Į Vilnių grįžta „gyvos“ konferencijos: dalyviams iš užsienio – kvietimas remti Ukrainą

Dvejus metus, kol karantinas buvo apribojęs bendravimą, daugelis tarptautinių konferencijų, organizuojamų Vilniuje, vyko virtualiai, hibridiniu būdu ar buvo visai atidėtos. Tačiau šį pavasarį viskas palaipsniui grįžta į senas vėžes – beveik 4 tūkstančiai įvairių sričių profesionalų iš viso pasaulio suvažiuos į Lietuvos sostinę dalyvauti virš 30-tyje tarptautinių konferencijų. Šia proga oficiali Vilniaus miesto verslo ir turizmo plėtros agentūra „Go Vilnius“ primins, kaip svarbu remti kovojančius už savo laisvę ukrainiečius – konferencijos dalyviai pasitikimo krepšelyje ras ir unikalias Ukrainos vėliavos spalvų apyrankes, kurios suteiks galimybę paaukoti ukrainiečiams.

Konferencijų dalyviai skatinami palaikyti Ukrainą.
Konferencijų dalyviai skatinami palaikyti Ukrainą.
Per vasarą bus išdalinta 4000 apyrankių.
Per vasarą bus išdalinta 4000 apyrankių.
Apyrankės.
Apyrankės.
 Ana Mikšienė.
 Ana Mikšienė.
Apyrankės.
Apyrankės.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-05-25 11:04

Apyrankės primins: kartu iki pergalės

Nors vilnietė Ana Mikšienė dėl sveikatos problemų nevaikšto ir visas dienas leidžia lovoje, per pusantro mėnesio ji nupynė net 1 500 Ukrainos vėliavos spalvų apyrankių ir iki svečių atvykimo nupins dar 2 500 – kaip vieną iš konferencijos dalyviams skirtų suvenyrų, kurie ne tik pristatys sostinės simboliką, bet kvies prisidėti prie pagalbos Ukrainai.

Jauna moteris visada turėjo širdžiai mielą hobį – kūrė papuošalus. Kai stipriai sušlubavo sveikata ir teko palikti darbą galanterijos įmonėje, hobis tapo visas Anos dienas užpildančia veikla: jos kurti papuošalai buvo greitai išperkami sostinės senamiestyje įsikūrusioje suvenyrų parduotuvėlėje, prekiaujančioje ir neįgaliųjų darbais. Reaguodamas į geopolitinę situaciją regione agentūros „Go Vilnius“ konferencijų biuras nusprendė įtraukti į Ukrainos palaikymo iniciatyvą ir tarptautinę bendruomenę, tuo pačiu paremiant negalią turinčius vilniečius.

„Kasdien makramė technika iš natūralių medvilninių siūlų nupinu maždaug 30 apyrankių. Esu įpratusi, pinu greitai, o ir pati labai džiaugiuosi nauja prasminga veikla. Apyrankėje mėlyna ir geltona spalvos glaudžiasi viena prie kitos, tikiuosi, kad jos primins žmonėms, jog palaikyti kovojančią Ukrainą turime taip pat susitelkę iki pat pergalės“, – sako Ana.

Vilnius žavi konferencijų dalyvius

Šią vasarą daugybė mokslo ir verslo delegatų iš viso pasaulio, atvyksiančių į tarptautines konferencijas, sostinėje apsilankys pirmą kartą. „Vilnius turi ką pasiūlyti konferencijų dalyviams: nuo tradicinių iki modernių ir neįpareigojančių erdvių, nuo viešbučių konferencijų salių iki istorinių menių, miesto centre ar gamtos apsuptyje.

„Go Vilnius“ solidarizuojasi su visomis ukrainiečius palaikančiomis organizacijomis, naudojamės kiekviena proga priminti, kaip svarbu palaikyti Ukrainą, todėl originalūs suvenyrai užsieniečiams – pintos apyrankės su QR kodu ant pakuotės – suteiks galimybę mūsų svečiams paremti savo laisvę ginančią tautą“, – teigia „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Šia vasarą Vilniuje organizuojama per 30 konferencijų, skirtų profesionalams iš medicinos, gyvybės mokslų, inovacijų, teisės, sporto, švietimo, technologijų, socialinių mokslų ir kitų sričių.

Kartu su mokslo bei verslo bendruomenėmis nuo pandemijos pradžios Vilnius užsitikrino 20 tarptautinių įvairių sričių konferencijų, vyksiančių 2022–2025 m. Planuojamos konferencijos renginių organizatoriams ir svetingumo sektoriui garantuos papildomų pajamų, mokslo ir verslo bendruomenei – žinių, investicijų, ryšių bei tarptautinį pripažinimą, o miestui – tarptautinį žinomumą ir pajamų iš surinktų mokesčių.

„Vilnius kol kas yra nedidelių konferencijų miestas. Atsiradus moderniam naujam Vilniaus kongresų centrui, galėtumėme konkuruoti jau visai kitame lygyje ir į Lietuvos sostinė pakviesti gerokai daugiau tarptautinių renginių“, – sako I. Romanovskienė.

Pasak konferencijas ir verslo renginius organizuojančios įmonės „Seven Tips“ direktorės Jurgitos Jurkonės, į Vilnių po pandemijos suvaržymų jau grįžta tarptautinės konferencijos. „Pasaulinė konferencijų rinka yra didžiulė, tačiau tarptautinių renginių kontekste Vilnius sėkmingai vystosi ir džiugina – mūsų sostinė vis dažniau pasirenkama kaip patraukli vieta organizuoti konferenciją. Pirmą kartą sostinėje apsilankiusiems konferencijų dalyviams itin svarbu tai, kad miestas yra kompaktiškas, tad viską galima greitai pasiekti: iš miesto centre vykstančios konferencijos gali per keliolika minučių atsidurti senamiestyje, tiek pat trunka ir nuvykti į oro uostą. Užsieniečiai pabrėžia ne tik Vilniaus patogumą, bet ir modernumą: jie žavisi ir tuo, kad vilniečiai mieste keliauja ne tik gerai išvystytu viešuoju transportu, bet ir dviračiais bei paspirtukais. Bendraudami su klientais užsienyje jaučiame jų smalsumą ir norą pažinti jiems dar menkai pažįstamą Vilnių“, – pasakoja J. Jurkonė.

Tikimasi, kad virš keturių tūkstančių konferencijų dalyvių ne tik susidarys puikų įspūdį apie Lietuvos sostinę, bet ir įvertins prasmingą suvenyrą – Ukrainos spalvų apyrankę, kviečiančią remti už savo laisvę kovojančią tautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.