Plastikos chirurgas D. Balčiūnas: „Jei moterys naudotų teisingą kosmetiką, man darbo būtų mažiau”

Lietuvoje gerai žinomas plastikos chirurgas Dainius Balčiūnas teigia, kad apie trisdešimties metų amžiaus moterys turėtų tapti atsakingesnės rūpindamosis savo veido oda, nes tokiu būdu ateityje galima išvengti poreikio gultis po skalpeliu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:08 AM

D. Balčiūnas sako, kad teisingai prižiūrint odą tam tikrus senėjimo procesus galima pristabdyti: raukšlelės formuosis ir gilės lėčiau, o oda nepakeis spalvos, bus skaistesnė ir šviesesnė. Plastikos chirurgas kiekvienai, kuriai yra apie trisdešimt, kosmetikos krepšelyje rekomenduoja turėti bent kelis kosmetikos produktus, skirtus stabdyti senėjimą veido srityje.

Jo teigimu, pirmiausia, daugelis moterų Lietuvoje be reikalo vis dar mažai žino arba skeptiškai žiūri į itin svarbų veido odos priežiūros produktą – serumą. Skysto pagrindo priemonė yra itin intensyvus drėkiklis, kuriame yra didelė aktyvių drėkinančių ingredientų koncentracija. Todėl serumą rekomenduojama tepti ant veido kasdien ryte ir vakare prieš naudojant kitas kosmetikos priemones.

D. Balčiūnas pasakoja, kad kuriant serumą daug dėmesio buvo skirta tam, jog veido oda pasisavintų kuo daugiau jame esančio haliurono ir peptidų – medžiagų, kurios pasaulyje plačiai žinomos ir naudojamos kovojant su senėjimo procesais. Pastarųjų efektyvumas įrodytas ne vienu moksliniu tyrimu, be to, kuriant kosmetiką nuspręsta įdėti dar ir ypatingą komponentą „Transuctol“, kuris, kaip rodo moksliniai bandymai, gali sustiprinti kosmetikos priemonės efektyvumą net iki 30 procentų.

Plastikos chirurgas taip pat pabrėžia, kad, sulaukus trisdešimties, moteris nebeturėtų galvoti, kad paakių kremas yra tik „dar vienas kremas” jos kosmetinėje. Kremas paakiams yra sukurtas pagal kitokią, specialią, formulę, ir yra pritaikytas jautriausiai veido zonai, turinčiai pačią ploniausią odą.

D. Balčiūnas patvirtina, kad oda po akimis yra pati ploniausia, todėl anatomiškai lemta, kad pirmosios raukšlelės išryškės būtent akių srityje. Todėl pasirinktas paakių kremas turi būti naudojamas kasdien, ir savo sudėtyje taip pat turėti itin aktyvių drėkinamųjų medžiagų, tokių kaip haliuronas ir peptidai.

Galiausiai, veido oda turi būti kasdien teisingai drėkinama ir maitinama. Dieninis kremas su intensyviais drėkikliais - haliuronu, peptidais ir kitais aktyviais komponentais – tepamas ryte, ir atvirkščiai, odos maitinimui plastikos chirurgas rekomenduoja tepti naktinį kremą, kurio sudėtyje yra ne tik drėkinančios medžiagos bet ir odai reikalingi aliejai bei vitaminai.

Be to, klinikos „Grožio pasaulis” plastikos chirurgas D. Balčiūnas atkreipia dėmesį, kad moterims, kurios piktnaudžiauja rūkalais ir alkoholiu, nesaikingai deginasi ar patiria daug streso, kosmetiką, skirtą senėjimui stabdyti, rekomenduojama pradėti naudoti dar iki trisdešimties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.