Interjero dizainerė R.van Calcar: „Aistrą įkaitins pusryčiai“

Ar daug dėmesio mes skiriame savo mylimiems žmonėms? Skubame, lekiame, užsiimame buitimi, siekiame karjeros ir manome, kad meilė tai savaiminė ir nekintanti gamtos stichija. Tačiau nepuoselėjami jausmai tampa panašūs į vandenyno keliamus potvynius ir atoslūgius. Interjero dizainerė ir verslininkė Rutha van Calcar pateikė keletą patarimų, kaip Šv.Valentino dieną be didelių pastangų nustebinti mylimą žmogų. „Pats geriausias siurprizas – šventiniai pusryčiai“, – sakė Rutha.

Interjero dizainerė R.van Calcar patarė Šv.Valentino dieną skirti jausmams, o ne tuščioms dekoracijoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Interjero dizainerė R.van Calcar patarė Šv.Valentino dieną skirti jausmams, o ne tuščioms dekoracijoms.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Feb 13, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:12 AM

- Tačiau ne visos įsimylėjusios poros gyvena po vienu stogu?

- Pusryčių ruošimas neįpareigoja gyventi po vienu stogu. Galima ta proga iš ryto susitikti.

- Kas meilės dienos proga turėtų pasirūpinti šventiniais pusryčiais? Įprastai tai daro moterys.

- O kodėl tai turi daryti moteris? Nesutinku. Vyrai taip pat pajėgia išvirti kiaušinį.

- Koks turi būti šventinis stalas?

- Kodėl stalas? Aš kalbu apie pusryčius, paserviruotus ant padėklo ir patiektus į lovą. Juk Šv.Valentino diena yra skirta įsimylėjusiems. Tą dieną nesinori šėlionių ir siautulio. Priešingai, norisi intymumo, šiltų jausmų.

- Kaip dizainerė patarkite, kaip šventę padaryti patrauklią, be didelių pastangų? Gal galima papokštauti. Pavyzdžiui, susistatyti kėdes ant stalo ir ant jų užlipus puotauti.

- Aš esu dizainerė, ne artistė. Žinoma, galiu įsivaizduoti, kad tie "akrobatai" įvairių vaizdų turi savo galvose - gali bendrauti ir ant stalo, ir prie stalo, ir po stalu. Viską turi diktuoti nuotaika.

- Kokie turėtų būti pusryčiai?

- Jie turi būti su meile paruošti. Spalvinė servetėlių gama nėra labai svarbi. Vieniems nuotaika diktuos pasirinkti rožinę spalvą, kitiems raudoną ar auksinę. Kita vertus, dėl šios dienos naujų indų, tikrai, neverta pirkti. Be to, iš ryto nėra daug laiko. Pusryčių esmė - turi būti gražu, skanu ir nuoširdu.

Vyras iš vakaro turėtų būti nupirkęs rožę ir kur nors paslėpęs, kad mylimoji nepamatytų.

Iš ryto jis galėtų išvirti kiaušinį, išspausti apelsinų sulčių, padėti į lėkštelę raguolį, į vazelę pamerkti rožę. Visa tai gražiai sukomponuoti ir atnešti ant padėklo savo mylimajai. Išmonės ir pastangų tam daug nereikia, bet kuris vyras tai gali padaryti.

- Ar reikėtų įteikti dovanėlę per pusryčius?

- Na, jei vyras gali sau leisti, tai gražu būtų padovanoti žiedą su deimantu.

- O moteris kuo turėtų atsilyginti mylimajam?

- Nežinau, apie moteris negalvojau (juokiasi).Jei rimtai, tai moteris savo mylimajam gali padovanoti … bučinį arba kaklaraištį. Viskas priklauso nuo tarpusavio santykių tamprumo ir finansinių galimybių

Viskas priklauso, kaip žmonės bendrauja, kiek vienas kitą myli ir ko vienas iš kito tikisi.

Neįmanoma pažvelgti į kiekvieno žmogaus širdį ir piniginę. Tačiau meilės dieną interjero gražinimai nėra esminiai. Juk kalbame apie jausmus, o ne apie komerciją. Reikia išryškinti tai, kas svarbiausia. - Bet gal gražu uždegti žvakių, pabarstyti žiedlapių?

- Žvakutės niekados nesugadins reikalo. Tas, kuris verda kiaušinį, kol kitas maudosi po dušu, gali ir žiedlapių pabarstyti. Bus jauku. Viskas priklauso nuo fantazijos.

- O jei Šv. Valentino dieną norėtume švęsti vakare?

- Pats patogiausias variantas - vakarienė restorane, kai gali mėgautis šiltu bendravimu ir negalvoti, kad vakaro pabaigoje reikės plauti indus. Restoranas turėtų būti jaukus ir ramus, kad nedingtų intymumas.

- O jeigu žmonės vis dėl to nori vakarą praleisti namuose?

- Tada reikia įsikurti prie staliuko, skirto dviems. Jei pora neturi jaukaus, mažo staliuko, gali susėsti ant žemės, lovos ar fotelio. Kuo arčiau vienas prie kito, tuo jaukiau. Bet vis tik švęsti siūlau pradėti nuo pusryčių.

- Kokius gėrimus ir patiekalus rekomenduotumėte vakarui?

- Pavyzdžiui, užteks šampano ir austrių. Juk įsimylėjus labai mažai ko reikia.

- Ar indus naudoti vienos spalvos, ar galima pasirinkti skirtingus?

- Svarbu, kad jie harmoningai derėtų. Galima pasidaryti labai margą ir linksmą stalą su skirtingų spalvų lėkštėmis.

Jeigu prie raudonų lėkštų padėsime žalios spalvos taures, galima parinkti žalios spalvos servetėles.Bet jei nereikia taupyti, tai galima naują indų servizą nusipirkti.

Valentino diena yra labai asmeninė ir intymi. Jii tokia ir turi likti. Jei nori, partneriai gali dviese gaminti vakarienę ir vienas kitą palepinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.