Su buvusiu partneriu bendrauti reikia apgalvotai

Daugelis iš mūsų yra bent kartą patyrę skyrybų skausmą, o kartu – ir visas jų pasekmes. Pradėti bendrauti su buvusiuoju kartais atrodo lyg sunkiausia užduotis, tačiau jeigu yra noro – viskas įmanoma. Tereikia tą daryti atsakingai ir apgalvotai. Pateikiame 10 patarimų, padėsiančių padaryti pirmuosius žingsnius ir išvengti dažniausiai pasitaikančių problemų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:04 PM

Būkite kantrūs. Po skyrybų atsitverti tylos siena – ganėtinai normalus reiškinys. Suteikite sau ir buvusiam partneriui daugiau laiko, o atėjus metui, galėsite ir vėl statyti, tik šį kartą – draugystės pilis.

Siekite pusiausvyros. Jeigu turite bendrų vaikų, jus ir jūsų buvusį partnerį ilgą laiką sies ryšys. Kad nepaklystumėte savo mintyse, tiesiog susitelkite į vaikus, juk jie yra jūsų prioritetas.

Elkitės pagarbiai. Sveiki ir brandūs santykiai su buvusiu mylimuoju – visokeriopa nauda ir jums, ir jūsų dabartiniam partneriui. Jeigu nejaučiate emocinio stabilumo buvusiam partneriui esant šalia – bendraukite laiškais arba per trečiuosius asmenis.

Nekelkite balso, kalbėkite ramiai. Pyktis ir liūdesys šioje situacijoje tikrai nepadės. Puikiausiai žinote, kad kažkur širdyje vis dar glūdi skaudulys dėl iširusių santykių, tačiau kuo ramesni būsite, tuo lengviau klostysis bendravimas.

Nesiaiškinkite santykių viešumoje. Jeigu šeimos susibūrime susidursite su buvusiu partneriu, būkite mandagi, nekalbėkite apie tai, kas susiję su judviejų santykiais. Tokio pobūdžio kalbos turi vykti tik būnant dviese.

Nepainiokite į judviejų reikalus vaikų. Blogiausias dalykas, kurį gali padaryti buvę sutuoktiniai, – tarp savęs, lyg sieną, pastatyti vaikus. Dėl to gyventi taps tik dar sunkiau, o santykiai su vaikais, esamu ir buvusiu partneriu tikrai pablogės.

Akivaizdžiai nesipuikuokite naujuoju partneriu. Jeigu susiradote naują meilę, pasilikite tai sau. Su buvusiu partneriu venkite diskutuoti apie naująjį susižavėjimo objektą. Tai gali sukelti skausmą ne tik buvusiam mylimajam, tačiau ir dabartiniam, kuris tikrai neapsidžiaugs sužinojęs, kad judviejų santykius aptarinėjate su pašaliniu asmeniu.

Nežeminkite buvusio partnerio kitų akyse. Kodėl? Atsakymas labai paprastas – tie, kurie dabar yra šalia jūsų, ims baimintis, kad taip pat negražiai atsiliepti būsite linkęs ir apie juos. Tapkite draugais. Kol jūsų elgesys yra tinkamas ir nepuoselėjate absoliučiai jokių vilčių sugrįžti pas buvusį partnerį, tol draugiškų santykių palaikymas – išties geras dalykas. Tai tik parodys jūsų vaikams, kad net ir patyrę didžiausius nuopuolius, suaugę žmonės gali viską išspręsti taikiai ir civilizuotai.

Šioks toks atstumas – irgi gerai. Pasikalbėkite ir su buvusiu, ir su dabartiniu partneriu ir nusistatykite visas puses tenkinančias ribas, kurių žūtbūt negalima peržengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.