Frigidiškų moterų nebūna?

Anot specialistų, moterų seksualumui turi įtakos nemažai veiksnių: tiek paveldimų, tiek biologinių. Taip pat tai priklauso nuo santykių šeimoje, auklėjimo metodų, tėvų pavyzdžių, psichologinių traumų.

Mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad net 40 proc. moterų nepatiria orgazmo.<br>123rf
Mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad net 40 proc. moterų nepatiria orgazmo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2012, 10:51 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:10 AM

Mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad net 40 proc. moterų nepatiria orgazmo. O iš moterų, nuolat gyvenančių seksualinį gyvenimą, niekada nėra patyrusių orgazmo 17 proc. Moteris nepatiria orgazmo dėl seksualinio neišprusimo

Greičiausiai tie skaičiai neatspindi realių dalykų, kadangi dauguma moterų nesikreipia į specialistus ir nelinkusios kalbėti apie nepatiriamus pojūčius intymaus artumo metu. Be to, moterų seksualinis jautrumas įvairiais gyvenimo periodais būna skirtingas. Yra ir tokių moterų, kurios per visą savo gyvenimą turėjo tik vieną sekso partnerį. Bet yra ir tokių, kurios turėjo daug meilužių. Todėl tos moterys, skirtingai nuo pirmųjų, turėjo galimybių palyginti savo partnerių seksualinius sugebėjimus.

Tačiau, jei moteris turėjo vieną sekso partnerį ir niekada nepatyrė su juo orgazmo, tai dar nereiškia, kad ji – frigidiška arba jos menkas seksualinis temperamentas. Neretai moters orgazmo nebuvimo priežastimi gali būti jos seksualinis neišprusimas arba jos partnerio egoizmas.

Jei moteris turėjo nemažai sekso partnerių ir nepatyrė orgazmo tai, aišku, gali būti, kad ji yra lytiškai šalta, bet didesnė tikimybė yra tokia, kad jai pasitaikė vien prasti sekso partneriai.

Jei moteris seksualiai šalta – dar ne įrodymas, kad ji frigidiška iš prigimties. Daugumos atvejų tai būna vien nenormalių partnerių tarpusavio santykių pasekmė. Pavyzdžiui, jei santuoka sudaryta iš išskaičiavimo arba priverstinė (moteris laukiasi kūdikio), tai užuot mylėjusi vyrą, ji jaučia jam neapykantą, priešiškumą arba, „geriausiu“ atveju, abejingumą. Tuomet ji mylėdamasi su sutuoktiniu jaučia lytinį šaltumą.

Viena iš moters lytinio šaltumo priežasčių – nepakankama vyro potencija

Anot medikų, lytinis šaltumas gali atsirasti moterims ir dėl endokrininių arba psichologinių sutrikimų organizme. Viena iš dažniausių moters lytinio šaltumo priežasčių yra ir nepakankama vyro potencija.

Be to, moters libido gali susilpnėti arba apskritai išnykti ir dėl neteisingo lytinio auklėjimo. Taip dažniau atsitinka nepilnose šeimose, kai merginos anksti netenka vyro arba tėvai išsiskiria. Mat dažnai motina, nesuradusi laimės santuokoje, nuteikia dukterį negatyviai ne tik vyro, bet ir sekso atžvilgiu.

Būna ir kitokių kraštutinumų, kai motina keičia vyrus tarsi pirštines ir miega su jais dukters akyse. Tokiais atvejais merginai paprastai susiformuoja pasišlykštėjimas seksu. Kai ji tampa suaugusia moterimi, tada vengia bet kokio intymaus artumo. Tokios moterys neretai lieka vienišos iki gyvenimo pabaigos.

Dar viena iš nepakankamo seksualinio susijaudinimo priežasčių – neišmanymas apie savo erogenines zonas, jų stimuliavimą. Kai kurioms moterims, norint pasiekti orgazmą, neužtenka vien stimuliuoti erogenines zonas. Kartais norisi ir pačiai save patenkinti, tačiau ji slopina savyje seksualinius pojūčius, bijodama, kad vyras sužinojęs gali pasišaipyti.

Didžiausia kaltė tenka vyrams

Suprantama, kad lytinio susijaudinimo problemų dažniausiai atsiranda tarp moterų, kurių menkas seksualinis temperamentas. Tokios moterys susijaudina gerokai lėčiau nei jų sekso partneriai. Todėl labai svarbu, kad vyras mokėtų užvesti moterį ir tik po to pereitų prie lytinio akto. Kartais žmonos lytinio šaltumo priežastimi gali būti ir vyro priešlaikinė ejakuliacija.

Specialistų tvirtinimu, skausmingi pojūčiai defloracijos metu, išgąstis, pasišlykštėjimas, kai vyras grubiai elgiasi intymaus suartėjimo metu, gali ilgam įsitvirtinti moters pasąmonėje ir ji su juo nebepatiria orgazmo. Po kiek laiko tokiai moteriai lytiniai santykiai tampa vien santuokine prievole.

Vadinamosios šaltos moterys nori lytiškai suartėti vieną kartą per 2-4 mėnesius. Tai galima paaiškinti dėl jau minėtų priežasčių arba dėl psichofiziologinių veiksnių įtakos.

Iš tikrųjų frigidiškų moterų kiekį galima suskaičiuoti ant pirštų. Daug daugiau moterų yra seksualiai nesujaudintų. Ir, aišku, didžiausia kaltė tenka vyrams, kurie neteisingai elgiasi su savo partnerėmis.

Moterys, kurios niekada nepatyrė orgazmo, turėtų kreiptis į specialistą. Orgazmo nebuvimas – ne menkniekis, dėl jo nebuvimo gali atsirasti rimtų ne tik fiziologinių, bet ir psichologinių organizmo sutrikimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.