7 priežastys, kodėl nesiseka susirasti partnerio

Net jei tu visais būdais stengiesi nuvyti mintis apie tai, kad meilėje tau tiesiog nesiseka, pagalvok, kiek asmeninės naudos gali gauti būdama vieniša. Tai puikiausias metas, kai gali niekieno netrukdoma iš tiesų pažinti save, suprasti, kas tau patinka, išmokti kažką naujo ar tiesiog daug keliauti.

 Kokios klaidos tau trukdo susirasti tinkamą gyvenimo partnerį?<br> 123rf nuotr.
 Kokios klaidos tau trukdo susirasti tinkamą gyvenimo partnerį?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-12 12:24

Tačiau, jei visoms tavo draugėms jau skamba vestuvių varpai, tikėtina, jog neatlaikiusi įtampos, pulsi į glėbį pirmam pasitaikiusiam, o vėliau gailėsiesi tokio sprendimo. Kokios klaidos tau trukdo susirasti tinkamą gyvenimo partnerį?

Tau nuolat reikia dėmesio.

Tiesa ta, kad vyrai vengia moterų, kurioms nuolat reikia dėmesio ir pagyrų. Todėl net neabejok, kad užuodęs klastą jis nuo tavęs pabėgs greičiau nei spėsi tai suprasti. Ką tik sutiktam vaikinui tikrai neįdomu klausytis tavo dejonių apie tai kaip tau trūksta dėmesio ar vyriškos šilumos. Vyrai iš prigimties yra užkariautojai, todėl jie nori lygiavertės partnerės, kuri santykiuose siekia ne tik dėmesio, bet ir įdomių pokalbių. Pažink save, žinok savo vertę ir vyrai negalės tau atsispirti.

Tu pernelyg išranki.

Nieko keista, kad ieškai išvaizdaus, pasiturinčio ir gero vaikino, tačiau, jei tavo pageidavimų sąrašas prasideda nuo to, kokį automobilį jis turėtų vairuoti ir baigiasi tuo, kuriame sporto klube jis privalėtų lankytis – verčiau dar kartą pagalvok apie savo vertybes. Graži išvaizda tai tik išorė, kurią negailestingai keičia laikas, todėl tai niekada neužtikrins laimingos santuokos ir gero abipusio sutarimo.

Kartoji tas pačias klaidas.

Net jei tu jau žinai, ką reiškia išdavystė, pastebėti pirmuosius ženklus, vedančius link šio išbandymo, yra tikrai sunku. Neverta gaišti laiko su tuo, kuris galiausiai tave paliks dėl trumpesnio sijono. Atrodo, kad viskas aišku ir paprasta, bet kodėl tu vis kartoji tą pačią klaidą? Kai pilve skraido drugeliai, o atmosfera įkaista vien nuo lengvo prisilietimo, sunku mąstyti logiškai ir suprasti, ar naujieji santykiai bus ilgalaikiai, tačiau norėdama apsaugoti save, turi pastebėti tam tikrus ženklus. Ar jis nuoširdžiai domisi tavo gyvenimu? Ar jam rūpi, kaip tu jautiesi? Ar jis pirmas tau parašo ir džiaugiasi sulaukęs atsakymo?

Skleidi netinkamus signalus.

Tu ne radijas, tačiau plika akimi nematomi signalai, kuriuos tu tiesiogiai ar netiesiogiai transliuoji aplinkiniams, kartais yra stipresni už bet kokias radijo bangas. Todėl, jei nori susirasti gerą ir tinkamą partnerį, privalai pasauliui parodyti, kad esi emociškai pasiruošusi rimtiems santykiams. Kasdien, tik pabudusi, paklausk savęs: ar aš galiu sudominti sau patinkantį vaikiną? Ar aš pati eičiau į pasimatymą su savimi? Kokios mano savybės galėtų pritraukti man patinkančio vaikino dėmesį? Šie klausimai ne tik padės susigaudyti savyje, bet ir pamatyti savo trūkumus. Argi dabar ne pats geriausias metas viską pakeisti?

Vis dar galvoji apie savo buvusįjį.

Kiekvienas išsiskyrimas sukelia nemažai neigiamų emocijų, bet kodėl leidi, kad šis nemalonus prisiminimas gadintų dabartinę tavo būseną? Ar manai, kad ieškodama naujo gyvenimo partnerio ir prisimindama savo buvusįjį nušausi du zuikius vienu metu? Deja, tai ne tik nepadės tau kurti naujų santykių, bet ir įneš daug sumaišties bei nusivylimo. Laikas gydo žaizdas, todėl suteik sau pakankamai laiko ištrūkti iš praeities gniaužtų ir pakilti naujam skrydžiui.

Negali atsikratyti neigiamo mąstymo.

Kaip galima susirasti gyvenimo partnerį, jei tavo galvoje nuolat sukasi mintys apie tai, kad amžinai būsi viena? Neigiamos mintys nepadeda nei praeities prisiminimams nei ateities planams. Todėl, jei pagausi save galvojant apie tai, kad tau tiesiog nesiseka meilėje, suprask, kad tu tikrai nesi kalta dėl nutrūkusių santykių ir kad visi šie išbandymai buvo gera pamoka, kurią tu išmokai ir supratai. Neleisk, kad vidinis balsas taptų tavo priešu ir užkirstų kelią naujoms pažintims. Viskas ateina savo laiku, todėl būk kantri.

Nuolat lankaisi įvairiose pažinčių programėlėse.

Per pastaruosius metus išpopuliarėję įvairios pažinčių programėlės iš esmės pakeitė mūsų suvokimą apie pasimatymus ir naujas pažintis. Visų jų paskirtis viena – vos vienu piršto judesiu atrinkti tuos, kurie tau patinka ir pašalinti tuos, kurie neturi jokios vilties. Greita ir paprasta, tiesa? Tačiau kodėl vis dažniau ir dažniau skundžiamės praradę gyvenimo skonį, nesuprasdami, kaip mums reiktų susipažinti realybėje? Kodėl nebemokame pasitikėti vieni kitais ir kodėl mums nuolat trūksta atvirumo ir nuoširdaus pokalbio? Negalvok, kad pažinčių programėlės išspręs tavo vidines problemas, o geriau nuoširdžiai paklausk savęs, ko tau iš tikrųjų reikia.

Tu esi nuostabi ir nedaloma visuma, kuriai tikrai nereikia ieškoti antros pusės. Galvodamos apie tai, kad partneris turi užpildyti mūsų trūkumus ar išspręsti vidines problemas, patenkame į užburtą ratą, kuriame sukamės be jokios prasmės.

Sėkminga partnerystė yra sukuriama tik tada, kai abu partneriai, vertindami vienas kitą, supranta, kad pirmiausia reikia pasirūpinti pačiu savimi.

Daugiau informacijos šia tema: www.top-knygos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.