Karjera per lovą: pliusai ir minusai

Тikrai nevertėtų vos perskaičius pavadinimą pradėti muistytis ir dievagotis: „Jau su kuo su kuo, bet su viršininku – niekada“. Mes nenorime jūsų įtikinti, intymiai suartėti su savo viršininku, tačiau turime tam tikrų pastabų, rašo bt-lady.com.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:06 AM

Po meilės akto mergina atrodo trapi, tyra ir spinduliuojanti kaip krištolas, skruostai parausta, o svarbiausia – savivertė ir pasitikėjimas savimi pranoksta visus. O kaip kitaip? Juk mylimasis ką tik įrodė, kaip stipriai ją myli. Būtent tokios būsenos reikėtų ateiti į svarbų pokalbį su savo viršininku. Svarbiausia, pasitikėti savo jėgomis. Tačiau neperlenkite lazdos ir apskaičiuokite laiką. Jei į svarbų pokalbį ateisite sušiauštais plaukais ir nepasidažiusi, viskas gali žlugti.

Dauguma žmonių įsitikinę, kad karjerą per lovą dažniausiai renkasi moterys. Tačiau Rusijoje atlikto tyrimo duomenimis, vyrai taip pat pasirengę permiegoti su savo viršininke, jei tai padės jo karjerai. Tačiau, ar pateisinamas seksas dėl naudos?

To paties tyrimo duomenimis, trys ketvirtadaliai moterų yra pasirengusios sugulti su savo viršininku. Vyrai šiuo klausimu yra gerokai racionalesni – seksui su savo viršininke yra pasirengę pusė visų vyriškos lyties atstovų. Kita pusė apklaustų vyrų paaiškino, kad puikiai supranta tuos, kurie mylisi dėl naudos.

Taigi, karjera per lovą nėra vien moterų „privilegija“. Tiesa, kaip jau įsitikinote, moterys tai daro su didesniu noru nei vyrai. Anot psichologų, daug moterų pateisina tokį savo poelgį tuo, kad tai vienintelis būdas pasiekti karjeros aukštumų. Ne viena iš jų prisipažino, kad jei viršininkas joms patinka kaip vyras, jos nemato kliūčių pasinaudoti išpešti dvigubą naudą.

Šiuolaikinėje visuomenėje susiklostė nuostata, kad seksas su viršininku – darbinių santykių norma. Šiuo atveju argumentai tokie pat: karjeros aukštumų pasiekti lengviau seksu nei sunkiai dirbant. Anot psichologų, įdomu tai, kad moterys to nepriima kaip sekso ir net nelaiko neištikimybe.

Anksčiau minėto tyrimo duomenimis, intymūs santykiai darbe turi tiek teigiamų, tiek ir neigiamų pusių. Vienas iš pranašumų – pasiektas tikslas. Jei vadovas garbingas žmogus, iš jo galima tikėtis ne tik didesnės algos, bet ir dalykinių išvykų į užsienį. Taip pat viršininkas niekada nesikabinės, nekels balso, visada bus maloniai nusiteikęs ir besišypsantis savo favoritės atžvilgiu.

Tuo tarpu karjeros per lovą didžiausias minusas yra susijęs su kolektyvu. Viršininko numylėtinę visada palydi kreivi, smerkiantys kolegų žvilgsniai, apkalbos, gal net pašaipos. Be to, jei iki tol niekas net nesuabejojo moters profesiniais sugebėjimais, po romano su viršininku jos kolegos manys, kad ji nieko nesugeba.

Vis dėlto tarnybiniai romanai dažniausiai galų gale nutrūksta. Kaip tokiais atvejais išsaugoti savo orumą ir savigarbą? Reikėtų susirasti kitą darbą, kur apie buvusius santykius su viršininku niekas nežino.

Tiesą sakant, kiekvienas žmogus pats sprendžia, ar jam reikalinga karjera per lovą. Vienareikšmiškai atsakyti į šį klausimą neįmanoma. Jei faktas jau įvyko, gal ir neverta diskutuoti, tai gerai ar blogai. Juo labiau, kai nieko negalima pakeisti. Galbūt labiau vertėtų pakalbėti apie tai, ar efektyvu kilti karjeros laiptais, pasinaudojant seksu. Žinia, įprastai kolegos nevertina palankiai užsimezgusių seksualinių santykių darbe. Tai lengva paaiškinti. Juk sekso partneriai darbinius klausimus spręs visiškai kitaip. Tuomet atsiranda didelė pagunda pasinaudoti savo tarnybine padėtimi.

Nors Rusijoje atliktas tyrimas atskleidė, kad užmezgant santykius dažniausiai iniciatyvos imasi moterys, vyrai geba pasinaudoti moters silpnybėmis.

Bet kuriuo atveju, karjera per lovą – tai priemonė valdyti savo viršininką. Šiuo atžvilgiu tokiame elgesyje galima atrasti sąsajų su prostitucija. Tai taip pat savotiška prekyba savo kūnu, tik mokama už tai ne grynaisiais, o kitu ekvivalentu.

Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad daug moterų įsivaizduoja save ir savo viršininką vienoje lovoje. Vis dėlto tai būdinga tais atvejais, kai viršininkas nerodo jai jokio palankumo. Anot psichoanalitikų, pagrindinė tokios fantazijos atsiradimo priežastis – noras tapti reikšminga. Fantazijos apie seksą su viršininku aplanko pirmiausiai tas moteris, kurios jaučiasi nepripažintos darbe. Tokiu būdu jos stengiasi pakeisti savo darbinį statusą. Kartais pasitaiko ir tokių atvejų, kai apie artumą su viršininku svajoja tos moterys, kurios konfliktuoja su juo ar net jaučia jam antipatiją.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.