Veidotyra: ar jūsų santykiai turi ateitį?

Veidotyros, kitaip fizionomikos, praktika atkeliavo dar iš viduramžių ir buvo populiari vestuviniuose ritualuose. Tuomet moterų kraityje turėjo būti puodelis, ant kurio kraštų buvo vaizduojami įsimylėjusios poros veido profiliai, žiūrintys vienas į kitą. Įdomu tai, kad pagal atstumą tarp įsimylėjėlių veidų buvo galima nustatyti, ar santuoka bus laiminga, rašo bt-lady.com.ua. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2013, 6:36 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:14 AM

Kuo daugiau panašumų buvo poros veidų profiliuose, tuo simetriškesnis būdavo indo vaizdas. Manyta, kad tai atskleidžia, ar sutampa įsimylėjėlių charakteriai. Vėliau šie pastebėjimai išaugo į fizionomikos mokslą. Vadinamąją „taurės teoriją“ patvirtino ir psichologų tyrimai. Paaiškėjo, kad atidžiai ištyrinėjus vyro ir žmonos profilius, galima labai daug pasakyti apie jų santykius ir net duoti praktinių rekomendacijų.

Kiekvienas iš mūsų turime ir stipriųjų, ir silpnųjų charakterio pusių: vieniems logika ir racionalumas užgožia aistras, kitiems emocijos ir sielos išgyvenimai neleidžia susitaikyti su realybe, treti – tiesiog labai jausmingi. Pagal veidotyros teoriją, žmogaus asmenybę, jo charakterį ir požiūrį į pasaulį galima nustatyti atidžiai įsižiūrėjus į žmogaus veidą.

Žmogaus racionalumas atsispindi viršutinėje jo veido dalyje: kaktoje, antakiuose ir akyse, emocingumas atitinka vidurinę dalį – pagal ausis, nosį ir skruostus. Jausmus atspindi apatinė veido dalis: burna, skruostikauliai, pasmakrė, o taip pat ir oda. Pagal šią teoriją aukšta ir didelė kakta nurodo, kad žmogus racionalaus, išlaikyto charakterio. Stambi nosis su didelėmis šnervėmis liudija, kad tas žmogus sentimentalus, gana imlus širdies reikalams. Plačios, storos lūpos – tai seksualaus temperamento požymis.

Norėdami nustatyti, ar judu tinkate vienas kitam, palyginkite savo ir savo partnerio veidus. Beje, kuo daugiau išoriškų panašumų (kaktos plotis ar aukštis, nosies forma, pasmakrės forma), tuo lengviau judviem bus sutarti. Fizionomikos specialistų manymu, veidai, panašūs savo proporcijomis, liudija, kad šių žmonių požiūris į pasaulį labai artimas ar net vienodas. Tačiau tokia sąjunga – didelė retenybė.

Jei jūsų ir jūsų mylimojo ar mylimosios panaši ne tik veido forma, bet ir smulkesni bruožai, tuomet, tikėtina, kad jųdviejų sąjunga truks iki grabo lentos. Tokia pora žino, kur ir kaip atrasti išeitį bet kuriose gyvenimo situacijose – pradedant buitiniais dalykais, baigiant laisvalaikio praleidimu kartu. Tačiau būkite atsargūs: jūsų silpnoji grandis – seksualinės ir emocinės sferos. Todėl vertėtų dažniau suorganizuoti emocinių sukrėtimų gerąja prasme. T. y. netikėtai dovanoti dovanų, džiuginti romantiška vakariene, net jei judu esate susituokę daugiau kaip 10 metų.

Vienybė ir sutarimas dvasinėje sferoje, būdingas įsimylėjėliams, kurie turi panašios formos nosis, ausis ir skruostus. Paprastai tokiai porai nereikia žodžių, norint suprasti vienas kitą. Užtenka vieno žvilgsnio, veido išraiškos, gesto. Jie dėmesingi ir pasirengę padėti vienas kitam bet kurią akimirką. Jų silpnoji vieta – pasitaikantis chaotiškumas ir betvarkė jų kasdieniniame gyvenime. Be to, jiems sunku būna suplanuoti dieną arba susitarti dėl įvykių nuoseklumo. Todėl ypač svarbu parodyti ne tik racionalumą, bet ir išmintį priimant atitinkamus sprendimus. Taip pat reikia būti ryžtingiems ir neleisti emocijoms nugalėti logiką bei proto balsą.

Jei jūsų odos ir plaukų spalvos, lūpų bei pasmakrės formos yra panašios, jūs esate itin jausminga pora. Tokie žmonės yra kupini fantazijų ir aistrų, juos jungia ir buitiniai žemiški dalykai. Nors intymiame gyvenime tarp jų vyrauja harmonija, jie dažnai ginčijasi, kai kalba pradeda suktis apie bendrą projektą. Be to, jiedu gana lengvai susižavi simpatiškais priešingos lyties atstovais, o tai dažnai priveda ne tik prie pavydo bet ir rimtų santykių problemų. Todėl išmokite žiūrėti į partnerį ne tik kaip į aistros ir malonumų objektą, bet ir į kaip gerą ir atsidavusį draugą.

Fizionomika – tai tik vienas iš būdų geriau pažinti vienas kitą. Šis metodas naudojamas norint pagerinti santykius, o ne akcentuoti vienas kito trūkumus ir neatitikimus. Pavyzdžiui, aukšta ir plati kakta – tai gerai viską apgalvojančio ir nelinkusio priimti spontaniškus sprendimus žmogaus požymis. Jei jūsų partnerio žema kakta, greičiausiai jums bus sunku rasti bendrą kalbą. Ryškus viršutinės veido dalies skirtumas liudija apie partnerių nesutarimus, kai reikia priimti apgalvotus ir logiškus sprendimus.

Jei jųdviejų lūpos yra visiškai skirtingų formų, be to partnerio kiek išsišovusi į priekį pasmakrė, o jūsų – lygi, greičiausiai, jums prireiks daug laiko, sprendžiant intymius klausimus. Žinant savo sąjungos silpnąsias grandis, galima išmokti lengvai apeiti aštrius kampus ir tuo pačiu tobulinti savo stipriąsias puses.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.