Kulinaras A.Gadžijevas su mylimąja nebijo pasisvaidyti žaibais

Buvusiam „virtuvės mitų griovėjui“ Ali Gadžijevui (30 m.) pakviesti į pasimatymą manekenę Patriciją Žuromskytę (24 m.) pavyko tik iš dvidešimto karto. Iš televizijos laidų ir žurnalų puslapių matytam vyrui mergina vis atsakydavo „ne“. Bet ją sužavėjo tai, kad Ali nenuleido rankų ir atkakliai siekė susitikti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 8, 2014, 2:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:37 PM

Pirmą kartą Ali ir Patricija beveik prieš metus susitiko draugų vakarėlyje, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

„Susipažinęs su Patricija nežinojau, kad ji – modelis, bet įspūdį iš tiesų padarė išvaizda. Ji mane tiesiog sužavėjo. O pabendravęs norėjau ją dar labiau pažinti“, – tikino meilę iš pirmo žvilgsnio pajutęs A.Gadžijevas.

Nors po vakarėlio žinomas konditerininkas atkakliai telefono skambučiais atakavo merginą, ji buvo abejinga. Tik po daugybės bandymų susitikti Ali pagaliau sulaukė teigiamo Patricijos atsakymo.

„Jis atvažiavo prie mano namų, gatvėje trumpai pasišnekėjome“, – įspūdžiais netryško modelis ir neseniai interjero dizaino studijas baigusi P.Žuromskytė.

Kiti pasimatymai buvo ne tokie įtempti. Susitikimai tapo šiltesni ir romantiškesni. „Ėjome į restoranus pavakarieniauti, pasivaikščioti, į filmą“, – apie būdus išvilioti patikusią merginą iš namų pasakojo A.Gadžijevas.

Praėjusią vasarą pora kartu jau atostogavo Koso saloje Graikijoje. Jausmai suliepsnojo, todėl po atostogų jie nutarė gyventi kartu. A.Gadžijevas persikraustė į mylimosios butą.

Vaikščioti į jaudulį kėlusius pasimatymus nebereikia, tačiau pora dabar išgyvena kitą santykių etapą – gyvenimą po vienu stogu.

„Aštuoni devyni mėnesiai, atrodytų, trumpa laiko atkarpa, kad galėtume vienas kitą gerai pažinti. Bet kai su žmogumi kasdien praleidi 24 valandas, pajunti lyg jį pažinotum visą savo gyvenimą“, – įsitikino įsimylėjėlis.

Kasdienybė ir buitis kartais įplieskia ginčų. Jųdviejų santykiai nėra saldi pasaka. „Net ir menkos intrigos sustiprina meilę“, – šypsodamasis patikino azerbaidžaniečių kraujo turintis A.Gadžijevas.

Nors iš pirmo žvilgsnio P.Žuromskytė atrodo ramybės įsikūnijimas, namie temperamentu ji nenusileidžia karštakraujam Ali. Jie abu – lyg staiga įsiplieskiantys degtukai.

„Kasdienybėje susidaro visokiausių situacijų, kai abu negalime tylėti. Bet ginčai santykiams suteikia savotiško žavumo“, – užsiminė A.Gadžijevas.

Nuo to poros ryšys tampa stipresnis, aistra – didesnė.

„Visi ginčai užgęsta, kai prieinu prie Ali, apsikabinu ir gražiuoju kalbu“, – savo moteriškas gudrybes atskleidė Patricija.

Kitokių santykių jie neįsivaizduoja. „Jeigu visada būčiau ramus, abu nemokėtume bendrauti, vienas kito net nesuprastume“, – įsitikinęs A.Gadžijevas.

Mylimieji dabar dieną ir naktį būna kartu. Vienoje įmonėje vadybininke dirbusi P.Žuromskytė prieš keletą mėnesių nutarė prisidėti prie konditerijos namų „Ali šokoladinė“ kūrimo. Šis smaližių rojus duris turėtų atverti Vilniaus senamiestyje.

Pora viską daro drauge. „Šiuo metu abu dirbame konditerijos ceche. Ali padedu gaminti saldainius, sudedu juos į dėžutes. Esu atsakinga ir už dėžučių užsakymą“, – pasakojo modelis.

Aukštos kokybės belgiško šokolado ambasadoriumi Lietuvoje tapęs A.Gadžijevas pasinėrė į šokoladinių saldainių bei orinukų (anglų k. – „macaroon“) gamybą.

Konditerininkas negailėjo pagyrų mylimajai: „Šiame darbe yra labai daug kūrybos, o tai Patricijai patinka. Ji turi profesionalų supratimą apie spalvas, formas, puošybą. Patricija prisidėjo ne tik prie dėžučių spalvų ir užrašų, bet ir saldumynų skonio kūrimo.“

Ar šokolado meistro mylimajai lieka laiko demonstruoti madas?

„Nedažnai dirbu modeliu. Pastarąjį kartą podiumu žingsniavau pristatydama dizainerio Juozo Statkevičiaus naujausios kolekcijos drabužius“, – pasakojo 56 kilogramus sverianti 181 centimetrų ūgio P.Žuromskytė.

Nors jos duomenys atitinka modelio standartus, podiumas vis mažiau vilioja.

„Būdama vaikas patekau į mažųjų modelių mokyklėlę, kurioje mokiausi grakščiai vaikščioti, demonstruoti kolekcijas. Tėvai norėjo, kad būčiau modeliu“, – pasakojo P.Žuromskytė.

Kai Patricija iš gimtojo Panevėžio išvyko studijuoti į Vilnių, jos, kaip modelio, karjera pasirūpino pusbrolis – nuvedė į modelių agentūrą.

„Tuomet man pasiūlė išvykti padirbėti į Milaną, tačiau nenorėjau aukoti studijų. Tėvai kone varu varė: „Važiuok, pasiimk akademines atostogas, užsidirbsi pinigų.“ Bet likau Vilniuje ir dėl to nesigailėjau. Buvau nemažai prisiklausiusi, kokios negerovės dedasi modelių pasaulio užkulisiuose ir kaip merginos nusirita dirbdamos šį darbą“, – artimųjų troškimui ją matyti garsia manekene spyriojosi P.Žuromskytė.

Ji senokai suvokė, kad modelio darbas – laikinas, tad verčiau įgyti profesiją, kuri leistų jausti tvirtą pagrindą po kojomis.

Nors P.Žuromskytė nespėjo paragauti interjero dizainerės duonos, šiuo metu džiaugiasi dirbdama kartu su mylimuoju. Ali būsimą šokoladinę jau vadina šeimos verslu.

Dabar ir Patricijos tėvai patenkinti, kad ji užsiima širdžiai miela veikla ir nėra vien modelis. Šokolado dažnai paragaujanti P.Žuromskytė nepastebėjo, kad saldumynai kenktų kūno linijoms.

„Dirbame nuo ryto iki vakaro šokoladinėje, todėl neturime laiko pavalgyti šilto maisto. Pastebėjome, kad abiem kūno svoris šiek tiek nukrito“, – pripažino P.Žuromskytė.

„Aš tai iš meilės sulysau“, – šypsojosi A.Gadžijevas.

Nors mylimasis – žinomas kulinaras, pora namie ne kasdien mėgaujasi gurmaniškais patiekalais. Be to, Patricija ne visada užleidžia virtuvę Ali. Ji irgi ruošia valgį – kepa kotletus, maišo bulvių košę, mišraines.

„Specialiai Ali man nereikia kurti kulinarijos šedevrų“, – šyptelėjo manekenė. Ali pripažino pasiilgstąs naminio maisto, o pasilepinti gurmaniškais valgiais jie gali ir restorane.

Bet namie A.Gadžijevas draugę palepina skanėstais lyg restorane. Patricijos mėgstamiausias patiekalas – Ali ruošta totoriška lašiša su azijietiškos virtuvės motyvais.

A.Gadžijevas šviežią lašišą dešimčiai minučių palaiko marinate, kurį paruošia iš vasabių, naminio majonezo, įvairių prieskonių.

Ali šį patiekalą patiekia su šviežiomis salotomis ir skrudinta duona su pesto padažu.

„Cepelinų nevalgome, todėl ir esame liekni“, – juokavo A.Gadžijevas, bet draugė jam paprieštaravo: „Neslėpk, cepelinus valgome pas mano mamą.“

Įmantrių patiekalų receptus su „Virtuvės mitų griovėjais“ kūręs A.Gadžijevas dabar jaučiasi laimingas eidamas savarankišku keliu.

„Dvejus metus „Virtuvės mitų griovėjai“ buvo tarsi žaidimų aikštelė. Parodėme žmonėms, kad į maisto kultūrą galima žiūrėti per kitokią prizmę“, – neseniai iširusį trijų kulinarų projektą vertino A.Gadžijevas.

Konditerininkas neslėpė, kad visi trys virtuvės meistrai – Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir jis yra labai skirtingos asmenybės. Iš pradžių dirbti kartu buvo smagu, o vėliau interesai išsiskyrė.

Ali savo šokoladinėje tikisi suburti smaližius ir jiems pasakoti, kaip ruošiamas karštas šokoladas, saldainiai, orinukai. Konditerininkas įsitikinęs, kad daugiausia lankytojų užsuks vakarais: „Pavakarieniavę kokiame restorane jie į šokoladinę eis desertų vakarienės.“

Nors „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda iširo, A.Gadžijevas ir M.Praškevičius dažnai kalbasi apie kulinariją, jie išliko draugai.

„Ar palaikote ryšius su buvusiu idėjiniu projekto vadovu A.Ivanausku?“ – paklausiau A.Gadžijevo.

„Su juo ryšiai baigėsi. Man ir Martynui vadybininko jau nebereikia“, – aptakiai atsakė A.Gadžijevas.

Šokoladinės savininkas nemenką darbo patirtį susikrovė ir anksčiau sukiodamasis Europos šalių restoranų virtuvėse.

A.Gadžijevas nuo vaikystės mėgo ruošti valgį, nors lietuvė motina ir azerbaidžanietis tėvas sūnaus nemokė jokių kulinarijos gudrybių.

Vilniuje gimęs Ali turi brolį ir dvi seseris. Gausioje šeimoje A.Gadžijevas vienintelis jaučia pašaukimą suktis virtuvėje. Kadangi Ali patiekalų ruošimas prilygo žaidimui, jis nuo mažens žinojo, kad taps virėju.

„Atradau tai, kas man teikia malonumą. Džiaugiausi dar ir tuo, kad savo specialybę galėjau derinti su kelionėmis. Aštuonerius metus keliavau po Europą – Italijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Monake įgijau tvirtus kulinarijos pagrindus“, – pasakojo A.Gadžijevas.

Virėją subrandino ne tik kulinarinės kelionės, bet ir muzika.

Mokydamasis gimnazijoje A.Gadžijevas dvylika metų orkestre grojo tūba. Koncertai su orkestru bei gastrolės paįvairino Ali vaikystę, suteikė daug malonių išgyvenimų.

„Mokykloje buvo gal dvidešimt mokytojų, tačiau svarbiausiu mano gyvenime mokytoju tapo orkestro vadovas Vytautas Skripkauskas. Jis sugebėjo mane užkrėsti muzika, kurios pažinimas iki šiol išliko mano kraujyje“, – tikino konditerininkas.

Todėl A.Gadžijevo rankas puošia su muzika susijusios dvi tatuiruotės.

Į akis krinta ant kairės rankos anglų kalba ištatuiruota frazė: „Music saved my soul“ (išvertus iš anglų k. – „muzika išgelbėjo mano sielą“). Prie šio užrašo puikuojasi japonų animacijos stiliumi nupieštos merginos atvaizdas.

Ant dešinės rankos švyti ištatuiruotas muzikos raktas. Ar A.Gadžijevo kūną papuoš mylimąją simbolizuojantis piešinys, paaiškės laikui bėgant.

Iš pradžių šie piešiniai širdies draugės nežavėjo. Bet kuo toliau, tuo labiau ji neįsivaizduoja Ali be tatuiruočių.

„Įsimylėjau ne tik Ali, bet ir kiekvieną jo kūno piešinį. Kasdien žiūriu į jo tatuiruotes ir pasvarstau, kad ir pati kokios nors norėčiau“, – šyptelėjo P.Žuromskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.