Trečdalis japonių trokšta būti namų šeimininkėmis

Kas trečia jauna japonė nori

Jaunesnės moterys dažniau būna nelinkusios ieškoti tokių potencialių vyrų, kurie gali parnešti namo didžiulę algą.<br>123rf nuotr.
Jaunesnės moterys dažniau būna nelinkusios ieškoti tokių potencialių vyrų, kurie gali parnešti namo didžiulę algą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 7:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:35 PM

Apklausa, kurios metu buvo apklausta daugiau kaip 3 tūkst. 15-39 metų amžiaus asmenų, parodė, kad 34 proc. netekėjusių moterų sukūrusios šeimą nenorėtų dirbti.

Tyrimą internete kovo pabaigoje atliko Sveikatos apsaugos, darbo ir socialinio aprūpinimo ministerija, kuri rezultatus paskelbė šią savaitę. Nustatyta, kad tik truputį daugiau - 38 proc. - moterų nenori užsidaryti namuose, o likusios respondentės neturėjo aiškios nuostatos šiuo klausimu.

Apklausa taip pat parodė, kad jaunesnės moterys dažniau būna nelinkusios ieškoti tokių potencialių vyrų, kurie gali parnešti namo didžiulę algą.

Daugiau kaip 40 proc. apklaustųjų sakė, kad nori nuosaikaus, bet stabilaus gyvenimo būdo, ir po vestuvių džiaugtųsi 200-300 tūkst. jenų (2-3 tūkst. dolerių) per mėnesį namų ūkio pajamomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų