Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sekso pozos, padedančios numesti daugiausiai kilogramų

Britų sekso guru Tracey Cox tvirtinimu, net vienas erotinis seansas gali visiškai atstoti rytinę mankštą arba praleistą treniruotę sporto salėje. O ką jau kalbėti apie pozas, deginančias iš karto šimtus kalorijų. Juo labiau, kad tos pozos skirtos dviems žmonėms. Vadinasi, iš karto dviguba nauda.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2013, 12:08 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:08 PM

Bučiniai sudegina 15 kalorijų

Notingemo universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 540 savanorių. Seksualiai aktyvios poroms tyrėjai pasiūlė mylėtis ne mažiau kaip 40-45 minučių, tai yra, panašiai tiek, kiek trunka standartinė treniruotė sporto salėje.

Tyrimo metu mokslininkai išsiaiškino, kad aistringai bučiuojantis sudega 15 kalorijų. Preliudijos aktas, priklausomai nuo jo trukmės, padeda atsikratyti nuo 100 kalorijų. O orgazmo metu žmogus vidutiniškai praranda apie 36 kalorijas.

Todėl tyrėjai padarė išvadą, kad oksitocino, adrenalino ir serotonino hormonų mišinys, kurio gerokai padaugėja kraujyje sekso metu, yra puiki riebalų deginimo priemonė, - rašo medikforum.ru.

Sustiprina imunitetą Žmogui lytiškai susijaudinus pulsas padažnėja iki 180 smūgių per minutę. Taip pat padažnėja kvėpavimas, pakyla arterinis spaudimas. Kitaip tariant, tuo metu padidėja krūvis raumenims, kraujagyslėms, širdžiai ne mažiau nei per rytinį krosą.

Panašus fizinis krūvis aktyvina ir medžiagų apykaitos procesus organizme, sustiprina imunitetą ir pasipriešinimą sezoninėms ligoms.

Žinoma, nereikia tikėtis, kad aktyviai ir dažnai mylėdamiesi tapsite Olimpiniais čempionais ar sporto meistrais, tačiau puikiai palaikysite norimas formas ir, svarbiausia, sustiprinsite atskiras kūno raumenų grupes. Taigi kokios sekso pozos naudingiausios, norint atsikratyti bereikalingų kilogramų, anot sekso ekspertės T. Cox?

Poza „Mergina-kaubojė“

Ši poza labiausiai stiprina krūtinės, šlaunų ir pilvo raumenis.

Partneris guli ant nugaros, moteris atsisėda ant jo, bet nugara į jo veidą ir kiek sulenkia kojas.

Mylintis reikėtų pakaitomis keisti ritmiškų judesių intensyvumą. Be to, proceso metu kiek galima labiau įtempkite sėdmenų raumenis. Taip pat suartėjus ta poza stimuliuojamas paslaptingasis taškas „G“, todėl galite pasiekti ryškų orgazmą.

Poza „Šuniuku“

Labiausiai stiprina krūtinės, šlaunų, pilvo ir rankų raumenis.

Atsiklaupkite keturiomis, o kojas suglauskite. Taip bus patogiau atlikti sukamuosius judesius klubais ir sėdmenimis.

Pasistenkite judėti kartu su partneriu, kiek išlenkusi nugarą, bet atsirėmusi stenkitės laikytis ištiestomis rankomis, nesulenkite jų. Mylėdamasi tokia poza moteris greičiausiai pasiekia orgazmą.

Poza „Veidu į veidą“

Labiausiai stiprina šlaunų, rankų, pečių raumenis.

Vyras atsisėda ant lovos ar grindų, o moteris apžergusi atsisėda veidu į jį. Partneris viena ranka atsiremia į lovą, o kita apkabina partnerę. Ji kiek atsilošia ir pradeda ritmiškai judėti, iš pradžių lėtai, bet pamažu didina intensyvumą.

Poza „69“

Labiausiai stiprina pilvo, rankų, šlaunų raumenis.

Ši poza – indų sekso išminčių atradimas, kai vienu metu vyksta abipusė oralinė stimuliacija ir dažnai orgazmą pasiekia vienu metu abu partneriai. Proceso metu reikėtų kiek sulenkti ir ištiesti kojas.

Poza „Šaukšteliu“

Labiausiai stiprina pilvo, rankų, šlaunų raumenis.

Ta poza labai tinka neskubant ryte, vos prabudus. Norint šį meilės aktą paversti fitneso trenoruote, gulint šonu pakelkite viršuje esančią koją kampu, o rankomis stenkitės pasiekti lovos atkaltę. Tuo metu partneris turėtų ritmiškai judėti greičiau.

Taip jūs ne tik treniruosite pilvo, šlaunų ir rankų raumenis, bet ir patirsite malonumą. Kadangi būtent tokioje pozoje partneris gali pasiekti ir stimuliuoti paslaptingąjį tašką „G“.

„Мisionieriaus“ poza

Labiausiai stiprina pilvo, kojų ir šlaunų raumenis.

Ši poza laikoma nuobodžiausia, bet tuo pačiu ir jausmingiausia. Tačiau norint, kad ji jums atstotų vieną iš fitneso treniruočių, galite ją ir patobulinti.Pavyzdžiui, paprašykite partnerio atsiremti ištiestomis rankomis, o jūs kiek pakelkite dubenį ir aktyviai judėkite aukštyn-žemyn. Tokiu būdu įtrauksite į darbą iš karto kelias grupes raumenų.

Poza „Kojos ant pečių“

Labiausiai stiprina juosmens ir nugaros raumenis.

Ši poza labiau tinka lankstiems ir liekniems žmonėms. Be to, pradžioje reikėtų atlikti nugaros raumenų apšilimą.

Dar vienas patarimas: šios pozos geriau imtis, kai pasimylėsite poza „Moteris iš viršaus“ ir „Šuniuku“. Tai yra, kai lytinis susijaudinimas ir aistra įkais kaip plienas, tada ir pereikite prie šios pozos. Atsigulkite ant nugaros ties lovos kraštu ir padėkite kojas partneriui ant pečių. Vos pakėlusi dubenį stenkitės atlikti judesius kiek pasisukdamos šonu, primenančius atsispaudimus. Tuo pačiu pasistenkite pasiekti pečiais savo kelius.

Poza „Prisėdimai“

Labiausiai stiprina rankų ir kojų raumenis.

Atsistokite nugara į partnerį ties lovos kraštu. Kiek sulenkusi kojas padėkite rankas ant lovos. Partneris, stovintis už jūsų, turi plačiai išsižergti, taip pat kiek sulenkti kojas ir laikyti moterį per juosmenį arba klubus. Ištiesdama ir sulenkdama rankas proceso metu pasistenkite sutartinai atlikti lengvus prisėdimus. Kitas variantas: nesulenkiant rankų, sutartinai palengva prisėskite.

Žinoma, galima atlikti visą šią sekso treniruotę vienu ypu per išeigines. Bet kuriuo atveju, jūs patirsite vienu metu ir naudą, ir malonumą. Dėl įdomumo prieš tai pasimatuokite liemens ir klubo apimtis, pasisverkite ir palyginkite rezultatus „treniruotei“ pasibaigus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.