Ką pirmą pastebėjote? Iliuzija rodo, kaip mąstote

Egzistuoja daug įvairių psichologinių testų. Vieni labai išsamūs ir detalūs, o kiti pasižymi paprastumu ir informatyvumu. Viena paprasčiausių ir patogiausių testų rūšių – testai su optinėmis iliuzijomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2020, 12:31 PM

Optinė iliuzija – regimojo suvokimo klaida, kurią sukelia netiksli arba neadekvati regimojo vaizdo korekcija, kurią atlieka žmogaus sąmonė.

Tokių testų tikslas – išaiškinti, kokiems dalykams jūsų sąmonė teikia pirmenybę.

Ką pirmiau pastebėjote šiame paveikslėlyje?

Triušį

Jeigu dėmesį atkreipėte į triušį, jūsų siela jautri ir pažeidžiama. Tai, kad pradžioje pamatėte triušį, nurodo, kad jumyse vadovaujantis yra dešinysis smegenų pusrutulis. Jūs – kūrybiškos prigimties, visur matote galimybes ir nuolat sugeriate informaciją, kuri tampa penu jūsų saviraiškai.

Vyrą

Jeigu jūsų dėmesį patraukė vyro veidas, priklausote prie žmonių, kuriuose dominuoja analitinis protas. Aktyvesnė kairioji smegenų pusė. Mokėjimas analizuoti, kas vyksta, ir matyti pasaulį iš skirtingų pusių kaip reikiant palengvina gyvenimą, bet neretai praktiškumas ir racionalumas sukuria šaltumo įspūdį. Neverta savyje slėpti tos šviesiosios dalies, kuri tiki geresne ateitimi, net jeigu faktų analizė rodo priešingai. Gyvenime visada yra vietos stebuklams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.