Nauja santykių mada: pirmus tris mėnesius – nesibučiuoti

Socialinio tinklo „TikTok“ turinio kūrėjai rekomenduoja naują susitikinėjimo taisyklę, siekiant pamatyti, ar partneris tikrai jums tinkamas – 90 dienų bandomąjį laikotarpį.

 Trijų mėnesių taisyklė numato, kad žmonės potencialiems partneriams turėtų skirti bandomąjį laikotarpį, kurio metu būtų įvertinamas partnerio tinkamumas.<br> 123rf nuotr.
 Trijų mėnesių taisyklė numato, kad žmonės potencialiems partneriams turėtų skirti bandomąjį laikotarpį, kurio metu būtų įvertinamas partnerio tinkamumas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 8:46 PM

Trijų mėnesių taisyklė numato, kad žmonės potencialiems partneriams turėtų skirti bandomąjį laikotarpį, kurio metu būtų įvertinamas partnerio tinkamumas.

Trijų mėnesių taisyklę paaiškino „TikTok“ vartotoja „Manifestingbabe“.

„Viskas vyksta panašiai, kaip ir naujame darbe, kai per pirmuosius tris mėnesius – iš esmės per 90 dienų bandomąjį laikotarpį – darbdavys tikrina jūsų charakterį, darbo etiką, įgūdžius, kad įsitikintų, jog esate tinkamas darbui įmonėje“, – sakė ji savo gruodžio 14 d. paskelbtame „TikTok“ vaizdo įraše.

„Į savo romantinį gyvenimą žiūrėkite lygiai taip pat“, – ragino vartotoja

Ji taip pat pasiūlė „susirašyti sąrašą dalykų, kurie jums yra nepriimtini“ ir susilaikyti nuo asmens idealizavimo ar didelių lūkesčių.

„Nekelkite didelių lūkesčių vaikinams, kad ir su kuo susitikinėtumėte, ir negalvokite, jog jie bus jūsų gyvenimo meilė ir jūs su jais susituoksite“, – pridūrė ji.

Iki šiol jos „TikTok“ įrašas buvo peržiūrėtas 12 400 kartų, o dauguma komentatorių sutinka su jos 90 dienų taisykle.

Kita TikTokerė, Jasmine, kurios „TikTok“ paskyros pavadinimas yra „Sirdoglord“, siūlo neįsipareigoti potencialiam partneriui, kol nepraeis 90 dienų laikotarpis.

„Net jei jis susiras kitą žmogų, kuris jam patiks labiau nei aš, ir jis norės būti išskirtinai su tuo žmogumi, viskas būtų gerai, – sakė ji savo „TikTok“ įraše, paskelbtame rugsėjo 27 d. – Nes aš žinau, ką galiu jam pasiūlyti. Žinau, kad esu gera partnerė, žinau, kad esu puikus laimikis.“

Dar viena „TikTok“ vartotoja „CanadasDatingCoach“ siūlo į šią taisyklę pasižiūrėti dar rimčiau ir per pirmąsias 90 dienų susilaikyti nuo bet kokio fizinio intymumo.

„Naudokite „nesibučiuoti pirmuosius tris mėnesius“ taisyklę, ir pastebėsite – daugiau jokių asilų“, – pareiškė ji savo rugsėjo 29 d. paskelbtame vaizdo įraše.

„Tas, kuris rimtai nesiryžta pradėti santykių, rimtai nesidomi tavimi kaip asmenybe ir žmogumi, ilgai neužsibus, o jūs ir norite, kad tokie kuo greičiau pasišalintų“, – aiškino moteris.

Tai ne vieninteliai „TikTok“ vartotojai, kurie savo asmeniniams santykiams taiko strategijas, paimtas tiesiai iš įmonių žmogiškųjų išteklių vadovo.

TikTokerė Nadeen Hui savo vaikinui parengė „našumo gerinimo planą“ – įrankį, naudojamą verslo pasaulyje kaip metodą valdyti darbuotoją, atsidūrusį ant atleidimo slenksčio.

„Mano vaikinas ir aš iš pradžių turėjome daug problemų. Tikrai daug“, – sakė ji savo „TikTok“, paskelbtame vasario 17 d.

Griebdamasi „paskutinio šiaudo“, ji sudarė jam planą, bandydama pagerinti jų santykius. Jis apėmė kasdienes ir savaitines užduotis, kurias turėjo atlikti jos vaikinas, ir kassavaitinį pokalbio seansą – N.Hui teigė, kad tai padėjo jiems suprasti savo vaidmenis ir pareigas.

N.Hui pridūrė, kad: „Šie gyvenimo būdo pokyčiai turėjo teigiamą įtaką.“

„Aš išmokau lengviau priimti dalykus ir būti lankstesnė, o jis – būti tvarkingesnis ir atidesnis bendroms erdvėms“, – „TikTok“ programėlėje rašė ji.

Parengta pagal „Insider“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją