Po senamiestį dviračiu riedanti Panda sieks apsikabinimų rekordo

Gruodžio 22 d. sekmadienį miesto centre vaikštinėjantys vilniečiai ir miesto svečiai rizikuoja užsikrėsti džiaugsmo virusu. Senamiestį dviračiu apvažiuosianti Panda sieks apkabinimų rekordo. Miestiečiai, savo kelyje sutikę šį mielą personažą, bus skatinami stabtelti, apsikabinti ir tapti kampanijos „Myliu Panda“ dalimi bei patekti į Kalėdinį kampanijos albumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 11:21 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:10 PM

„Myliu Panda“ kampanija – tai nacionalinė džiaugsmo kampanija, grindžiama pozityviu mąstymu ir žmogaus teisių vertybėmis. Ja siekiama ugdyti jaunų žmonių tarpusavio supratimą ir draugišką atmosferą virtualioje erdvėje. Kampanijos simboliu pasirinkta Panda ragina džiaugsmo ir gerumo kasdienybėje nepaversti nykstančia rūšimi.

Anot kampaniją įgyvendintojo Nacionalinio socialinės integracijos instituto, kampanijos simbolio Pandos misija - prieš šventes kiekvienam sutiktam žmogui suteikti šiltų emocijų ir paskatinti savo gera nuotaika dalintis su aplinkiniais. „Kampanijos taikinyje – neapykantos kalba internete ir viešojoje erdvėje. Elektroninės patyčios į virtualiąją erdvę persikelia iš realaus gyvenimo, kuriame virtualūs smurtautojai patys jaučiasi nelaimingi, tad geriau pasijausti ir pakelti savivartę mėgina žemindami kitą, - sakė Nacionalinio socialinės integracijos instituto direktorė Neringa Jurčiukonytė. Į misiją keisti tokią elgseną leidžiasi panda.

Jos apkabinimų žygio po senamiestį tikslas – „užkrėsti“ praeivius teigiama energija ir parodyti, jog būti geranoriškam labai smagu. Pasidalinus džiaugsmu, jis grįžta dvigubai.

Ši akcija - užuomina į ateinančiais metais šalies gyventojų laukiančias kampanijos veiklas, kurių geografija neketina apsiriboti vien sostine. Džiaugsmo idėjos ambasadorius Panda lankysis ir kituose miestuose, miesteliuose bei kaimo bendruomenėse.

„Kviečiame nepabūgti žvarbaus oro bei sekmadienį skirti pasivaikščiojimams, o sutikus Pandą, būtinai ją apsikabinti. Apsikabinimus fiksuos fotografai, o iš nuotraukų ketiname sukurti Kalėdinį džiaugsmo albumą. Tad visi, norintys įsiamžinti neeilinio herojaus glėbyje bei pasidalinti savo džiaugsmu, ieškokite Pandos“, - ragino kampanijos koordinatorė Žmogaus teisių ugdymo programos vadovė Viktorija Bružaitė.

Panda startuos 12 val. Katedros aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.