aktyvumas ir įnoringumas – tai taip pat savotiška kūno kalba, – sako P.Wood. – Kai jūsų partneris staiga lovoje pradeda elgtis įnoringiau ir „išradingiau“, pradžioje jūs net džiaugiatės – vadinasi, myli. Bet akimirkai sustokite ir išanalizuokite, ar čia nėra slaptos potekstės. Jeigu staiga po 15 jūsų santykių metų jis pradėjo reikalauti naujų pozų ir technikų, tai yra požymis, kad jis prasidėjo jaustis labiau užtikrintas, bet šios patirties pasisėmė akivaizdžiai ne namie“.

7. Jis pradeda labai rūpintis savo išvaizda

Kartais jis tą daro su vieninteliu tikslu – sumėtyti pėdas. Partneris, kuris jums neištikimas, pasąmoniniame lygmenyje stengiasi padaryti viską, kad jūs nieko neįtartumėte. Dėl šios priežasties jis gali penkis kartus po „darbo“ maudytis duše, kad jūs nesuuostumėte svetimų kvepalų. Arba, priešingai, nusipirks daugybę naujų aromatų, kuriais kvėpinsis nuo galvos iki kojų.

„Jeigu pastebėjote, kad partneris neįprastai daug dėmesio skiria savo išvaizdai, ir tą daro akivaizdžiai ne dėl jūsų, tai jis greičiausiai stengiasi dėl kažko kito“, – perspėja P.Wood.

8. Jis tapšnoja jus per nugarą ar bučiuoja į skruostą – kaip seną draugą

Jeigu jūsų mylimo žmogaus gestai įgyja draugišką pobūdį, tai ženklas, kad jis gali būti jums neištikimas. Tai galima palyginti su tuo, kaip jeigu jūs parašėte kam nors ilgą ir nuoširdų laišką, o jis jums atsakė tik „OK“. Jeigu jūs šiltai ir su meile apkabinate partnerį, o jis jums atsako atmestinu draugišku gestu, lyg būtų sesuo ar brolis, tai gali reikšti, kad jis bando kažką nuslėpti. Ypač, jeigu iki tol jis visada su jumis būdavo švelnus.

9. Jis nuolat įsitempęs ar nusiminęs

Kai jūsų partneris staiga tampa dėl kažko nusiminęs ar prislėgtas, tai galiu reikšti, kad jis turi ką nuo jūsų slėpti. „Jeigu pastebite, kad jūsų partneris yra kažkokioje stresinėje būsenoje, nesant jokių išorinių veiksnių, tai gali būti neištikimybės požymis, – sako P.Wood. – tai pasireiškia tuo, kad jūsų paprastai gyvenimu besidžiaugiantis ir nerūpestingas žmogus staiga pradeda išgyventi. Jis kramto nagus, pernelyg daug geria – visa tai požymiai, kad jis kažką nori nuo jūsų nuslėpti“.

Jam iš tiesų nelengva. Apgaviko našta ne tokia ir maloni, juk bet kurią akimirką tave gali demaskuoti. Taip pat jis gali blogai jaustis dėl to, kad nežino, kaip elgtis, kaip toliau gyventi šitą dvigubą gyvenimą. Nepaisant to, kad jums skaudo ir verda emocijos, neleiskite, kad jo nuotaika neigiamai veiktų jūsiškę.

10. Vengia žiūrėti jums į akis

Tai gali būti ženklas, kad jums meluoja. „Paprastai taip elgiasi melagiai, – aiškina P.Wood. – Žinoma, jeigu nekalbam apie psichopatus, kurie gali meluoti, įdėmiai žiūrėdami jums į akis. Kalbame apie normalius žmones, kurie nusuka akis, ir tai daro pasąmoniniame lygmenyje“.

Visi nurodyti požymiai liudija, kad jums su partneriu reikia kartu susėsti ir sąžiningai viską aptarti. Jūs nenusipelnėte, kad jus išduotų ir jums meluotų. O iš partneriui, ko gero, ši situacija nelabai maloni.

P.Wood pataria teisingai apsirinkti laiką tokiam jums abiem nelengvam pokalbiui. Geriausia – kai būsite ramūs. „Nepradėkite aiškintis santykių „karštosiomis“, – perspėja ji. – Pasakykite viską, ką ruošėtės, bet ramiai, kad partneris nepanaudotų jūsų emocijų prieš jus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.