Socialinė iniciatyva suteiks nemokamą pagalbą su depresija susiduriantiems žmonėms

Artėjant šventėms, į dažno kasdienybę nejučia įsiterpia mintys apie norus. Nesvarbu, ar galvojame apie savus pageidavimus, ar mintimis jau ieškome dovanų artimiesiems, norus veikiai sugretiname su gyvenimą tik papildančiais daiktais ar potyriais. Visgi, yra tokių, kuriems žodžiai „noriu“ bei „nenoriu“ reiškia santykį su gyvenimo būtimi.

123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2021, 9:36 AM

VšĮ „Skirtingos Spalvos“ kartu su „Depresijos įveikimo centru“ jau antrus metus iš eilės organizuoja akciją #nebe(NORIUGYVENTI). Jos metu paaukoti pinigai padengs 10-ties savaičių psichologinę savigalbos programą su depresija susiduriantiems žmonėms. Prisidėti prie akcijos galima nuo lapkričio 22 iki gruodžio 22 dienos, skambindami trumpuoju numeriu 1404 ir taip skirdami 3 eurus gyvenimui su viltimi.

„Susidūrę su fizinėmis ligomis dažnai sulaukiame artimųjų palaikymo, pagalbos, papildomo dėmesio. Juk tai padeda ne tik atsistatyti mūsų kūnui, bet ir sveikti sielai, lengviau emociškai išgyventi etapus, kuriuose aiškiai susiduriame su savo ribotumais. Tačiau, kai žmonės susiduria su emociniais sunkumais, artimieji dažnai būna išsigandę, o aplinka pilna stigmatizuojančių nuostatų.

Tuomet prislėgtas ir nerimaujantis žmogus su savo kančia lieka vienas. Iniciatyva #nebe(NORIUGYVENTI) suteikia galimybę visiems, kuriems šiuo metu sunku finansiškai padėti sau susidūrus su depresija. Be to, tai galimybė visuomenei mokytis tapti palaikančia ir rūpestinga bendruomene – išmokti atsisukti, išgirsti, dovanoti.“, – mintimis dalijasi programą vesiančios depresijos įveikimo centro vadovė ir psichologė Aušra Mockuvienė.

Pernai #nebe(NORIUGYVENTI) akcijos metu suaukoti 2200 eurai, kurie suteikė galimybę net 25 žmonėms gauti specialisto pagalbą. Be to, organizatoriai primena, jog šia akcija kreipiamasi ne tik į aukoti galinčius, bet ir į tuos, kurie, turėdami slegiančių ar net suicidinių minčių, norėtų gauti iš surinktų lėšų padengiamą psichologinę pagalbą. Visą informaciją apie paskaitų ciklą bei galimybes tapti programos dalimi galima rasti interneto svetainėje www.savipagalba.lt.

VšĮ „Skirtingos Spalvos“ įkūrėjas Dalius Stankevičius kviečia prisiminti, jog šventimą visi įsivaizduojame skirtingai: „Pamirštame, jog net jei man geriausia šventė gali būti jaukiai praleistas laikas su šeima, kitam – tinkamu metu suteikta psichologinė pagalba. Gražiausios metų šventės toli gražu ne tik apie dovanas ir tą nuolatinį bėgimą. Šios šventės apie buvimą su brangiausias, ir tais, kurių buvimas šalia yra didžiausia dovana“.

D. Stankevičiaus teigimu, būtent iš šio supratimo ir gimė šių metų #nebe(NORIUGYVENTI) idėja: „Tikimės, jog įvairiose miestuose atsirasiančios komunikacinės žinutės, kaip: „Šiais metais dovanok pagalbą, o ne daiktą“, leis visiems sustoti ir pagalvoti, kam man naujas telefonas, jei neturėsiu kam paskambinti?“.

Organizatoriai primena, kad prie labdaros fondo #nebe(NORIUGYVENTI) galite prisidėti keliais būdais. Skambindami trumpuoju numeriu 1404 ir skirdami 3 eurų auką arba atlikdami tiesioginį bankinį pavedimą į VšĮ „Skirtingos Spalvos“ banko sąskaitą, nurodę paskirtį „depresijos fondas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.