Alyvuogių aliejaus kaukės kiekvienam odos tipui

1. Paprasčiausia kaukė – tai grynas alyvuogių aliejus, kuris kiek pašildytas uždedamas su įmirkytais vatos tamponais ant veido ir paliekami pusvalandžiui. Ypač naudinga ši priemonė, jei veido oda itin sausa ar net šerpetoja. Ne mažiau naudinga ši priemonė ir vystančiai odai, kai pradeda mažėti elastinų. Todėl norint, kad oda būtų kuo ilgiau švelni, aksominė ir elastinga, reikėtų ją drėkinti alyvuogių aliejumi bent porą kartų per dieną. O normaliai odai tokia kaukė bus puiki profilaktikos priemonė. Tokiu atveju ją reikėtų pasidaryti 2-3 kartus per savaitę.

Žinodamos, kaip tinkamai pasidaryti alyvuogių aliejaus kaukę, greitai ir nebrangiai atgaivinsite veido odą.<br>123rf
Žinodamos, kaip tinkamai pasidaryti alyvuogių aliejaus kaukę, greitai ir nebrangiai atgaivinsite veido odą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 3:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:03 AM

2. Kaukė iš alyvuogių aliejaus ir miltų puikiai tinka normalios ir mišrios veido odos tipui. Sudėtis: 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 valgomasis šaukštas kviečių miltų (galima naudoti ir ryžius ar avižas sumalus juos kavamale arba įdėti ½ valgomojo šaukšto balto kosmetinio molio). Aliejų ir miltus maišykite tol, kol susidarys vientisa masė. Tada ištepkite ja veidą ir palaikykite 15-20 minučių. Kaukę reikėtų nusiplauti kambario temperatūros vandeniu.

3. Kaukė skirta sausos odos suminkštinimui ir sudrėkinimui. Sudėtis: 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (bet galima panaudoti 1 valgomąjį šaukštą ir 1 kiaušinio trynį), 1 valgomasis šaukštas riebios varškės. Visi ingredientai krupščiai ištrinami iki vientisos masės, o gautas mišinys uždedamas ant veido. Po 20 minučių nuplaukite kaukę šaltu vandeniu. Jei jaučiate, kad oda vysta, į šią masę reikėtų įdėti 1 arbatinį šaukštelį medaus.

4. Jei oda sausa, naudinga pasidaryti ir tokią kaukę: 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus ir 1 valgomasis šaukštas vaisių ar daržovių tyrės. Norinčioms atgaivinti sausą veido odą, tinka ir agurkai, morkos, bulvės, kopūstai, saldieji bulgariški pipirai. Iš uogų ir vaisių labiausiai teigiamai veikia sausą odą bananai, arbūzai, abrikosai, bruknės, juodieji serbentai. Visus juos reikia smulkiai sutarkuoti arba sutrinti ir įdėti į alyvuogių aliejų lygiomis dalimis.

5. O mišrią ar normalią veido odą puikiai atgaivinsite, jei į šiuos vaisių-uogų mišinius įtrauksite ir citrusinių vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, greipfrutų, kivių, aviečių, raudonųjų serbentų, persikų, obuolių, vynuogių, arbūzų, braškių, šermukšnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.