Kaip atpažinti alfonsą ir kodėl jis gali būti pavyzdys visiems vyrams?

Kai kurie mano, kad turėtų būti gėda sąmoningai siekti užmegzti santykius tik su turtingu žmogumi. Ne iš karto po vedybų bus priklijuota „išlaikytinės“ etiketė, jei ji – mergina, ar alfonso, jei jis – vyras.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-08 18:22, atnaujinta 2018-03-07 01:30

Ar žmonės yra blogi, jei siekia užkariauti turtingo žmogaus meilę bet kokiomis priemonėmis, ypač jei tai abipusiai naudinga ir dėl to abiems gera bei malonu?

Daug kas smerkia išlaikytines ir alfonsus, bet gal tai - paprasčiausias žmogiškas pavydas? Ar iš tikrųjų taip neturėtų būti?

Apie tai rašė ukrainiečių interneto puslapis bt-lady.com.ua.

Turi „garbės kodeksą“

Kai kuriems vyrams būti alfonsu – profesija. Taip jau neretai susiklosto, kad šalia išvaizdaus, atletiško kūno sudėjimo mačo atsiranda senstanti, užtat turtinga, dama, pildanti visas jo užgaidas.

Profesionalūs alfonsai parduoda save per katalogus ir modelių agentūras. Jie turi visą būrį gerbėjų moterų ir net savo vadinamąjį garbės kodeksą: niekada neišskiria įsimylėjusių porų, o gundo tik tas moteris, kurios turi daug pinigų, bet yra vienišos.

Аlfonsas – žmogus, kuris įgijęs savo finansinio šaltinio – turtingos moters pasitikėjimą, vaidina atitinkamą vaidmenį jos gyvenime. Tai net savotiškai talentingas žmogus, mokantis rodyti tokį dėmesį moteriai, kad šiai net nelieka nė krislelio abejonės dėl jo meilės jai.

Tačiau alfonsai turi ir vieną bendrą, ryškiai išreikštą bruožą: jie primena herojus, kuriems netrūksta ne tik drąsos, mandagaus įžūlumo, bet ir nuosavybės jausmo, išgalvoto reikšmingumo. Jie neretai sukelia išlepinto, kaprizingo ir mamos sūnelio įspūdį.

Аlfonsas – puikus vyro ir moters santykių specialistas bei moteriškos psichologijos žinovas. O jei specialistas geras, tai ir gyvena gerai ir tam gerai su kuo gyvena. Na, o jei prastas – tai jau po savaitės gali aptikti savo lagaminus laiptinėje ir būti palydėtas isterišku moterišku klyksmu: „Аlfonse!“

Alfonsais paverčia moterys

Kodėl moteris finansiškai išlaiko mylimą vyrą?

Pirmiausiai reikėtų pradėti nuo to, kad moteris pradeda susitikinėti su už ją gerokai jaunesniu ir išvaizdesniu vyru. Ji iš meilės vyrui pradeda jį lepinti gardžiais patiekalais, dosniomis dovanomis. Tuo tarpu jauna vyras būna meilus, be galo dėmesingas tai moteriai, kol po truputį ir tarsi nepastebimai pereina į visišką moters išlaikytinio statusą.

Alfonsu tuščioje vietoje netapsi. Jį turi pamatyti ir jo įsigeisti pati moteris. Dabar, kai taip trūksta išvaizdžių, dailių ir laisvų vyrų, ne viena moteris leidžia tokiam atsisėsti ant sprando.

Jei sėkmingai susiklosto moters karjera, ji daug uždirba, moters visiškai nedomina vyro materialinė padėtis. Todėl galima ir pačiai mylimąjį išlaikyti. Taigi, pačios moterys daro iš vyrų alfonsus.

Apsikeičia vaidmenimis

Pradžioje alfonsui tarsi nepatogu, kai moteris duoda jam pinigų „skolon“, bet paskui jis prie to pripranta ir tai priima tai kaip savaime suprantamą dalyką. O dar vėliau, jau ir pats nustato savo vertę.

Žinoma, vyrui galima ir padėti, jei jo finansinės nesėkmės – laikinas reiškinys. Tačiau, jei toks reiškinys užsitęsia ir tampa kasdienybe – tai apie kokią nors pagalbą negali būti ir kalbos!

Kartais ir susituokus, moteriai tenka ir toliau išlaikyti tokį vyrą. Yra nemažai šeimų, kur pirmuoju smuiku griežia žmona. Suprantama, finansine prasme. Tačiau ne vienai jų toks vaidmuo net patinka - vyras sėdi namuose, užsiima buities rūpesčiais, auklėja ir prižiūri vaikus, kartais susiranda ir kokį darbą, kur uždirba simboliškus pinigus. Tai yra akivaizdus šeimyninės poros vaidmenų apsikeitimas: moteris prisiima vyro pareigas, o vyras mėgina susigyventi su moters misija. Gerai, jei abu tenkina ta padėtis. O jei ne, tai tokie santykiai gana greitai žlunga.

Tikėtis ištikimybės – neverta Kuo pavojingas alfonsas? Santykių pradžioje jis – tarsi nesibaigianti šventė.

Bet netrukus tokiame vyre atsiskleidžia ir ciniškos gaidelės, ir akivaizdus išnaudojimas.

Be to, toks vyras net ir vedęs visados žvalgosi kitos: turtingesnės ir dosnesnės už esamą. Todėl tikėtis, kad jis numes savo inkarą jūsų uoste visam laikui, - vien iliuzija, kurios geriau nekurti. O kelti skandalus dėl jo, kad jis neištikimas taip pat beprasmiška: alfonso ištikimybės nenupirksi už jokius pinigus.

Paklausa viršija pasiūlą

Kodėl didėja alfonsų gretos?

Vieno masažo ir grožio salono savininkė, kurioje apsilanko ir vaikinai pagal iškvietimą, paaiškino tą reiškinį taip: „Vis daugiau atsiranda turtingų moterų, tačiau jos neturi nei laiko, nei jėgų susitvarkyti savo asmeninį gyvenimą. Todėl akivaizdu, kad tokio pobūdžio paslaugų paklausa viršija pasiūlą. Žvelgiant iš socialinės-ekonominės pusės, konkurencija nedidelė, rizika minimali“.

Kaip tikras profesionalas, turintis reikalų su gyvu organizmu, alfonsas atsakingai elgiasi su jam patikėtomis pareigomis ir puikiai žino gydytojams taikomą posakį: “Nepakenk“. Todėl sveikata ir higiena – gana svarbūs jo veiklos aspektai. Sėkmingas alfonsas visados laiko savo profesinį instrumentą švarų ir tvarkingą.

Žinia, alfonsiški santykiai paprastai užmezgami ir palaikomi abipusiai laisvanoriškai ir reglamentuojami tik žodiniu susitarimu, tai yra, svarbiausia susitarti dėl kainos. Subtilus psichologas

Tam tikra prasme alfonsas – tai ir geras pavyzdys kitiems vyrams.

Alfonsui būdingos geros manieros, jis visados madingai ir stilingai apsirengęs. Svarbiausia, sugeba ne tik puikiai save parduoti, bet ir pateikti save iš geriausios pusės. Tai – jo išskirtiniai bruožai.

Alfonsas visada palaiko moterį, jos siekimą dvasiškai tobulėti. Be to, jo pasaulėžiūra – gana plati ir lanksti.

Toks vyras yra ir subtilus psichologas. Veiklios, daug pasiekusios moterys būna gana nervingos, pavargusios, suirzusios būtybės. Todėl atrasti priėjimą prie jų, juo labiau intymioje gyvenimo sferoje, ir dosniai apipilti dėmesiu, rūpestingumu - nėra lengva. O alfonsas nuolat dirba su savimi ir visados atskuba į pagalbą moteriai: padeda jai atsipalaiduoti, užveda seksualiai.

Taigi, alfonsas – ne toks jau ir blogas sutvėrimas, nes jis suteikia džiaugsmo ir gerumo pavargusioms nuo sėkmės moterims. Jis parduoda savo meilę, laikydamasis pasyvios pozicijos, ir atlieka žaisliuko vaidmenį.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.