Baleto šokėja trokšta moterims padėti atrasti savo laimę

Dauguma dvasinių mokyklų teigia, kad laiminga šeima, o ir visuomenė, prasideda nuo laimingos moters. Kodėl? Todėl, kad tikroji moters prigimtis – jausmas, santykiai, harmonija, gyvybė ir kūryba. Tačiau ar prigimties pakanka laimei?

 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantė Šeškutė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2021, 4:53 PM

„Laiminga moteris švyti, skleisdama aplinkiniams šviesą ir šilumą, ji tarsi magnetu traukia kitus žmones. Laimė – jausmas, kylantis iš vidaus. Ji gimsta suvokus, kad niekas kitas nėra atsakingas už mūsų laimę, tik mes pačios ir besąlygiškai pamilus save – tokią, kokia esi“, – teigia balerina, projekto „365 dienos jai“ įkūrėja Eimantė Šeškutė.

Eimantė yra puikus meilės sau pavyzdys – jauną moterį gatvėje atpažinti padeda būseną išduodanti nuoširdi šypsena. Paklausta, kas slypi po jos šypsena, mergina nusijuokia: „Laimė! Aš gyvenu savo svajonių gyvenimą ir kitaip tiesiog negali būti – nėra laiko gyventi kitaip, nėra prasmės.“

Eimantė žinoma ne tik kaip daugelį vaidmenų sukūrusi talentinga baleto šokėja – ji aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose, Vilniaus Universitete studijuoja magistrantūroje bei antrus metus leidžia savo pačios sukurtą, moterims skirtą planuoklį – kalendorių ir, kaip sako pati, džiaugiasi, nes be visų savo veiklų visuomet randa laiko šeimai.

„Šeima man yra labai svarbi – tai žmonės, kurie visada šalia, net kai esu spektaklyje ar pasinėrusi į mokslus mano širdyje jie užima svarbią vietą. Artimųjų palaikymas ir besąlyginė meilė leidžia man eksperimentuoti ir įgyvendinti net pačias neįtikinamiausias idėjas! – sako Eimantė. – Nors esu pakankamai jauna, išgyvenau tikrai sunkių laikotarpių, patyriau įvykių, kurie buvo skausmingi tiek kaip žmogui, tiek kaip moteriai, tačiau renkuosi būti laiminga.“

Siekdama padėti moterims atrasti savo laimę, Eimantė sukūrė projektą „365 dienos jai“- terapinį kalendorių-planuoklį, kuriame nugulė jos pačios patirti ir patikrinti dalykai, padedantys palaipsniui keisti savo būseną, siekti tikslų ir įgyvendinti svajones.

„Aš nuoširdžiai tikiu, jog kiekviena moteris viską turi savo viduje. Jai niekuo nereikia tapti, nieko papildomai mokytis, atvirkščiai, paprasčiausiai pradėti mėgautis savo gyvenimu ir pamilti save – komunikuoti su savimi, girdėti save, pagirti save. Man įvyko didelė vidinė transformacija suvokus, kad vienintelis žmogus, su kuriuo mes gyvename nuo gimimo iki mirties, esame mes patys. Nuo to laiko tapau savo laimės šaltiniu, visuomet stengiuosi atliepti savo poreikius bei daryti tik tai, ko noriu, o jei nenoriu – ieškau priežasčių kodėl arba paprasčiausiai keičiu požiūrį,“ – šypsosi jauna moteris.

Eimantės vizija – kad kiekviena moteris su planuoklio pagalba susikurtų savo svajonių gyvenimą.

„Koks jis bus yra vien tik mūsų kūrybiškumo ir norų klausimas. Savo projektą apibūdinčiau kaip savirealizacijos poreikį, kurio nebegalėjau atidėlioti, norą dalintis tuo, kas realiai veikia ir padeda.

Mano veikla atspindi mano gyvenimą, nes tikiu, kad tai, kuo dalinuosi, pirmiausia turiu praktikuoti pati. Nuoširdumas, tiesa, pagarba sau ir kitiems, pagarba laikui, kurį planuodama pasiekiu daugiau ir esu produktyvesnė bei dėkingumas – visa tai sudaro mano gyvenimo pagrindą. Todėl šiuo projektu skatinu moteris tapti autentiškomis savo gyvenimo autorėmis ir svarbiausia atsigręžti į save – skirti daugiau dėmesio, laiko ir meilės sau.“

Paklausta kokį vieną, pirmąjį dalyką meilės sau kelyje patartų moterims, jaunoji kūrėja vėl nusijuokė: „Šypsokitės – sau ir pasauliui. Laime spindinčios akys ir šypsena tai pats gražiausias aksesuaras! O tai turime visi! Kiekviena moteris yra nuostabi ir ji verta būti laiminga, tereikia besąlygiškai priimti save. Ir kartais susikurti planą bei jį užrašyti...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.