Kokteilių dieta: kilogramai tirpsta miegant (receptai)

Visos dietos yra veiksmingos, tačiau joms reikia laiko ir kantrybės. JAV dietologai pasiūlė kitokį sprendimą. Laikantis jų sugalvotos dietos ir toliau bus galima valgyti makaronus, kepintas bulves ir gurkšnoti vyną, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:42 AM

Anot dietos autorės Caroline Apovian, jos pacientai per savaitę atsikrato iki keturių kilogramų svorio ir niekada nejaučia alkio. O pusė kilogramo ištirpsta tiesiog miegant. Skamba per gerai, kad tai būtų tiesa? Klystate. C. Apovian 25 metus tyrinėjo mitybos įpročius, eksperimentavo, norėdama sužinoti efektyvios dietos paslaptį. Ir galų gale ją išsiaiškino.

Kokteilių dieta yra suskirstyta į dvi dalis. Vieną dieną per savaitę jūs turite atsisakyti maisto. Jį reikia pakeisti maistingomis medžiagomis praturtintais kokteiliais. Juos dera pasigaminti namuose. Per dieną leidžiama išgerti tris kokteilius.

Po šios kokteilių dienos atsikratysite pusės kilogramo. Tačiau tai dar ne viskas, nes kokteiliuose esančios medžiagos paspartina kalorijų deginimą.

Likusias šešias dienas vadovaukitės sveikos mitybos patarimais. Rekomenduojama valgyti daug baltymų turintį maistą: liesą mėsą, žuvį, kiaušinius. Daržovių ir vaisių kiekis neribojamas. Taip organizmas ir toliau naikins kalorijas, o jūs nejausite alkio.

Gera žinia ta, kad galėsite ir toliau mėgautis savo mylimais produktais: riešutų sviestu, avokadais, bulvėmis ir t. t. Tačiau prisiminkite, kad viską dera vartoti su saiku. Kitaip jokia dieta nepadės.

Kitą savaitę vėl viską pradėkite iš pradžių. Idėja paprasta: šios dietos laikotės tol, kol pasiekiate norimą svorį.

Jei bijote, kad prarasti kilogramai gali sugrįžti, šios dietos galite laikytis visą laiką. Vieną dieną per savaitę atsisakykite pietų ar vakarienės ir vietoj jos išgerkite namie pagamintą kokteilį.

O štai ir keletas kokteilių receptų. Visas sudedamąsias dalis sudėkite į trintuvę ir išplakite.

Špinatų kokteilis

250 g lieso jogurto

Sauja ledukų

Pusė nulupto ir supjaustyto agurko

Supjaustyta morka

Mažas pomidoras

Saliero stiebas

Dvi saujos špinatų

Druska ir pipirai pagal skonį

***

Pina Colada

250 g lieso jogurto

165 g ananaso gabaliukų

Vienas pjaustytas bananas

Pusė arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Arbatinis šaukštelis agavos nektaro

Sauja ledukų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.