7 patarimai norintiems pasiruošti vestuvėms be vargo

Paprastai jaunavedžiai labai kruopščiai ruošiasi vestuvėms: įvairūs susitikimai, aptarimai ir užsakymai. Tačiau norint išvengti sumaišties iki šių iškilmių ir po jų, vertėtų laikytis kai kurių patarimų.

Prieš vestuves reikėtų labai tiksliai viską planuoti. Net iki smulkiausių detalių, kad paskui neliktų kaip tam vargšui studentui paskutinė bemiegė naktis prieš vestuves.<br>123rf
Prieš vestuves reikėtų labai tiksliai viską planuoti. Net iki smulkiausių detalių, kad paskui neliktų kaip tam vargšui studentui paskutinė bemiegė naktis prieš vestuves.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2012, 4:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:41 AM

Pirmas patarimas

Prieš vestuves reikėtų labai tiksliai viską planuoti. Net iki smulkiausių detalių, kad paskui neliktų kaip tam vargšui studentui paskutinė bemiegė naktis prieš vestuves.

Bene paprasčiausias būdas yra kreiptis į profesionalus - vestuvių planuotojus. Tada jums neteks per dienas naršyti po internetą ir peržiūrinėti bei atsirinkti visus tinkamus variantus. O vestuvių planuotojas ir organizatorius žinos ką daryti visai atvejais: ne tik patars, bet ir prisiims visus rūpesčius, o jums beliks tik išsirinkti tai, kas labiausiai patinka.

O jei vis dėlto nusprendėte viską pasidaryti patys, tai geriausia išeitis – ieškoti reikalingos informacijos internete ir forumuose bei profesionaliuose bloguose. Labai geras pagalbininkas galėtų būti vestuvėms skirtas žurnalas ir nuotakos dienoraštis. Jei užsibrėžėte sau tikslą išlukštenti vestuvių organizavimo ypatumus, tai minėtuose leidiniuose rasite pakankamai daug naudingos informacijos.

Tačiau pirmiausiai reikėtų susidaryti organizacinių reikalų sąrašą, kuriuos turėsite įvykdyti. Paraleliai užsiveskite vestuvėms skirtą biudžeto sąrašą ir vadinamąjį kalendorinį planą, kur etapais įtraukite svarbias užduotis ir jų įvykdymo terminus.

Antras patarimas

Labai svarbu turėti ir vestuvių organizavimo pagalbininkų. Tada jau tikrai neteks dėl ko nors išgyventi. Kaip ir iki vestuvių, taip ir per vestuves, jie prisiims visus iškilmių organizavimo ir pravedimo rūpesčius. O jums beliks tik mėgautis laimingiausia savo gyvenimo švente.

O jei vis dėlto nusprendėte patys rengti iškilmių ceremoniją, vis tiek reikėtų bent kažką iš artimų žmonių ar draugių paprašyti padėti. Jie kartu su jumis padės išsirinkti, užsakyti ir susitarti su kuo reikia. O per vestuves šis žmogus bus įvykių sukūryje ir greitai padės išspręsti iškilusius keblumus ar nesusipratimus.

Kitas klausimas, kad tas žmogus negalės atsipalaiduoti ir ilsėtis jūsų šventėje, užtat jums neteks lakstyti ir vargti. Nors daug būsimų nuotakų linkusios galvoti, kad jos viską pasidarys pačios, o vedybų išvakarėse pasinaudos vestuvių planuotojo paslaugomis ar paprašys ką nors iš draugių. Tada bus gerokai sudėtingiau. Kadangi bet kuris pagalbininkas ar organizatorius turi dalyvauti nuo pat pirmos vestuvėms pasiruošimo dienos. Trečias patarimas

Taip pat svarbu, kad žmonės, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie vestuvių organizavimo, jums patiktų. Tada visas organizavimo procesas eis kaip sviestu patepta.

Paprastai žmonės, kurie mėgsta organizacinę veiklą, žiūri į tai, ne kaip į darbą, o gyvenimo stilių.

Ketvirtas patarimas

Vestuvių išvakarėse ne pro šalį būtų pailsėti mergvakaryje, bernvakaryje ar SPA. Todėl visus organizacinius klausimus reikėtų baigti likus 2-3 dienoms iki vestuvių. Ir tai net nediskutuotina. Tik nesugalvokite po to dar kam nors išsiųsti kvietimų, taisyti suknelę, papildyti svečių sąrašą ir t.t. Visa tai reikia padaryti iš anksto. O svečiais turėtų pasirūpinti giminaičiai arba organizatoriai.

Jūsų reikalas – linksmintis iš širdies ir be jokių rūpesčių. Todėl prieš tai galite užsirašyti į masažą, o dar geriau – į SPA. Jums reikia ne tik gerai pailsėti, bet ir atsikratyti nereikalingos įtampos.

Penktas patarimas

Vestuvių dieną pasižadėkite sau: „Tai mūsų diena ir ji bus mums viena laimingiausių dienų gyvenime“.

Čia viskas labai paprasta: judu kartu ir tai – svarbiausia. Nesinervinkite ir per daug nesijaudinkite. Vis tiek nuo jūsų nervinimosi niekas nepasikeis. Todėl geriau iš anksto pergalvokite blogiausius variantus, kurie gali įvykti tą dieną.

Pasistenkite į viską žiūrėti su šypsena ir visur įžvelgti pozityvių dalykų. Nes tą dieną reikėtų tik džiaugtis ir linksmintis. O jei jūsų vestuvėmis rūpinsis profesionalai, tai tikrai nebus dėl ko nerimauti.

Šeštas patarimas

Prieš vestuves reikėtų susipakuoti daiktus, jei nusprendėte iš karto pasibaigus šventei leistis į medaus mėnesį. O jei povestuvinę kelionę nusprendėte kuriam laikui atidėti, tai turėtų būti suplanuota antra vestuvių diena. Čia galimi taip pat keli variantai: pabūti tik dviese ir mėgautis iškilmių įspūdžiais bei prisiminimais arba surengti pietus artimiems žmonėms: draugams, giminaičiams.

Septintas patarimas

Nepamirškite svarbiausio: kuriate šeimą dėl to, jog mylite vienas kitą. Todėl, kas nutiktų, nepamirškite pasakyti vienas kitam gerų žodžių, prisiglausti ir apsikabinti bei nusileisti dėl smulkmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.