Kuris iš šių žmonių galėtų vadovauti įmonei? Atsakymas parodys, kas esate

Kiekvienas žmogus turi savitą unikalių savybių ir polinkių rinkinį. Vieni tampa puikiais vadovais ir organizatoriais, kitiems labiau tinka vykdyti nurodymus, būti „dešiniąja ranka“, palaikyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2020, 10:18 AM

Šis testas parodys, ar jūs turite lyderio savybių. O jeigu kitų valdymas nėra jūsų arkliukas, rezultatai paaiškins, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kokia kryptimi tobulėti.

Atsiribokite nuo pašalinių minčių. Įdėmiai pasižiūrėkite į pavaizduotus žmones ir atsirinkite tą, kuris, jūsų manymu, galėtų būti idealus lyderis.

Šiam žmogui visai nebūtina vilkėti oficialaus kostiumo. Svarbiausia – kad jūs pajustumėte jo skleidžiamą ypatingą „didelio šulo“, vadovo energiją.

Dabar skaitykite savo pasirinkimo aprašymą.

Pirmas žmogus

Jūs tikrai turite polinkį valdyti. Nebūtinai tai reiškia, kad jums lemta vadovauti didžiulei firmai, bet jūsų valdomas nedidelis verslas tikrai bus sėkmingas. Produktyviam nedidelės įmonės darbui pakanka pasamdyti keletą darbuotojų, atsidavusių savo darbui. Jūs neabejotinai galėtumėte valdyti šeimos verslą, kuris atneštų ne tik padorų pelną, bet ir teigiamas emocijas.

Antras žmogus

Deja, valdymas – visiškai ne jūsų sritis. Jūs, žinoma, galite šio to pasiekti vadovaujančiuose postuose, bet tam prireiks nemažų pastangų. Jeigu jums iš tiesų norisi efektyviai valdyti žmones, galite pradėti nuo paprastesnių variantų. Pavyzdžiui, tapti vyriausiuoju vadybininku ar direktoriaus pavaduotoju. Tai yra, apsvarstykite variantus, kur jūs stovite šiek tiek žemiau, nei vadovas. O tie, kurie šiuo metu užima direktoriaus pareigas, pajustų tikrą jėgų antplūdį ir produktyvumą, jeigu šiek tiek nusileistų karjeros laiptais.

Trečias žmogus

Galbūt jūs ne pats geriausias vadovas, bet puikus oratorius. Jūs tampate komandos emociniu centru, mokate sukurti darbui būtiną nuotaiką. Jūsų organizuoti darbuotojų vakarėliai, įvairūs kūrybiniai ir sportiniai projektai, akcijos pakelti komandos dvasiai sulaukia svaiginančios sėkmės. Jūs mokate valdyti kitų žmonių psichologiją, o ne jų tiesioginį darbą.

Ketvirtas žmogus

Užduokite sau klausimą: „Ar aš noriu užimti vadovaujantį postą?“ Greičiausiai, jeigu būsite su savim sąžiningi, atsakysite neigiamai. Jūs iš prigimties ne vadas, o pacifistas, kuris nelabai supranta, kaip be sąžinės graužaties valdyti kitus, juos versti ką nors daryti. Jūs nenorite riboti nei savęs, nei kitų, todėl greičiausiai užsidirbate pragyvenimui ne biure, o namuose. O galbūt jūsų kiek per žema savivertė, ir jūs nelaikote savęs pakankamai protingi, kad kontroliuotumėte ar mokytumėte kitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.