Pasirinkite paveikslėlį: ką slepiate susipažindami su priešinga lytimi?

Kiekvienas iš mūsų sąmoningai ar ne visai susipažindami susikuriame tam tikrą įvaizdį. Mes rodome tai, ką laikome savo stipriosiomis pusėmis, ir slepiame tai, kas, mūsų nuomone, nepriimtina.

 Pixabay nuotr.
 Pixabay nuotr.
 Palėpė.<br> Pixabay nuotr.
 Palėpė.<br> Pixabay nuotr.
 Žiurkė.<br> Pixabay nuotr.
 Žiurkė.<br> Pixabay nuotr.
 Topolis.<br> Pixabay nuotr.
 Topolis.<br> Pixabay nuotr.
 Riešutai.<br> Pixabay nuotr.
 Riešutai.<br> Pixabay nuotr.
 Stirna.<br> Pixabay nuotr.
 Stirna.<br> Pixabay nuotr.
 Krabas.<br> Pixabay nuotr.
 Krabas.<br> Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2021-05-19 10:34

Šis testas padės atskleisti, ką jūs stengiatės nuslėpti, kai susipažįstate su priešingos lyties asmeniu.

Kad rezultatas būtų patikimas, pradžioje atsipalaiduokite, kelis kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite, susikoncentruokite į savo kvėpavimą, o po to pajuskite savo kūną.

Prisiminkite, kaip jaučiatės susipažindami su naujais žmonėmis (ypač – priešinga lytimi). Mintyse užduokite sau klausimą, ką susipažindami stengiatės nuslėpti ar jokiu būdu neparodysite savo naujiems pažįstamiems.

Tada pažvelkite į pateiktus šešis paveikslėlius ir pasirinkite tą, kuris labiausiai traukia jūsų dėmesį. Jeigu sunku pasirinkti, galite žiūrėti į kiekvieną iš eilės ir tikrinti pagal vidinę nuojauta „taip/ne“.

Svarbu remtis ne logika, o intuicija, savo pojūčiais ir vidiniu atsaku. Nebandykite nuspėti atsakymo – tai jus tik supainios.

Galima pasirinkti ir daugiau nei vieną paveikslėlį, jeigu jie pasirodė vienodai patrauklūs, bet stenkitės to nedaryti.

Atsakymai

1. Palėpė

Jeigu pasirinkote paveikslėlį su palėpe, vadinasi, su naujais pažįstamais nenorite dalintis informacija apie savo praeitį. Kažkodėl jums svarbu sau pasilikti prisiminimus apie savo vaikystę ir jaunystę. Galbūt tie prisiminimai jums skausmingi ar nemalonūs? O gal turėjote audringą praeitį, bet norite sudaryti padoraus žmogaus įspūdį?

Bet kuriuo atveju, jūsų uždarumas gali sukelti įtarimus jūsų pašnekovui. Pagalvokite, kaip galėtumėte nupasakoti svarbius savo praeities įvykius, nesileisdami į detales, kad nepasirodytumėte visišku slapuku.

2. Stirna

Jeigu atkreipėte dėmesį į stirną, vadinasi, jūs nenorite afišuoti savo pažeidžiamumo, drovumo ar net baikštumo per pirmąją pažintį. Galbūt jūs tam naudojate apsimestinį pasitikėjimą savimi, nors širdies gilumoje taip nesijaučiate. Taip pat jūs slepiate savo švelnumo ir šilumos poreikį.

Tačiau iš tiesų daugelį žmonių traukia „tikrumas“. Jūsų drovumas ir pažeidžiamumas naujam pažįstamam gali pasirodyti gana žavūs ir sukelti šiltus bei švelnius jausmus, norą pasirūpinti. Priešingu atveju naujam pažįstamam galite tapti žmogumi-staigmena, kai po pasitikėjimo savimi kauke jis aptiks jautrią ir pažeidžiamą būtybę.

3. Krabas

Jeigu pasirinkote krabą, vadinasi, susipažindami stengiatės nuslėpti savo nepastovumą. Jūs nenorite, kad jus laikytų vėjavaikiu, lengvabūdžiu, neryžtingu, abejojančiu žmogumi, kuris dažnai įjungia „atbulinę eigą“.

Bet pagalvokite, ar iš tiesų jūs esate nepastovus žmogus, dažnai keičiate savo sprendimus ir požiūrį, atsitraukiate tais atvejais, kai reikia prisiimti atsakomybę, nesilaikote pažadų​​? Ar tik taip esate pratę apie save galvoti, nes dažnai girdėjote taip apie save sakant vaikystėje ir jaunystėje? Ar nepainiojate lengvabūdiškumo su aktyvumu ir greita adaptacija?

4. Riešutai

Jeigu žvilgsnį patraukė paveikslėlis su riešutais, vadinasi, nuo naujų pažįstamų jūs stengiatės nuslėpti savo gyvenimo problemas ir sunkumus. Jūs išdidūs ir nemanote, kad žmonėms reikia žinoti, jog jums šiuo metu ne viskas gerai. Viena vertus, tai stipraus ir nepriklausomo žmogaus pozicija. Kita vertus, tai gali būti susiję su gėda, kad jeigu kas nors gyvenime nesiseka, vadinasi, su jumis kažkas ne taip.

Iš tiesų visi žmonės retkarčiais susiduria su problemomis, tai visiškai normalu. Nereikia už tai savęs gėdinti ir apsimesti, kad viskas puiku. Nenuoširdumas jaučiamas, ir tai gali trukdyti kurti artimus, pasitikėjimu grįstus santykius.

5. Topolis

Jeigu pasirinkote vienišą augantį topolį, vadinasi, nuo naujų pažįstamų stengiatės nuslėpti savo dvilypumą. Manote, kad tai gali atbaidyti. Bet ką čia padarysi, jeigu jūsų viduje tiek daug prieštaringų minčių ir jausmų? Pabandykite pažvelgti į tokią jūsų savybę ne kaip į trūkumą, o kaip į privalumą. Jūs pasaulį matote pilną, jame daug atspalvių tarp juodos ir baltos. Taip pat jūs patys gebate išgyventi turtingą jausmų gamą.

Sunkumai kyla tada, kai jūs pradedate plėšytis tarp dviejų priešingų troškimų ir jausmų: „myliu ir nekenčiu“, „noriu būti kartu, bet noriu išeiti“. Šis vidinis blaškymasis gali sukelti kančias. Pabandykite priimti savo prigimtį ir liaukitės bandę išsirinkti tik ką nors vieną.

6. Žiurkė

Jeigu pasirinkote šį graužiką, reiškia, nuo naujų pažįstamų jūs slepiate savo vidinį skausmą. Gali būti, kad jūsų gyvenime įvyko kažkas, kas jus stipriai sužeidė, ir jūs nenorite prie to grįžti net mintimis, nes žaizdą vis dar skauda. Greičiausiai, po šito jums sunku vėl pasitikėti ir atsiverti žmonėms. Užkariauti jūsų palankumą nėra lengva.

Viena vertus, nėra reikalo atverti savo širdį kiekvienam sutiktam. Kita vertus, iš žmonių galima sulaukti ir gydančio palaikymo. Deja, šiame pasaulyje nėra jokių garantijų. Todėl yra du keliai: užsidaryti nuo visų galutinai ir negrįžtamai arba atsargiai rizikuoti, leidžiantis į santykius. Iš tiesų, skausmingos situacijos gali sustiprinti ir suteikti jėgų, jeigu jos bus išgyventos, permąstytos ir pasisemta patirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.