Vyro norą mylėtis užmuša jos nesirūpinimas savimi

„Jei paklaustumėte žmogaus, kodėl jis mylisi, tai tas pats, jei paklaustumėte, kodėl jis valgo“, - sakė Nortvesterno universiteto (JAV) mokslininkas, seksologas Richardas A. Carrollas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:56 PM

Anot jo, iš tikrųjų daugumai neduoda ramybės kiti klausimai: ne kodėl, o ką reikia padaryti, kad geismas neišblėstų ir žmogus būtų nuolat geidžiamas.

„Tūkstančiai meilės traktatų parašyta ta tema, tačiau vienareikšmiško atsakymo į šiuos klausimus taip ir nėra. Nors ir vertėtų atidžiau įsigilinti į šią temą“, - teigė seksologas.

„Vis dažniau ir daugiau moterų man skundžiasi, kad jų vyrai turi erekcijos problemų. Vienas reikalas apsvarstyti tą klausimą su draugėmis, visai kitas – ieškoti tiesos. O tai, mes galvojame, gydytojų reikalas. Todėl drąsiai galiu patikinti, kad tik vienu iš trijų atvejų vyrų erekcijos problemos susijusios su jo fiziologija. Kitais atvejais reikėtų ieškoti priežasčių jo psichikoje“, - sakė R. A. Carrollas portalui askmen.com.

Anot jo, viena iš šių priežasčių gana paviršutiniška.

„Kad ir ką besakytų vyrai, bet daug kas priklauso nuo moters. Aišku, kad vyrams patinka besirūpinančios savo išvaizda moterys. Bet kuris vyras didžiuojasi savo simpatiška ir dailia žmona, ir geidžia jos. O jei moteris be viryklės ir vaikų auginimo daugiau nieko nemato ir nesidomi, vaikštinėja namuose nuskalbtais marškinėliais, tai vyrui neatsiranda noro mylėtis su ja. Todėl, jei moteris nori sulaukti vyro dėmesio, turėtų susirūpinti ir savo plaukais, ir kūno formomis“, - teigė amerikiečių seksologas.

Specialisto tvirtinimu, dėl to nėra jokio reikalo kasdien vaikščioti į treniruoklių sales ir stiprinti pilvo raumenis.

„Daug vyrų man atvirai prisipažino, jog jiems patinka nedidelis, kiek apvalus moters pilvukas. Tai ne tik juos užveda, bet ir suteikia pasitikėjimo savimi. Jie sakė man: „Jei mano dievinama moteris nėra idealios formos, tai kur jau ten man eiliniam mirtingajam...“, - kalbėjo R. A. Carrollas.

Tačiau kita svarbi priežastis, atimanti vyrų norą mylėtis – dvasinio artumo nebuvimas. Kai nuolatinė partnerė ar žmona tampa tiesiog drauguže ar „kaimyne“. Tai yra, kai moteris nustoja būti seksualiai jaudinančiu objektu.

„Todėl pirmiausiai moterys turėtų keistis, o tada ir vyras ne tik jos norės, bet ir galės“, - tvirtino specialistas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.