Kaip tinkamai pasipiršti?

„Negadink gražios istorijos teisybe, o nuostabios meilės vedybomis“, – sako išmintingi žmonės. Visiška teisybė, tačiau tie patys žmonės nuolat kvaršina jums galvą klausimu „Kada pagaliau vesi?“, panašiu smalsumu pokalbius apie sportą papildo ir draugė. Kada nors vis tiek ateina svarbus – piršlybų – momentas.

Pasipiršti yra sudėtinga. Jei tai nebūtų sudėtinga, žmonėms užtektų paprasto klausimo „Girdi, gal susituokiam?<br>„123rf“ nuotr.
Pasipiršti yra sudėtinga. Jei tai nebūtų sudėtinga, žmonėms užtektų paprasto klausimo „Girdi, gal susituokiam?<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Drukteinis

Mar 8, 2014, 7:41 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:54 PM

Nors pats dar deramai vis tiek nesuprantate, kam to vis dėlto reikia, galiausiai įtikinate save, kad esate beprotiškai įsimylėjęs tik ją vienintelę ir mylėsite ją iki pat savo gyvenimo pabaigos, tad nutariate susituokti.

Tačiau iki jaunavedžių valso lieka vienas nedidelis, bet esminis žingsnelis – jai tinkamai pasipiršti. Tai ypatingas momentas, nes po to jūs kartu praleisite mažiausiai keturiasdešimt metų, kartu pasensite ir kartu galiausiai tapsite išmintingi.

Pasipiršti yra sudėtinga. Jei tai nebūtų sudėtinga, žmonėms užtektų paprasto klausimo „Girdi, gal susituokiam?“ ir paprasto atsakymo „Taip, kodėl gi ne?“

Pasipiršite pernelyg pompastiškai – apsivilkęs Supermeno kostiumą, parašiutais šokdamas su mylimąja iš lėktuvo prieš didelę auditoriją – mylimoji susigūš iš siaubo.

Padarysite tai pernelyg paprastai – ir epochos lygmens aktas pavirs banaliu pokalbiu prie bulvinių blynų lėkštės.

Tačiau egzistuoja aukso vidurys, kaip tai padaryti, kad niekam dėl to neskaudėtų galvos, o ir būtų ką prisiminti visą likusį gyvenimą.

Žinokite jos atsakymą prieš pateikdamas jai klausimą. Jau kinų išminčius Sun Dzi mokė: „Geras karvedys laimi mūšį dar jam net neprasidėjus.“ Taigi, pasipiršimas neturi būti jai staigmena. Pirmiausia dėl to, kad jūs jau apie tai neabejotinai kalbėjote ir galutinai apsisprendėte praleisti visą likusį gyvenimą kartu.

Be to, tai gali būti taip akivaizdu, nes neišvengiama jau kurį laiką, pavyzdžiui, kai būsimoji nuotaka laukiasi.

Niekada nesipirškite moteriai, su kuria draugaujate vos tris savaites. Net jei ir esate visiškai dėl jos pametęs galvą, norite parsivesti namo ir įkalinti ją ten iki gyvos galvos. Taip ją tik išgąsdinsite ir ji greičiausiai pasakys „ne“.

Nenumatyti iš anksto jos teigiamo atsakymo yra netgi šiek tiek nemandagu ir pavojinga.

Nėra taip blogai prieš pasiperšant paprašyti jos tėvų dukters rankos. Ypač jei jie yra konservatyvių pažiūrų ir darnoje pragyveno penkiasdešimt metų. Žinoma, tai senamadiška, tačiau toks veiksmas pademonstruos jūsų pagarbą jiems ir mandagumą, o mandagumui atsispirti neįmanoma. Taigi būsite tinkamai įvertintas ir turėsite bent jau porą papildomų sąjungininkų ateityje.

Nekalbėkite su draugais ir aplinkiniais apie tai, kad ruošiatės pasipiršti. Juk tokia informacija gali nutekėti ir sugadinti visą įspūdį. Draugų patarimų išklausyti, žinoma, pravartu.

Raskite tinkamą vietą ir laiką. Pageidautina, kad vieta būtų ne per daug romantiška, bet gana padori – botanikos sodas, parkas, restoranas su geru vaizdu, jūra, bent jau paežerė. Atminkite, kad ateityje bus malonu prisiminti ir aplankyti tą vietą.

Patariama, kad pasipiršimo diena būtų jums abiem kuo nors ypatinga, pavyzdžiui, pirmo bučinio metinės ar gimimo diena. Pasipiršti šventinę dieną neblogai dar ir dėl to, kad aplink būna artimų žmonių, su kuriais galite pasidalyti šia džiugia naujiena.

Įdėkite šiek tiek pastangų. Klūpėdami ant vieno kelio klausimą „Ar tekėsi už manęs?“ užduoda Holivudo aktoriai ekrane, bet dar niekas nėra pasakęs, kad taip negalite padaryti ir jūs. Klūpintis ant vieno kelio riteris – viduramžiška tradicija, pabrėžianti moters idealą, dėl kurio verta paaukoti savo gyvenimą.

Atkreipkite dėmesį – niekur filmuose nepamatysite, kad padorūs vyrai pirštųsi moterims jas apglėbę per pečius. Taigi jei ruošiatės priklaupti, tiesiog pratęsite tradiciją, kurios laikosi civilizuoti didvyriai jau tūkstantį metų.

Sakote, niekas šiais laikais nesiklaupia? Jei esate niekas, tai ir nesiklaupkite. Beje, kokį padoresnį rūbą ta proga apsivilkite – pasipiršdamas neišvengiamai sulauksite aplinkinių dėmesio. Neverskite šalia esančių gailėtis jūsų būsimosios žmonos.

Praktika padeda. Atminkite, kad suflerio neturėsite. Tad gerai pagalvokite, ką jai sakysite, gal net ir užsirašykite. Perskaitykite tai prieš veidrodį keletą kartų.

Vyro nervingumas tokiais momentais iki tam tikros ribos yra žavingas, tačiau visiškas sutrikimas moterį tikrai atbaidys ir privers sunerimti. Juk negalite atrodyti kaip paauglys, prašantis leidimo paliesti jos krūtis. Be to, ji turi pajusti, kad esate visiškai įsitikinęs dėl to, ko jos prašote.

Žiedelį dovanokite dėžutėje, o ne vafliniame ledų kaušelyje. Atrodytų, kad jau seniai visiems turėjo būti aišku, kad slėpti žiedelį pyragėlyje yra banalu ir kvaila. Tačiau prieš keletą mėnesių vienas pažįstamas žiedelį paslėpė pieno kokteilyje. Pieno kokteilyje!

Dėti išties brangų daiktą į pigų gėralą – tai tas pat kaip „Lexus“ automobilio raktelius kišti į picos tešlą.

Svarbiausia – moteris žiedu gali tiesiog paspringti. Gali net ir mirti. Ir dėl to jūs būsite kaltas, kaltė dėl mylimosios mirties kris ant jūsų ir palikuonių galvos, būsite liūdnas ir išgarsėsite kaip kvailys, kuris padarė tokį idiotišką dalyką.

Nekabinkite žiedelio gyvūnėliui ant kaklo. Žinau, norisi žiedelį prikabinti prie kaspinėlio, kaspinėlį užrišti katinėliui ant kaklo ir tas atneš ją tiesiai mylimajai. Taip kažkas bandė padaryti Kaune.

Tačiau katinėlis nusidangino galai žino kur ir grįžo jau be žiedelio. Sako, Amerikoje vienas nevykėlis žiedelį diržu netgi buvo pritvirtinęs prie delfino, kuris turėjo priplaukti prie mylimosios. Neliko nei delfino, nei diržo, nei žiedelio. Nei mylimosios.

Atminkite: pasipiršimas – ne juokas. Jums, žinoma, patinka juoktis ir krėsti kvailystes. Galbūt net daugelis sako, kad turite nuostabų humoro jausmą. Tačiau nepamirškite, kad pasipiršimo diena skirta ne jums.

Ir kai peršatės, nelaidykite lėkštų ir vulgarių juokelių apie jos figūrą arba veido išraišką.

Patartina pasipiršus pamylėti savo moterį. Tai visada bus intymiau nei vakarienė meksikiečių restorane su čigonų gitaristais, apstojusiais jūsų stalą.

Svarbiausia – paklausti mylimosios, kaip ji norėtų, kad būtų pasipiršta. Mat kiekviena moteris šioje planetoje yra skirtinga. Vienos nori, kad joms būtų pasipiršta per „gmail“, kitos – per „YouTube“. Geriausia bus taip, kaip patinka joms. Tiesiog sužinokite, kas patinka jūsų moteriai. Juk turėsite jai patikti ateinančius penkis dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.