Kuri jūsų vaikystės šeima? Pasirinkimas atskleis apie jus daugiau nei manote

Viskas, kas su mumis vyksta vaikystėje, turi didelę reikšmę tolesnei raidai: gyvenimo sąlygos, auklėjimo stilius, šeimos sudėtis, įvykiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 2:50 PM

Bet ne visada mes galime suvokti tarpusavio ryšį tarp to, kokiomis sąlygomis gyvenome vaikystėje, ir sunkumų, kylančių suaugusiojo gyvenime.

O juk vaikystės traumų išsiaiškinimas gali padėti mums rasti efektyvius suaugusiųjų problemų sprendimus.

Egzistuoja įvairūs būdai išsiaiškinti problemas, taip pat ir asociacijų metodai.

Pažiūrėkite į paveikslėlius. Su kuriuo iš jų susietumėte save ir šeimą, kurioje išaugote? Arba tiesiog pasirinkite šeimą, kuri traukia jūsų dėmesį. Ilgai galvoti ir ieškoti argumentų nereikia. Pasitikėkite savo pasąmone.

Rezultatai

1

Galbūt vaikystėje jums nebuvo blogai, bet svarbiausias žmogus jūsų gyvenime buvo mama. Būtent ji būdavo šalia sunkią minutę, patardavo ir galėjo dėmesingai išklausyti. Tėtis (jeigu jis gyveno su jumis), matyt, dažniau likdavo nuošalyje, arba mama jam neleisdavo rimčiau kištis į auklėjimo reikalus.

Jūs iki šiol jaučiate vyriškos įtakos ir tėvo autoriteto trūkumą. Jums neblogai sekasi, bet sudėtingose situacijose jūs reaguojate pernelyg emocingai, jums reikia palaikymo ir patarimo. Šeimos kūrimo klausimais esate pernelyg atsargūs ir įtarūs, nes iki galo nepasitikite partneriu ir nesate tikri dėl savo santykių perspektyvos.

2

Jūsų tėvai daug dėmesio skyrė savo santykiams. Arba labai mylėjo vienas kitą, arba nuolat konfliktavo. Bet kuriuo atveju, sutuoktinių vaidmuo jiems buvo svarbesnis, nei tėvų. Vienas kitam skirdami dėmesio, rūpesčio, emocijų maksimumą, jie negalėjo viso to pilnai skirti vaikams.

Išaugęs trūkstant tėvų meilės žmogus visą gyvenimą jaučia būtinybę būti priimtas ir pripažintas. Galbūt jums reikia ypatingo dėmesio iš artimųjų, draugų, mylimo žmogaus. Bet kad ir kiek jo bebūtų, sielos užpildyti šiluma nepavyksta. Todėl jūs pavydūs, įžeidūs, kartais demonstratyvūs. Tačiau tuo pačiu mokate pajusti ir suprasti partnerio būseną, parodyti rūpestį ir suteikti pagalbą.

3

Esate žmogus, užaugęs harmoningoje šeimoje. Tarpusavio palaikymas ir pagarba vienas kitam sukūrė ypatingą mikroklimatą, kuriame ir tėvams, ir vaikams pakako meilės ir rūpesčio. Jūs – sau pakankamas žmogus, adekvačiai priimantis partnerio privalumus ir trūkumus, pripažįstantis kiekvieno šeimos nario teisę į asmeninę laisvę ir vertinantis tai, kas sieja šeimą.

Bet jūs linkę lyginti savo santykius su kitais, ir jums atrodo, kad jūs jų lygio nesiekiate. Nebūkite tokie kritiški. Su jūsų savybėmis, tėvų pavyzdžiu ir noru sukurti stabilius santykius galima nesijaudinti dėl rezultato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.