„Raganiukės teatras“ atskleidžia Kalėdų Senelio atsiradimo istoriją

Šių metų kalėdiniam laikotarpiui „Raganiukės teatro“ kūrybinė grupė pristato premjerinį spektaklį pagal visame pasaulyje žinomo amerikiečių kūrėjo vaikams Frenko Baumo pasaką „Tikroji Kalėdų senelio istorija“. F. Baumas Lietuvos žiūrovui gerai žinomas pasakų kūrėjas. Jis - „Ozo šalies burtininko“ autorius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2012, 2:40 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:02 AM

Teatras mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius supažindins su kita F. Baumo pasakos inscenizacija. Išmintingas ir nuotaikingas pasakojimas nuves į Juoko Slėnį – šalį, kurioje dabar gyvena Kalėdų Senelis. Čia ištisus metus jis kartu su savo ištikimaisiais pagalbininkais, nykštukais Viska ir Kitleriu, Karaliene Fėja gamina vaikams žaisliukus.

Spektaklis žiūrovus nukels į Kalėdų senelio istorijos pradžią – Burzi mišką, kuriame tarsi Mauglį būsimą Kalėdų Senelį užaugino keisti ir stebuklingų galių turintys miško gyventojai.

Neįtikėtina, bet pradžioje būsimasis Kalėdų Senelis buvo miško princas, kuris užaugęs ir apkeliavęs pasaulį, patyręs džiaugsmų ir nusivylimų, atrado tikrąjį savo gyvenimo džiaugsmą – pačių mažiausių mūsų planetos gyventojų globą.

Kalėdų Senelis – vaikų globėjas

Už tyrą širdį ir gerus darbus stebuklingo Burzi miško kūdikis, Kalėdų senelis, buvo apdovanotas Nemirtingumo mantija ir  tapo amžinu vaikų globėju. Spektaklyje žiūrovai išgirs nuoširdų Kalėdų senelio prisipažinimą – „nėra geresnio dalyko, kaip laimingas vaikas“.

Tai Kalėdų pasaka, kurioje gausu pasakojimų apie kalėdinius simbolius – Kalėdų eglutę, dovanų maišelius – kojines, elnius, dovanėlių teikimo ir buvimo kartu per šventes prasmę.

Mažasis žiūrovas bus kalėdinio nuotykio liudininkas, kurio kaltininkai - spektaklyje pasirodantys trys piktadariai – Atgaila, Gobšumas ir Neapykanta. Vaikai sužinos, kad būtent jie trukdo žmogui patirti draugystės, buvimo kartu jausmą.

Spektaklyje Atgaila, Gobšumas ir Neapykanta pasirodo kaip atsakomybės, dosnumo ir užuojautos priešingybės. O būtent atsakomybė, dosnumas ir užuojauta yra Kalėdų senelio galios, net sunkiausiose situacijose gelbėjančios jį nuo Kalėdų šventę bandančių pagrobti niekšų. Kalėdų prasmės vardu spektaklyje gilinamas vaiko suvokimas, kuo dosnumas pranašesnis už gobšumą, atsakomybė už atgailą, užuojauta prieš neapykantą, praplečiama fantazijos erdvė.

Spektaklyje vaidina Povilas Liubinas, Romas Stiklakis, Dominykas Balaišis, Zuzana Gasperskaja.

Spektaklio „Tikroji Kalėdų Senelio istorija“ premjera „Raganiukės teatre“ - gruodžio 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.