Prisilietimų taktika

Таktilinis kontaktas su vyru – patikimas būdas pasiekti savo, jei tau reikia atsiprašyti ar paprašyti jo pagalbos. Ne vienas tyrimas patvirtino, kad gestais galima išreikšti daugybę emocijų: meilę arba neapykantą, gailestį arba pritarimą, rašo bt-lady.com.ua. Be to, vyrų atžvilgiu gestai suveikia veiksmingiau nei žodžiai, kadangi pagal savo prigimtį jie mažiau kalbūs nei moterys. Todėl net paprasčiausias prisilietimas gali būti efektingesnis nei pusvalandį trunkantis pokalbis. Tada galima su pasididžiavimu pasakyti: „Mes jaučiame ir suprantame vienas kitą be žodžių“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-02 18:04, atnaujinta 2018-03-15 17:36

Кai tau reikia atsiprašyti

Gestas: jei buvai neteisi (arba jis galvoja, kad buvai neteisi) ir nori atsiprašyti, atsisėsk greta ir tuo metu kai ištarsi širdį glostančią frazę: „Atleisk man...“, padėk jam ranką ant kelio ir spustelėk.

Prisilietimai prie skruosto ar rankos – pakankamai intymu, todėl vyras gali neadekvačiai tai suprasti, gali net susierzinti ar supykti. Keliai – labiau neutrali zona. Be to, norint paliesti jo koją, tau reikės kiek pasilenkti ir ištiesti ranką. Tokią padėtį jis nesąmoningai priims kaip susitaikymo ženklą. Išvien su tais žodžiais jis supras, kad nuoširdžiai gailiesi ir pažadi, kad daugiau tai nebepasikartos.

Кai nori paprašyti jo pagalbos

Gestas: jei tau reikalingas dėmesys, užuojauta ar pagalba, ištiesk rankas delnais į viršų – taip, kad jis uždengtų juos savo rankomis.

Delnai į viršų – pasąmonėje tai ir gynimosi paieška, ir pagalbos prašymas. Todėl vyras nesąmoningai interpretuos tai kaip atsidavimą ir pajus savo jėgą. Atsidūręs dominuojančioje padėtyje, būtinai panorės padėti ir pasirūpinti tavimi.

Jei pribrendo konfliktas

Gestas: kai reikia gesinti kylantį konfliktą ir nuraminti mylimąjį be žodžių, nelauk, kol jis įsiliepsnos. Būdamas tokioje būsenoje bet kokį prisilietimą jis gali suprasti kaip agresyvumo pasireiškimą. Paliesk jo petį. Judesys turi būti tikslus, tačiau ir tvirtas. Palaikyk ranką ant peties porą sekundžių ir nuimk. Tuo pačiu nuspausi jo galvoje mygtuką „pauzė“.

Jo petys – vienas iš svarbiausių kūno vietų gynimosi prasme, raumeninga ir ne tokia jautri, skirtingai nei kitos kūno vietos, pavyzdžiui, kaip veidas ar kaklas.

Ranka, tvirtai padėta ant partnerio peties, tai energijos užtaisas. Taip pat tai padeda atkreipti dėmesį į save. Šis judesys tuo pačiu primena jųdviejų ryšius ir įspėja, kad jokiu būdu nereikia karščiuotis. Be to, prisilietimas prie vyro peties pabrėžia ir jo jėgą, parodo, kad situacija nėra pavojinga, kad judviem niekas negresia ir kartu galite atrasti išeitį iš bet kurios situacijos.

Jei nori įkalbėti jį padaryti tai, ko jis nenori

Gestas: paimk jo rankas į savąsias taip, kad jos atsidurtų apačioje. Paskui sudėk jas delnais tarsi maldai.

Toks rankų sudėjimas - tai įkalbinėjantis gestas, kurį derybose kalbėdami neretai naudoja verslininkai ar politikai. Tai, kad tavo delnai viršuje, jam sako nesąmoningai: „Šioje situacijoje dominuoju aš!“ Tada tavo žodžiai, sutvirtinti neverbaliniu būdu, taps dar labiau įtikinami.

Кai judu poilsiaujate

Gestas: švelniai, lengvai prisiliesdama pravesk delnais per jo kaklą ir išilgai plaukų. Pakedenk plaukus, o paskui nuslysk pora centimetrų žemiau, pamasažuok kaklą ir vėl grįžk prie plaukų.

Pirštais kedendama jo plaukus, tu suteiksi jam rūpestingumo ir komforto pojūtį. Tai – universalus gestas: jį naudoja ne tik žmonės, siekiantys pademonstruoti abipusį prieraišumą, bet ir paukščiai, kedendami vienas kitam plunksnas, ir gyvūnai, švelniai pakandžiodami vienas kitą.

Lengvai pamasažavus jo kaklą, kurio raumenys būna labai įsitempę po sunkios darbo dienos, padės jam atsipalaiduoti ir pajusti ramybę šalia tavęs. Tai vienas iš geriausių būdų kovojant su gamybiniu stresu! . Jei nori pasakyti jam komplimentą

Gestas: jei nori pasakyti vyrui, kad jis nuostabus, nepakartojamas, vyriškas, seksualus ir mylimas, nereikia tiek daug žodžių, tiesiog šleptelėk jam per užpakalį.

Vyrui suduoti per minkštą vietą – neverbalinis būdas parodyti, kad jis „super“. Šiuo gestu išreiški ir savo susižavėjimą bei palaikymą. Atkreipk dėmesį į kai kurias vyrų sporto šakas. Gal teko matyti, kai įmušus įvartį ar laimėjus rungtynes, futbolininkai nė kiek nesivaržydami suduoda viena kitam per užpakalį ar kiek aukščiau, tokiu būdu išreikšdami susižavėjimą vienas kitu. Įsikalk tai į galvą!

Jei nori padūkti

Gestas: šį vakarą turi įdomesnių planų, nei leisti laiką prie televizoriaus? Pervesk ranka per vidines jo šlaunų puses visai arti genitalijų, tačiau neliesk jų.

Viršutinė vidinių šlaunų dalis itin jautri: būtent čia daugybė nervinių galūnėlių, besiribojančių su genitalijomis. Oda toje vietoje labai švelni, kadangi ten mažai raumenų. Tas judesys kaip mat jį įkaitins ir aistringiausia vakaro dalis tau garantuota.

Кai nori pasakyti: „aš tave myliu“

Gestas: pravesk ranka per jo skruostą. Aišku, daug kartų matei šį gestą romantiškuose filmuose. Paprastai tai reiškia artėjantį bučinį.

Vyro veidas (ypač ką tiktai nuskustas) labai jautrus. Be to, prisilietus prie mylimo žmogaus veido, pabrėžiamas ir sustiprinamas emocinis ryšys su juo.

Taigi, padedant prisilietimams, tu gali ne tik daug ką pasakyti, bet ir suprasti, ką jaučia tavo vyras. Viskas priklauso nuo to, kaip jis reaguoja į tavo gestus. Pavyzdžiui, jei jauti, kaip atsiprašant virpa jo kelių raumenys, jis labai susijaudinęs ir tuo momentu nepriims tavo atsiprašymo, tada padaryk pauzę ir leisk jam atsigauti. Svarbiausia, sek jo kūno padėtį. Kai jis kiek atsisuks į tave, veik: dabar jis tave „girdi“: paglostyk jo kitą kelį ir pasakyk ką nori.

Kartais visai nebūtina laukti jo kūno signalų. Tiesiog atkreipk dėmesį į jo pėdas: jei kojų pirštai atsukti į tave, vadinasi, jis pasirengęs ieškoti kompromisų ir ne toks piktas, kaip stengiasi atrodyti. Jei jis niekaip nereaguoja, reikėtų truputį palaukti: dabar jis visas savyje, duok jam laiko, kol jis atsivers.

Atidžiai stebėdama jo reakciją į tavo gestus, labai greitai išmoksi suprasti kūno kalbą ir daugiau nebeteks svajoti apie sugebėjimą skaityti kitų mintis. Viskas yra daug paprasčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai