Vyriško ir moteriško seksualumo skirtumai

Bučiniai, glamonės ir prisilietimai užima labai svarbią vietą vyro ir moters santykiuose: jaudina ir įkaitina partnerius beieškant ant jų kūnų jautriausių erogeninių zonų.

Žinia, vyrai myli akimis, o moterys - ausimis.<br>123rf
Žinia, vyrai myli akimis, o moterys - ausimis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:21 AM

Bučiniai, glamonės ir prisilietimai užima labai svarbią vietą vyro ir moters santykiuose: jaudina ir įkaitina partnerius beieškant ant jų kūnų jautriausių erogeninių zonų.

Vyro kūnas – gana banalus ir paprastas, nes iš esmės nieko nereikia ieškoti. Beveik visos jo erogeninės zonos sutelktos vienoje vietoje – genitalijų srityje. Tiksliau, taip galvoja patys vyrai. Jūsų vyras tokios pat nuomonės? Tada kuo greičiau leiskitės į jo erogeninių zonų paieškas ir jis bus maloniai nustebintas.

Štai moteriškas kūnas – tikrų tikriausias erogeninių zonų lobynas. Pradedant nuo pakaušio (nervinių galūnėlių galvoje), užbaigiant kojų pirštų galiukais. Žodžiu, visur ant moters kūno galima atrasti malonumo įjungimo mygtukų.

2. Vyro ir moters orgazmas

Per visą intymų gyvenimą moteris patiria 6 kartus mažiau malonumų nei priešingos lyties atstovai (atitinkamai orgazmas trunka 1,4 ir 9,3 sekundes). Nepaisant to, moterys turi savo pranašumų.

Vyrui seksas – dažniausiai grynai fiziologinis procesas, skirtingai nei moterims. Kitaip tariant, joms orgazmas užgimsta galvoje ir baigiasi žemiau juosmens.

Kas geriau moteriai: daug mažų orgazmų ar vienas, bet ilgai trunkantis? Nors moteriška lytis tenkinasi ne tokiais dažnais orgazmais, tačiau jie 10 kartų stipresni nei vyrų. Be to, moterys gali patirti daugkartinį orgazmą, kuris vyrams neįmanomas.

3. Partnerių pagrindinis poreikis sekse 

Psichologų tvirtinimu, pagrindinis moterų poreikis – noras patirti malonumą nuo emocinio artumo su partneriu, o vyrai mylisi norėdami patirti orgazmą.

Vyriškos lyties pagrindinis rūpestis miegamajame, kaip pratęsti erekciją, sustiprinti pojūčius ir kontroliuoti savo partnerės malonumą. Jam tai – darbas, nors ir labai malonus, bet vis dėlto nelengvas darbas. Moterys įsitraukia į intymų procesą gerokai emocionaliau. Daugumai iš jų tiesiog būtina nors lengvai įsimylėti, kad galėtų ramia sąžine atsiduoti. Daug vyrų galvoja, kad lovoje moterims labai svarbu preliudinės glamonės, švelnumas, malonūs žodžiai. Tačiau atlikto tyrimo duomenys byloja kai ką kita: 43 proc. moterų patiria malonumą iš paties sekso, 19 proc. respondenčių svarbiausias dalykas miegamajame – pasiekti orgazmą, o 8 proc. moterų labiausiai vertina švelnumo akimirkas po sekso.

4. Vyro ir moters neištikimybė 

Neištikimas vyras visada turi nepalaužiamą pasitenkinimą: visi vyrai poligamiški.

Seksologų tvirtinimu, vyrai iš tikrųjų poligamiški, tačiau tai nereiškia, kad jie negali ar nesugeba kontroliuoti savo geismų. Tai viso labo vienas iš instinktų, tačiau sprendimus vyras priima remdamasis savo moraliniais principais. Užtat moters neištikimybę vyrai išgyvena nepaprastai sunkiai.

Moters ėjimas „į kairę“ išprovokuoja daug didesnę vyro neištikimybę. Juk žmona taip elgiasi ne dėl nepasitenkinimu seksualiniu gyvenimu. Žmonos neištikimybė – tai signalas, kad atsirado rimtų problemų santykiuose.

5. Vyro ir moters seksualiniai hormonai

Estrogenai ir testosteronai – pagrindiniai seksualinio susijaudinimo stimuliuotojai. Bet yra dar vienas hormonas – oksitocinas, vadinamasis sekso džiaugsmo hormonas. Jis atsako už nervų sistemos jautrumą, taip pat daro įtaką psichologinės įtampos sumažinimui bei sustiprina pasitikėjimą.

Sekso metu oksitocinas sustiprina vyrišką potenciją 3-5 kartus. Be to, jis užtikrina ir seksualinio pasitenkinimo pojūtį. Žinoma, po kiek laiko jo poveikis praeina ir vyrui vėl norisi sekso.

Štai su moterimis viskas kitaip: oksitocino hormonas padeda atsirasti įsimylėjimo jausmui. Būtent jis „kaltas“ dėl to, kad moteris netikėtai įsimyli partnerį po kartu praleistos nakties.

6. Partnerių akys ir ausys 

Viliojant priešingos lyties atstovą ir jaudinant jį labiausiai reaguoja žmogaus rega ir klausa. Žinia, vyrai myli akimis. Tai – neginčijamas faktas. Būtent vyriškai auditorijai skirti erotiniai žurnalai ir filmai suaugusiems. Bet moteriška lytis stengiasi išnaudoti tą vyrų silpnybę: nešioja trumpučius sijonėlius, atviras ir gilias iškirptes, tarsi netyčia apnuogina petį.

Tuo tarpu moterims dominuoja kairysis smegenų pusrutulis: jų aistros objektas – klausa. Moteris jaudina švelnūs žodžiai ir atviras žavėjimasis, jos tiki amžina meile. Ypač, jei vyras kalba apie ją pusiau pašnibždomis, palinkęs prie jos ausies. 7. Aistra ne amžina?

Aistros stygius – problema, su kuria susiduria dauguma porų, pragyvenusių kartu ar santuokoje 3-5 metus.

Atvėsę vyro jausmai gana dažnas reiškinys. Vyrai mėgsta ryškius emocinius įvykius ir išgyvenimus.

Štai moteris galvoja, kad aistra tarp dviejų mylinčių vienas kitą žmonių gyvuoja daug metų. Tai – viena didžiausių moterų klaidų. Todėl joms vienas patarimas: nebijokite eksperimentuoti, sugalvokite naujovių ir vis kažkuo nustebinkite savo partnerį.

8. Gyvenimas be sekso? 

„Geriau mirtis“, – pasakys bet kuris vyras. O moteris tik gūžtelės pečiais. Vyras gali neskausmingai apsieiti be sekso vidutiniškai tris savaites. Po to erotinės mintys įkyriai lenda į galvą ir neduoda ramybės.

Тrys mėnesiai – būtent mažiausiai tiek laiko moteris gali net neprisiminti sekso. Tačiau ilgo priverstinio susilaikymo rezultatas: padidėjęs nervingumas, pyktis ir nepasitenkinimas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.