Saksofonas garsioms moterims prišaukė meilę

„Muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas virpinti švelniausių ir geriausių mūsų sielos stygų”, – teigė klaipėdietė Inga Grubliauskienė (36 m.). Štai kodėl ji savo vyro Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko (56 m.)paprašė padovanoti saksofoną. Būtent šis instrumentas suvedė draugėn ir vilniečius audinių bei dizaino salono „Optima forma” vadovę Alfredą Jacikevičienę (51 m.) bei muzikantą Rimantą Brazaitį (64 m.)

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

Jan 31, 2013, 7:54 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:00 PM

Naujausias verslininkės A. Jacikevičienės pasirodymas draugams įvyko neseniai, per jos įmonės 17-ąjį gimtadienį.

Prieš ketverius metus Alfreda sumanė mokytis groti saksofonu. Ilgai ieškojusi mokytojo ji pateko į garsaus muzikanto R. Brazaičio rankas.

Vadinasi, saksofonas kaltas, kad pora pradėjo draugauti?

„Mes jau seniai jį išteisinome”, – nusijuokė Alfreda ir Rimantas.

Kai šalia išmintingas, turintis gerą humoro jausmą žmogus, o dar grojantis džiazą – meilė ir esant brandaus amžiaus yra tokia pat, lyg būtum aštuoniolikos metų.

Alfreda mielai mokytųsi groti dažniau, bet verslui reikia atiduoti nemažai jėgų. Ji pasiekė, kad Lietuvos vardas būtų įrašytas tarp 30 pasaulio atstovybių, dirbančių su šimtametes tradicijas puoselėjančia ir rankų darbo nėrinius kuriančia prancūzų įmone „Sophie Halette”.

Tokiais nėriniais puošiasi karališkosios šeimos.

Tad versle lyg voverei rate besisukančiai Alfredai malonu žinoti, jog gali paimti saksofoną į rankas ir panirti į kitokį pasaulį.

„Brazaičiui sakau: išmoksiu groti, kaip reikia, o tada grosiu, kaip noriu”, – gera nuotaika tryško pašnekovė.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidentė I.Grubliauskienė savo vyro užsiprašė altinio saksofono, kai išgirdo džiazo virtuozus – danę Candy Dulfer, rusą Igorį Butmaną ir Petrą Vyšniauską.

Vytautas žmoną visada palaiko ir tikina, kad nieko nėra neįmanomo. Jei apie ką nors svajoji – būtinai turi to siekti.

„Meilė – tobula ir gražiausia muzika mūsų gyvenime. Ji viską nugali ir tai yra šventa tiesa, o ne tik skambūs žodžiai”, – kalbėjo laiminga moteris.

Ji instrumentą paima į rankas, kai nori visus sopulius „išpūsti” lauk. Grojanti mama ne- stebina keturių Grubliauskų vaikų, nes muzika visuomet skamba jų namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.