Kada seksas su buvusiu mylimuoju gali būti naudingas?

Visuomenėje yra paplitusi nuostata, kad palaikyti artimus santykius su buvusiu mylimuoju – labai prasta mintis.

Mokslininkai teigia, kad seksas su buvusiais partneriais tam tikrais atvejais gali būti netgi labai naudingas.<br>123rf
Mokslininkai teigia, kad seksas su buvusiais partneriais tam tikrais atvejais gali būti netgi labai naudingas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:18 AM

Tačiau naujausio tyrimo rezultatai šį teiginį gali užginčyti. Mokslininkai tvirtina, kad seksas su buvusiais partneriais tam tikrais atvejais gali būti netgi labai naudingas.

Psichologai tiki, kad po skyrybų užsilikęs tuštumos jausmas gali būti bent jau dalinai panaikintas užsiimant seksu. Poros, kurios po skyrybų palaiko intymius ryšius be įsipareigojimų, jaučia mažesnį skausmą ir trumpiau sielvartauja.

Naujausiame Arizonos universiteto tyrime dalyvavo 137 neseniai išsiskyrusios poros. Visų jų buvo paklausta, kiek kartų po skyrybų jie buvo susitikę tik tam, kad pasimylėtų. Tyrimas atskleidė, kad net 82 proc. dalyvių nuolat bendraudavo su buvusiais partneriais, o net 22 proc. jų palaikė intymius santykius.

Taip pat buvo atskleista, kad moterys, labiau nei vyrai, ilgisi nutrūkusių santykių ir prisipažįsta, jog seksas su buvusiu partneriu buvo geresnis nei su esamu.

Sekso ekspertė Tracey Cox pataria nedaryti skubotų sprendimų ir viską gerai apsvarstyti prieš šokant į lovą su buvusiu mylimuoju. Ji teigia: „Jeigu išties labai mylėjote partnerį, seksas su juo po skyrybų gali suteikti pražūtingų vilčių. Tačiau kartais išties reikia padaryti žingsnį atgal tam, kad galėtumėte nevaržomi judėti pirmyn. Besimėgaudami intymiomis akimirkomis su buvusiu partneriu, tikėtina, suvoksite, kad tiesiog idealizavote santykius, o pačiu geriausiu atveju – suprasite, jog nejaučiate tokio skausmo, kokį manėte, kad jaučiate.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.