Kodėl vyrui prisilietus prie moters kūno, pakyla jo temperatūra?

Vyrai sugeba ne tik pakelti moteriai nuotaiką. Mokslininkai atliko eksperimentą ir priėjo išvadą, kad vyrai sugeba ne tik pakelti moterims nuotaiką. Mat jiems prisilietus prie moters kūno, pakyla jo temperatūra, praneša „Live Science“. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 1:27 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:08 AM

Tačiau tai nė kiek nesusiję nei su moters seksualiniu temperamentu, nei su jos nuotaika. Šv. Endriu universiteto (Škotija) mokslininkė Amanda Han pažymėjo, kad neįtikėtinai vienodus rezultatus pademonstravo visi tyrimo dalyviai, nepriklausomai nuo to, ar tai buvo vien draugiškas rankos paspaudimas ar švelnus prisilietimas.

„Eksperimentui pasibaigus moterys sakė, kad vyrams prisilietus prie kūno, jos jautė malonią šilumą veido ir krūtinės zonoje. O kai kurioms moterims kūno temperatūra pasikeitė beveik laipsniu“, - tvirtino A. Han.

Mokslininkų tvirtinimu, 60 proc. informacijos apie žmogų mes gauname neverbaliniu būdu: žiūrėdami į pašnekovo pozą, jo gestus ir mimiką. Todėl remiantis jų išvadomis galima teigti, kad padidėjus kūno temperatūrai, moterys tuo pačiu siunčia savo gerbėjams atitinkamus neverbalinio bendravimo signalus. Nors galų gale daug kas priklauso ir nuo anksčiau susiklosčiusių santykių. Vienas reikalas, kai bendrauja du nepažįstami žmonės ir visai kas kita, kai prieš jus - senas pažįstamas.

Pakilusios kūno temperatūros efektas - tai organizmo reakcija į stiprias emocijas. Tuo momentu, kai žmogus yra streso būsenoje, patiria baimę arba priešingai – džiaugsmą, kraujas priteka į galūnes ir tada dažniausiai išrausta veidas. Tačiau, kad tokia pat reakcija gali įvykti ir esant ramioje būsenoje, Škotijos mokslininkams buvo atradimas.

Kiek anksčiau jų amerikiečių kolegos paskelbė panašaus tyrimo rezultatus. Jie pamėgino pažvelgti į lyčių tarpusavio santykius iš vyrų pusės. Tada per tyrimą paaiškėjo, kad vyrus labiau traukia ir patrauklios tos moterys, kurių elgesys nurodo jų psichologinę nebrandą.

Tyrėjai paprašė eksperimento dalyvių sudaryti veiksnių sąrašą, kuris, jų manymu, padėtų moteriai atrodyti labiau prieinamai ir patrauklesnei vyrų akyse.

Paaiškėjo, kad tokie akivaizdžiai matomi dalykai, kaip moters žemas ūgis, trumpos kojos ar mažos krūtys beveik niekaip neturėjo įtakos vyrams. Tuo tarpu nepaisant moterų kai kurių neigiamų asmeninių savybių, pavyzdžiui, kaip naivumas ar gyvenimiškos patirties stoka, vyrams jos atrodė žavios ir patrauklios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.