Tėvai – ne tik geriausi draugai, bet ir vakarėlių palydovai

Tėvai gali ne tik atstoti geriausią draugą. Su jais smagu ir pasilinksminti vakarėlyje. Pastaruoju metu tai tampa madinga.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Lietuvos rytas")

2013-02-28 21:57, atnaujinta 2018-03-10 20:37

Bendrovės „Vadasiga” vadovas Vaclovas Daukintis (48 m.) jau ne kartą renginiuose pasirodė su dukra Gabriele (19 m.).

Šeima gyvena Klaipėdoje, Gabrielė šiuo metu apsistojusi Vilniuje, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete studijuoja tarptautinį verslą bei komunikaciją. Tėvas dukrą, atvykusią iš provincijos, nori įvesti į kitokią aplinką.

„Tai gera proga įgyti bendravimo kultūros, net jei ne visada mano ir pašnekovų temos dukrai yra artimos”, – kalbėjo V. Daukintis.

Buvo atvejų, kai kiti pamanė, kad verslininkas pasirodė viešumoje su nauja jauna drauge. Bet tai jį tik prajuokino.

Lydėti vyrą į renginius ne visada gali jo žmona Danutė, dirbanti pedagoge vaikų darželyje.

V. Daukintis džiaugiasi, kad išėjęs į renginį jis turi progą pažvelgti į savo dukrą iš šalies ir pasidžiaugti, kokia aukšta ir protinga ji užaugo.

Dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu (24 m.) labai didžiuojasi savo mama Aukse Arlauskiene (45 m.), kuri diriguoja įkurtam sidabro salonui „925”.

„Ji graži, stilinga, veikli, mudvi esame geriausios draugės. Didžiuojuosi ja – mama įdiegė tikrąsias vertybes ir suformavo sveiką požiūrį į žmones bei gyvenimą”, – džiaugėsi dainininkė.

A. Arlauskienę dievina ir dukros draugai, nes ji yra šiuolaikiška, tačiau kartu ir jaukiai šeimyniška.

„Mama labai traukia žmones, ypač gerus”, – pastebėjo Justė.

Gal vis dėlto geriau, kad tėvai liktų tėvais ir neužimtų draugų vietos? „Tai neatskiriamos sąvokos. Jei tavo vyras nebus tau draugas, tai koks jis vyras? Tarp mamos ir dukters egzistuoja besąlygiškas jausmas, o jeigu jis dar pagrįstas draugyste – tai tobula”, – įsitikinusi dainininkė.

Jiedvi su mama eina į renginius, kartu atostogauja, jei reikia – draugiškai viena kitą pabara. Net ir dabar Justė išgirsta mamos raginimą, pavyzdžiui, užsirišti šaliką.

„Mamų reikia klausyti ir kai tau 15, ir kai 50 metų, nes jei neužsiriši šaliko, susirgsi”, – kalbėjo populiari dainininkė.

Modeliai Ditė Antanaitytė ir Erika Stasiulevičiūtė pasistengė, kad susidraugautų ir jų mamos – Freda Stasiulevičienė (50 m.) ir Ela Antanaitienė (48 m.). Tad kai kada dukros su mamomis keliauja net ne po dvi, o visos keturios.

„Man smagu, kad mama dalyvauja mano gyvenime, paragauja maniškio skonio. Esame kartu net į modelių atrankas Milane ėjusios, nors manęs tikrai už rankos nereikia laikyti.

Juk tėvams didelė dovana gyventi vaikų įspūdžiais, todėl džiaugiuosi galėdama su brangiais žmonėmis praleisti kuo daugiau laiko. Man pačiai tai geriausios atostogos”, – pasakojo Ditė.

Erikai ir jos mamai Fredai jau tapo tradicija porą kartų per metus susipažinti su nauja šalimi ir jos malonumais – Turkijos SPA, Dubajaus saule, Londono parkais. Neseniai dvi geros draugės viešėjo Los Andžele.

„Geresnės draugijos nei mamos neįsivaizduoju! Smagu drauge atrasti ir pažinti neregėtas šalis, papročius, stebėti kitų žmonių gyvenimo būdą, religinius ritualus, lepintis saule, gardžiuotis dar neragauto maisto skoniu.

Ir be perstojo kalbėtis – taip mes bandome atsigriebti už visą laiką, kai nesimatome. Visi moteriški malonumai saldesni, kai viską darome kartu su mama”, – pasakojo E. Stasiulevičiūtė.

Nors sakoma, kad kelionės – santykių išbandymas, Erikos ir jos mamos ryšys per išvykas tik sustiprėja.

Daug po pasaulį keliavusios Erika ir Ditė matė, kad italai, prancūzai, ispanai dievina motinas. Ten niekas nesidrovi jų bučiuoti ir myluoti. O mamos taip pat nesivaržo rodyti savo jausmų vaikams.

„Kinų patarlė byloja, kad pasaulyje yra tik vienas gražus vaikas ir kiekviena motina jį turi, – kalbėjo Erika. – Myliu savo mamą. Manau, jog mano gyvenimas puikiai klostosi todėl, kad ji daug į mane investavo, augau apsupta meilės. Dabar tai bandau kompensuoti su kaupu.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.