Viešumoje aktorė V.Bičkutė siekia atrodyti „kietesnė“

Žinoma aktorė Valda Bičkutė (33 m.) yra žmogus - chamelionas, galinti žaibiškai pasikeisti. Tačiau tuo pačiu ji yra ir labai uždara. Šią tiesą patvirtino grafologas Rolandas Bilinskas.

„Mes turime daug asmenybės dalių – vienas slepiame, kitas atveriame. Visada pasilieku sau tai, kas man svarbu“, – sakė aktorė V.Bičkutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Mes turime daug asmenybės dalių – vienas slepiame, kitas atveriame. Visada pasilieku sau tai, kas man svarbu“, – sakė aktorė V.Bičkutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Feb 15, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:12 AM

V.Bičkutė sutiko sudalyvauti "Gyvenimo būdo" surengtame eksperimente.

Aktorė panoro išsiaiškinti kas tai yra grafologija – smagus žaidimas, būrimas, manipuliacija žmogaus patiklumu ar iš tiesų rimtas mokslas?

Ant balto popieriaus lapo menininkė ranka užrašė sakinį: „Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks.“

Po sakiniu eksperimento dalyvė suraitė savo parašą. Grafologas, gavęs rašto pavyzdį, turėjo pateikti kuo išsamesnę autoriaus charakteristiką.

Rašto specialistui nebuvo žinoma nei asmens lytis, nei profesija, nei socialinė padėtis.

Vilniaus mažojo teatro scenoje aktorė V.Bičkutė yra sukūrusi nemažai įsimintinų vaidmenų.

Pernai vilnietę V.Bičkutę kino gerbėjai išrinko geriausia lietuvių kino aktore.

Žiūrovų sprendimą skirti pirmąją vietą lėmė sukurti pagrindiniai vaidmenys režisieriaus Mario Martinsono filmuose „Tyli naktis“ ir „Nereikalingi žmonės“ bei antraplanis vaidmuo režisierės Kristinos Buožytės filme „Kolekcionierė“.

V.Bičkutė dar nėra sukūrusi šeimos, tačiau turi mylimąjį operatorių Giedrių Jurkonį.

Ką apie šią aktorę iš jos rašto įskaitė R.Bilinskas?

„Asmuo nepasižymi dideliu socialumu, tai yra nelinkęs atvirai bendrauti ar būti kamantinėjamas – mielai išsisuks nuo atviro, išsamaus atsakymo. Kruopščiai renkasi bendravimo partnerius – yra socialiai išrankus.

Kompanijoje greičiau būna stebėtojas nei aktyvus pokalbių dalyvis. Linkęs nepasitikėti aplinkiniais. Jam svarbu turėti asmeninę erdvę.

Socialumą parodo raidžių ovalumas ir dydis. Šiuo atveju ovalios raidės nėra didelės.

Tai – emocionalus, spalvingas, kūrybinis, intelektualus žmogus.

Intelektualumą ir kūrybingumą rodo viršutinė raidžių zona. Ji gana aiškiai išreikšta. Ir apatinė raidžių dalis ryški. Tad asmenybė ir intelektuali, ir emocionali.

Kitaip sakant, viršutinė raidžių dalis atspindi protą, intelektą, o apatinė – jausmus, emocijas, materialumą, seksualumą.

Veržlus ir gana nuoseklus dirbdamas, tačiau ne darboholikas – linkęs tuos darbus, kuriuos galima padaryti šiandien, nukelti rytojui.

Taip pat linkęs darbus pavesti atlikti kitiems. Asmeniniuose santykiuose juntama fizinio emocionalumo saviraiškos stoka.

Turi išreikštų lyderio savybių. Sprendimus ir informaciją apmąsto greitai. Kaip vadovas (-ė) šis žmogus gali būti griežtas, ekspresyvus ir kategoriškas, tačiau tik darbe.

Viešumoje žmogus gali atrodyti kiek susireikšminęs.

Labai skiriasi parašo ir rašysenos pavyzdžio proporcijos.

Parašas – žmogaus prisistatymas visuomenei, oficialioji asmenybės pusė. Juo asmuo parodo, koks norėtų būti aplinkinių akyse. O rašysena rodo, koks žmogus yra iš tikrųjų, kaip elgiasi artimųjų rate.

Šio asmens parašas – susuktos linijos. Jis sunkiai identifikuojamas. Galima pasakyti, kad asmuo gana uždaras. Viešumoje ar darbe žmogus stengiasi atrodyti svarbesnis, ekspresyvesnis, valdingesnis nei šeimoje.

Kitaip sakant, viešumoje žmogus siekia atrodyti „kietesnis“, nei yra iš tikrųjų.

Grafologai nenustatinėja žmogaus lyties. Iš rašto tik galima pasakyti, ar žmogus turi vyrišką, ar moterišką pradą.

Vyriško tipo raštas kampuotesnis ir grubesnis. Jei šis asmuo vyras, tai bus lyriškos natūros. Šiame rašte yra daugiau moteriškumo.“

Aktorė V.Bičkutė susidomėjusi išklausė grafologo komentarą. Rezultatas menininkę maloniai nustebino.

„Viskas tiesa, išskyrus tai, kad esu linkusi nepasitikėti žmonėmis. Neretai manau, jog kartais net per daug pasitikiu“, – kalbėjo aktorė.

Valda patikino, kad yra intravertė, išrankiai renkasi, su kuo bendrauti.

Ji mano, jog intravertiškumas ją ir nuvedė į aktorystę, kad labiau atskleistų kitą asmenybės pusę.

V.Bičkutei kažkada buvo sudarytas asmeninis horoskopas. Iš jo aktorė sužinojo, kad yra žmogus chameleonas. Kai reikia, gali neatpažįstamai pasikeisti.

Valda nepastebėjo savo polinkio darbus nukelti kitai dienai ar užkrauti kitiems.

„Savo darbe neturiu galimybės nieko atidėlioti ar vilkinti. Bet visada mieliau kaip katė pasišildysiu prieš saulę negu plėšysiuosi. Tikrai, jei turėsiu galimybę maloniai praleisti laiką, pasirinksiu šitai, o ne žygdarbius atlikti“, – kalbėjo Valda.

Kad viešumoje atrodo reikšmingesnė, negu yra iš tiesų, nulemta gyvenimo aplinkybių.

Tačiau viešumoje Valda nėra linkusi demonstruoti jausmų.

„Mes turime daug asmenybės dalių – vienas slepiame, kitas atveriame.

Visada pasilieku sau tai, kas man svarbu“, – sakė aktorė.

Artimieji puikiai žino, kad ji labiau mėgsta vienatvėje svajoti negu atverti širdies paslaptis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.