Mokslininkai nustatė, kodėl vyrai yra linkę į neištikimybę

Mokslininkai teigia, kad vyrai yra labiau linkę į neištikimybę nei moterys. Anksčiau buvo manoma, kad vyrai dažniau atsiduoda aistrai dėl prastos savitvardos. Vis dėlto amerikiečių psichologai paneigė šį mitą.

Vyrai dažniau nei moterys išduoda savo antrąją pusę dėl itin stiprių seksualinių impulsų.<br>123rf nuotr.
Vyrai dažniau nei moterys išduoda savo antrąją pusę dėl itin stiprių seksualinių impulsų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2013, 7:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:34 PM

Pasirodo, vyrai dažniau išduoda savo antrąją pusę dėl itin stiprių seksualinių impulsų. Savitvarda su tuo visai nesusijusi, rašo „Science Daily“.

Per tyrimą respondentams buvo rodomos išvaizdžių ir mažiau išvaizdžių priešingos lyties asmenų nuotraukos, kurias respondentai turėjo įvertinti teigiamai arba neigiamai.

Specialiu aparatu buvo nustatyta, kokius impulsus patiria respondentai. Vyrų seksualiniai impulsai buvo žymiai stipresni nei moterų.

„Vyrai turi tiek pat savitvardos kiek ir moterys. Vis dėlto, jei vyras nemoka ja pasinaudoti, seksualiniai impulsai gali būti labai stiprūs. Dažniausiai tokiose situacijose ir pasireiškia neištikimybė“, - sakė mokslininkas Paulas Eastwickas.

Vis dėlto šio tyrimo rezultatai nepateisina vyrų neištikimybės atvejų, nes savitvarda visada gali įveikti bet kokius impulsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.