Kaip išvengti Kalėdų?

Natūralu, kad Kalėdų šurmulys, keitimasis dovanėlėmis ir sėdėjimas prie vaišėmis nukrauto stalo ne visiems prie širdies. Vis tik, Lietuvoje pasislėpti nuo Kalėdų turbūt būtų keblu. Tačiau pasaulyje yra šalių, kuriose gruodžio 25-oji net nėra išeiginė diena. Štai keletas tokių, nors, be abejo, jų yra ir daugiau.

Prieskonių piramidės Maroke.<br>KelioniuManija.lt
Prieskonių piramidės Maroke.<br>KelioniuManija.lt
Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Dec 18, 2012, 10:46 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:45 PM

Tailandas

Ši Pietryčių Azijos šalis per didžiąsias šventes tiks ne tik tiems, kurie nori pasprukti nuo Kalėdų šurmulio, bet ir pasiilgusiems saulės vonių. Tailande lapkričio-vasario mėnesiais vyrauja vėsesni ir mažiau drėgni orai, tačiau saulės čia visuomet pakanka. Padrybsokite vienos iš daugybės šios šalies salelių paplūdimy ar aplankykite šventyklų auksu spindintį Bankoką.

Marokas

Kol visa Europa skęsta Kalėdiniame dovanų pirkimo chaose, vos už keleto dešimčių kilometrų nuo Ispanijos krantų esantis Marokas siūlo apsipirkti tradicinėse parduotuvėlėse ir turgeliuose, kur pūpso neragautų prieskonių kalnai, tyso berberų austi kilimai, plevėsuoja spalvingi šaliai ir žaižaruoja rankų darbo papuošalai. Paklaidžiokite Marakešo gatvelėmis ar leiskitės į žygį po Aukštuosius Atlaso kalnus, aplankydami Todgha tarpeklį ir dailius slėnius.

Jordanija

Šalis, kuriai pavadinimą davė biblinė Jordano upė, taip pat padės išvengti Kalėdų karštinės. Aplankykite archeologinę Petros vietovę, leiskitės į žygį po dykumų supamą vaizdingąjį Vadi Rumo kanjoną ir apsistokite tradiciniuose beduinų būstuose – palapinėse iš ožkų vilnos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.