Didžėjus iš Egipto lietuvaites įkvėpė gundantiems pilvo šokiams

Trečiadienio vakarą Vilniaus muzikiniame klube „New York“ vyko atvira „Arabiškojo pilvo šokio“ pamoka. Būrys gundančių šokėjų viliokiškai judino klubus ir pademonstravo įspūdingą pilvo šokį. Tuo pačiu renginio metu buvo siekiama daugiausia vienu metu šokančių pilvo šokėjų rekordo Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2012, 12:00 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:46 AM

Pilvo šokis – raktas į paslaptingą moters kūno ir dvasios harmoniją“, – sakė daugybės pilvo šokio konkursų nugalėtoja ir trenerė Renata Palionis-Leila. Vakaro metu, jos vadovaujamas kolektyvas „Leila dance“ surengė įspūdingą pasirodymą bei pakvietė į atvirą šio egzotiško šokio pamoką. Vėliau susirinkusius svečius šokėjos ragino siekti rekordo. Šventėje dalyvavo ir kolektyvas „Venus“, Rytų magijos triukus demonstravo magas. Renginio metu arabiškus hitus suko meilės emigrantas iš Egipto – didžėjus pasivadinęs Yahya Moner vardu.

Pasak arabų kultūros žinovų, „pilvo šokis“ nepelnytai tapatinamas su arabiškojo haremo linksmybėmis. Tai ne tik kūno, bei ir dvasios lavinimo technika – moters sveikatos ir gyvybingumo šaltinis. Anot Renatos Palionis-Leilos, šokis ugdo subtilų moteriškumą, o judesių metu dirba visos moters raumenų grupės, taip pat ir tos, kurių nenaudojame kasdieniniame gyvenime.

Arabų kraštuose manoma, kad būtent pilvo šokio praktika padeda išnešioti bei pagimdyti sveiką kūdikį. „Pilvo šokis tinka net nėščioms moterims. Žinoma, tokie atvejai individualūs ir jiems specialiai yra parenkamas krūvis“, - sako pilvo šokio ekspertė. Maža to, jis padeda moteriai atgauti jėgas ir kūno linijas po gimdymo.

„Pilvo šokis“ aktyviai treniruoja judesių koordinaciją, vestibuliarinį aparatą, stiprina stuburą, raiščius, širdies ir kraujotakos sistemas. Šokis ugdo lygų ir ritmingą kvėpavimą, padedantį numalšinti stresą. Pasak Renatos Palionis, ritmingas kvėpavimas veikia malonumo centrus ir nuotaiką. Šokio technika reikalauja atpalaiduoti raumenis, kurie šokimo momentu yra nenaudojami. Tik taip šokėja gali šokti be pertraukos pusę valandos, o kartais ir ilgiau. Rytuose manoma, kad šokio energetika moteriai padeda harmonizuoti savo intymų gyvenimą, nes išlaisvina seksualinę, o t.y. ir gyvybinę, energiją.

„Pilvo šokių“ entuziastės tvirtina, kad ši veikla joms padėjo tapti patrauklioms, orioms, pasitikinčioms ir gracingoms. „Kiekviena moteris, kuri šoka ne vienerius metus, tą patvirtins. Šokis taip užpildo gyvenimą, kad, atrodo, keičiasi viskas: pradedi vertinti save, tampi kur kas labiau pasitikinčia ir stipresne. Pasikeičia net požiūris į žmonės, pradedi atviriau bendrauti“, - sako šokio kolektyvo „Leila dance“ vadovė.

Kita vertus, tai yra ir dvasinis kelias. Šokį galima paversti malda, meditacija, atrodo, kad bendrauji su aukščiausioms jėgoms. Nesunku pajusti, kaip šokio metu atsiranda kažkokios vibracijos, kaip jos nuvilnija visu kūnu ir išaukština šokančiąją. Tai – permainų, augimo, savęs kūrimo kelias, o gebėjimas pamilti save – tai didžiulis stimulas gyventi ir mylėti kitus“, - pasakoja pilvo šokių konkursų nugalėtoja ir trenerė.

Prie naujo rekordo siekimo galėjo prisijungti visi norintys – renginys buvo nemokamas.

Pilvo šokio pamoka yra vienas iš „Arabų kultūros dienos“ skirtų renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.