Alyvuogių aliejus efektyviai jaunina veido odą

Alyvuogių aliejaus stebuklingos savybės žinomos jau kelis šimtmečius. Tai vienas iš efektyviausių komponentų kosmetikos pramonėje. alyvuogių aliejus yra ne tik puiki žaliava kūno, veido, plaukų priežiūros priemonių gamyboje, bet iš jo pasigaminti kosmetikos priemonių galima ir savo rankomis bei namų sąlygomis, rašo Wday.ru.

Alyvuogių aliejus efektyviai jaunina veido odą.<br>123rf
Alyvuogių aliejus efektyviai jaunina veido odą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2012, 12:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:13 AM

Alyvuogių aliejus veidui – bene populiariausia kosmetikos priemonė. Mat jame gausu E ir A vitaminų, būtinų odai. Remiantis biologiniais tyrimais, vitaminas Е ne tik suteikia odai drėgnumo ir elastingumo, bet ir prailgina odos jaunystę. Todėl nuolat naudojant gryną alyvuogių aliejų ant veido, jis ilgai išliks jaunas, gražus, o jo odos struktūra - lygi ir švelni. Mat gryname alyvuogių aliejuje ne tik daug naudingų riebiųjų medžiagų, bet dar ir vitaminų D, К, В.

Alyvuogių aliejus nepriklauso alerginių medžiagų grupei, todėl jis tinka ir jautriai odai. O ypač naudingas vystančiai bei sausai odai. Jo pagrindinė savybė – drėkinti odą ir lėtinti odos senėjimo procesą, todėl gana greitai duoda teigiamų rezultatų. Žinia, vidutinio amžiaus moterims nuolat mažėja kolagenų ir elastinų perdirbimas organizme, o alyvuogių aliejus padeda atstatyti jo lygį odoje. Be to, aliejus pagreitina ląstelių atsinaujinimo procesą, o tai ir yra vienas iš atjaunėjimo požymių.

Aliejaus drėkinimo efektas susidaro dėl jo savybių išlaikyti reikiamą skysčių kiekį odos ląstelėse. Ir kas labai svarbu, neužkemša porų. Todėl nuolat naudojant alyvuogių aliejų galima ne tik užkirsti kelią raukšlių atsiradimui, bet išlyginti jau atsiradusias smulkias raukšleles.

Galima naudoti alyvuogių aliejų veidui ir kaip valomąją priemonę. Šią procedūrą galima atlikti vakare, prieš einant miegoti arba ryt,e prieš darantis makiažą. Norint gerai nuvalyti veido odą, alyvuogių aliejų reikia truputėlį pašildyti. Todėl indelį su aliejumi reikėtų pastatyti į puodą su karštu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Paskui vatos tamponą gerai sumirkyti aliejuje ir ištrinti veido odą pagal masažo linijas. Jei oda sausa, tai nuvalius veidą nėra reikalo nuplauti likusį aliejų prieš einant miegoti. Nes per naktį jis susigers ir dar papildomai suminkštins bei sudrėkins odą.

O taip valant veido odą ryte, po pusvalandžio reikėtų nuvalyti veidą drėgna servetėle, kad neliktų aliejaus likučių. Nors vietoj servetėlės galima paprasčiausiai nusiprausti veidą šiltu vandeniu. Tačiau, jei veido oda riebi, tiek ryte, tiek ir vakare, praėjus dešimčiai minučių po procedūros, reikėtų nusiprausti veidą šaltu vandeniu.

Be to, alyvuogių aliejus gali visiškai pakeisti kosmetinį pienelį, skirtą dekoratyvinės kosmetikos nuo veido pašalinimui. Skirtingai nei daugelis kitų kosmetikos priemonių, kurių negalima dėti ant švelnios ir pernelyg jautrios paakių odos, alyvuogių aliejus ne tik kad nepakenks jai, bet ir sudrėkins tas sudėtingas vietas ir net ilgainiui išlygins išdavikiškas „žąsies kojeles“ Naudojant alyvuogių aliejų paakių odos priežiūrai, reikėtų kiek pašildyti jį ir įtrinti į odą lengvais pirštų galiukų judesiais. Priklausomai nuo odos būklės, aliejų galima po 40 minučių nuvalyti servetėle arba palikti jį visai nakčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.