Sidabrinė eglė atkeliavo į Kauno Vienybės aikštę

Ketvirtadienį pagrindinėse Kauno erdvėse – Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje – įsikurs kalėdinės eglės. Jas Kaunui padovanojo miestiečiai. Tuo tarpu menininkų kuriama pagrindinė miesto eglė Rotušės aikštėje, bus įžiebta šį šeštadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė

2012-11-29 10:49, atnaujinta 2018-03-15 00:48

Nuo pat ryto sujudimas kilo nedidukėje Aleksoto rajone esančioje gatvėje. 40 metų čia gyvenantys kauniečiai skubėjo pažiūrėti, kaip bus nupjauta didžiulė eglė.

„Namą įsigijome šių metų pradžioje. Jo kieme augo didžiulė eglė. Nusprendėme, kad reikia ją miestui padovanoti. Planuojame namo rekonstrukciją, keisime stogą“, - pasakojo eglės šeimininkė Jolanta Bajarūnaitė.

Ji pažadėjo, kad vietoj senosios eglės bus pasodinta nauja – taip pat sidabrinė.

Iš pradžių daugiau kaip 12 metrų sidabrinę eglę bendrovė „Irgita“ nupjovė. Prieš tai darbininkai gražuolę žaliaskarę surišo lynais, paskui benzininiu pjūklu nupjovė ir kranu pakėlė į orą.

Netrukus eglė buvo gražiai paguldyta į medienai vežti skirtą sunkvežimį. Darbai užtruko apie pusvalandį. Per visą miestą eglė atkeliavo iki Vienybės aikštės, kur buvo pastatyta. Dabar jos laukia puošimo darbai.

Per pietus dar viena eglė atkeliaus į Laisvės alėją, kur bus įmontuota fontano vietoje. Šią žaliaskarę miestui padovanojo Romainių gyventoja.

Kaip ir kasmet, kauniečiai šiemet itin aktyviai siūlė padovanoti miestui savo namų kiemuose augančias egles. Šiemet savivaldybė sulaukė daugiau kaip 30 kauniečių pasiūlymų, tačiau tinkami pasirodė tik penki.

„Egles gyventojai miestui dovanoja ne tik iš geranoriškų pastatų. Kai kurie patys nenori vargti, samdyti darbininkus, mokėti jiems pinigus, todėl ir siūlosi“, — pasakojo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistas Šarūnas Rudys.

Dalis kauniečių savo egles nori padovanoti ne pirmus metus, tačiau jų pasiūlymai atmetami.„Kai nuvažiuoji pažiūrėti, pamatai, kad eglė į eglę jau nepanaši. Labiausiai stebina gyventojai, kurie siūlo dvikamienius arba visiškai šakų neturinčius medžius“, — stebėjosi Š. Rudys.

Vienas iš savivaldybės reikalavimų buvo, kad žaliaskarė gražuolė turi būti maždaug 10 — 12 metrų aukščio.

Gražių medžių pasiūlo ir aplink Kauną išsibarsčiusių sodininkų bendrijų gyventojai, tačiau soduose su sunkiasvore technika iki eglės privažiuoti beveik neįmanoma. „Trukdo laidai, keliukai siauri, mes juk samdome ir kraną, kad eglę laikytų, kol bus nupjauta. Reikia ir sunkvežimio, kuris eglę atveš iki miesto. Ir šiemet buvo keli pasiūlymai iš Vaišvydavos, Piliuonos, tačiau teko juos atmesti“, — apgailestavo Š. Rudys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.